Tea Topic #9: Hoe ben je de afgelopen 5 jaar veranderd? - Gera Raakt
TOP
Tea Topic: hoe ben je de afgelopen 5 jaar veranderd?
Lifestyle Persoonlijk Tea Topics

Tea Topic #9: Hoe ben je de afgelopen 5 jaar veranderd?

De laatste Tea Topic is alweer even geleden, hoog tijd voor Tea Topic #9! De vraag van vandaag: hoe ben je de afgelopen 5 jaar veranderd? Nou, daar valt wel het een en ander over te vertellen. Neem er een lekker kopje thee bij, want om een en ander in context te plaatsen is het wel een heel verhaal geworden… 

Ondernemer

We leven nu eind mei 2022 wat betekent dat het 5 jaar geleden eind mei 2017 was. Tjonge, door deze vraag realiseer ik me ineens dat ik al 5 jaar zzp’er ben! In oktober 2016 begon ik met bloggen op mijn eerste blog Huismama.nl en begin mei 2017 liep ik binnen bij de Kamer van Koophandel om mijn bedrijf in te schrijven. Niet snel daarna merkte ik dat die blognaam mij eigenlijk niet meer paste en stapte over op GeraRaakt.nl. Achteraf gezien heb ik met die verhuizing een aantal steekjes laten vallen, maar ook daar heb ik weer van geleerd.

Het ondernemerschap zorgde ervoor dat ik op zoek moest naar antwoorden. Wie was ik eigenlijk als ondernemer? Wat wilde ik doen en wat wilde ik ermee bereiken? Hoe ging ik dat dan doen? Gaandeweg raakte ik mezelf steeds verder kwijt. Ondanks dat ik dacht dat ik deed wat ík wilde, bleek dat in de praktijk niet zo te zijn. Een lang verhaal kort: in 2020 moest ik even stilstaan en bij mezelf te rade gaan. Ik kapte een deel van mijn bedrijf af en vroeg mezelf weer eens af: wat wilde ik nou echt?

 

Schrijven

De hoofdreden om te beginnen met bloggen was dat ik heel erg graag wilde schrijven. Mensen prikkelen en na laten denken, informeren en ze misschien zelfs wel een beetje vermaken, al wist ik niet hoe. Wat ik me, achteraf gezien, niet voldoende realiseerde is dat je je als blogger ook enorm kwetsbaar opstelt. Bij jezelf blijven is dan echt heel erg moeilijk! Hoe kun je schrijven en delen wat je wil en je tegelijkertijd zo min mogelijk van anderen aantrekken? Ik vond dat toch wel lastig. Want het blogwereldje is nou eenmaal klein en er wordt onderling veel gekletst.

Dus probeerde ik minimaal één keer per dag een blog te plaatsen en postte ik van alles op social media. Ik ging op zoek naar gastbloggers, want ik wilde zo snel mogelijk groeien. Ik wilde nog een paar websites, maar die droom durfde ik eigenlijk weer niet met iemand te delen. Want waarom zou je meerdere websites willen hebben? Je hebt je handen toch al vol aan één? En je ziet het, onder aan de streep deed ik nog altijd niet wat ík graag wilde. Dat besef kwam in de loop van vorig jaar. In februari van dit jaar besloot ik dat het genoeg was. Het was tijd om mijn ideeën en dromen uit te laten komen en daarmee basta.

 

MadeByStock.nl

Een van mijn grote dromen die ik op dit moment uit laat komen is het realiseren van de website van MadeByStock. Want met een niet onaardige verzameling websites in mijn bezit besloot ik vorig jaar dat het tijd was om mijn bedrijfsnaam te veranderen in MadeByStock en daar hoort toch ook een website bij. Op dit moment wordt er dan ook hard gewerkt aan de, naar mijn bescheiden mening nu al prachtige, website.

 

En persoonlijk dan?

Lees je bovenstaand verhaal en vraag je je nu af wat dat ermee te maken heeft met hoe ik de afgelopen 5 jaar veranderd ben? Sinds ik een eigen bedrijf heb, heb ik meer over mezelf geleerd dan in alle jaren daarvoor. Ik heb grenzen verlegd om mezelf te verbeteren, ik heb mijn grenzen daarna weer bijgesteld, maar bovenal vind ik mezelf tegenwoordig zo belangrijk dat ik bewust voor mezelf durf ik te kiezen. En voor iemand die heel lang weinig eigenwaarde heeft gehad wil dat toch best wel wat zeggen.

Zo zorgde het bewust stellen van grenzen er ook voor dat ik met mijn ouders brak, in (systeem)therapie ging en het contact met mijn ouders weer herstelde.

Nog een heel belangrijk punt is de diagnose ADHD die ik vorig jaar kreeg. Sinds ik daarvoor medicijnen gebruik ben ik meer ontspannen en zit ik beter in mijn vel dan alle jaren daarvoor.

 

Conclusie

Het is erg leuk om eens bewust stil te staan bij de vraag: hoe ben je de afgelopen 5 jaar veranderd? Dan besef je pas hoe lang 5 jaar is en wat er allemaal in dat relatief korte tijdsbestek kan gebeuren. Het belangrijkste wat op een positieve manier heeft bijgedragen aan mijn verandering is toch echt wel het starten van mijn bedrijf, omdat ik mezelf daardoor heel erg goed heb leren kennen. Dat werkt ook door in het dagelijkse leven.

Een goede tweede is toch wel het krijgen van de diagnose ADHD, omdat ik hierdoor meer inzicht in mezelf heb gekregen. Niet alleen in mezelf van nu, maar ook in mezelf van vroeger waardoor ik weer milder terug kan kijken op het verleden. De medicijnen die ik nu slik zijn voor mij de kers op de taart. Ik ben geduldiger en rustiger, waardoor het communiceren met anderen ook prettiger gaat.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.