Buitenshuis werken als ondernemer, de voor- en nadelen! - Gera Raakt
TOP
Voor- en nadelen buitenshuis werken als ondernemer
Ondernemen

Buitenshuis werken als ondernemer, de voor- en nadelen!

Soms dienen blogonderwerpen zich op een presenteerblaadje aan. Het onderwerp “Buitenshuis werken als ondernemer, de voor- en nadelen!” is daar een mooi voorbeeld van. Mis je na het lezen nog voor- of nadelen, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

 

Afspraak 

Vandaag had ik eigenlijk een afspraak staan. Om het nuttige en het aangename te verenigen had ik besloten om zo vroeg mogelijk van huis te vertrekken, zodat ik eerst nog aan het werk kon. We hadden namelijk in een Van der Valk hotel afgesproken en je kunt daar nu eenmaal ook prima werken! Eerlijk gezegd had ik me er enorm op verheugd. Taart en koffie terwijl je aan het werk bent, het gebeurt me eigenlijk nooit.

Helaas bleek op vrijdagavond dat onze afspraak niet door kon gaan. En toen sloeg bij mij de twijfel toe. Bleef ik nu toch de hele dag thuis of zou ik toch een café opzoeken? Het bracht me op het idee van deze blog. Want waarom zou ik vandaag buitenshuis moeten gaan werken? Lekker thuis aan het werk is toch ook prima?

 

Voordelen buitenshuis werken 

Om een goede beslissing te kunnen maken is het natuurlijk belangrijk om de voor- en nadelen te bekijken. Ik zie de volgende voordelen:

 

Netwerken 

Het grootste voordeel van buiten de deur werken is, als je het mij vraagt, de kans om te netwerken. Zeker als je naar plaatsen gaat waarvan je weet dat er vaker ondernemers komen. Zorg er dus ook voor dat je je pitch klaar hebt en voldoende visitekaartjes meeneemt.

 

Betere concentratie 

Thuis raak je vaak afgeleid door je huisgenoten, huishoudelijke beslommeringen of wat dan ook. Daar heb je buiten de deur geen last van. Ook zorgt een andere omgeving vaak voor veel nieuwe inspiratie. 

 

Gezelligheid 

Alleen is maar alleen. En al zit je in je eentje in het café, het voelt door de omgevingsgeluiden vaak veel minder eenzaam dan wanneer je thuis aan het werk bent. Gezellige bedrijvigheid is wat mij betreft dan ook een groot voordeel van het werken buiten de deur.

 

Nadelen buitenshuis werken

Naast voordelen zijn er zeker ook nadelen te noemen aan het werken buiten de deur.

 

Kosten 

Buiten de deur werken kost geld. In een café moet je betalen voor je consumpties, kies je voor een flexplek dan moet je daar huur voor betalen. Ik merk dat de kosten voor mij vaak een goede reden zijn om lekker thuis te blijven. Het zal mijn Hollandse zuinigheid wel zijn!

 

Internet 

Toegegeven, de meeste gelegenheden zijn inmiddels wel voorzien zijn van Wifi. Persoonlijk maak ik nooit gebruik van openbaar internet. Ik heb een hotspot aangeschaft met een data-abonnement, omdat ik er zo vrij zeker van ben dat er niemand meekijkt én ik altijd voorzien ben van voldoende data. 

 

Privacy 

In een café heb je vaak minder privacy. Of dat een probleem is hangt denk ik ook erg af van het werk wat je doet. 

 

Conclusie

Op het moment van schrijven zit ik lekker thuis. Manlief heeft de kids mee naar buiten genomen en ik zie geen enkele reden om het huis te verlaten. Ik geniet nu van de oase van rust en stilte die in huis heerst. Als ik buiten de deur werk zit ik graag in onze tuin, terwijl de kleintjes aan het spelen zijn.

Vanaf eind augustus gaat de jongste ook naar de peuterspeelzaal. Dan heb ik ineens twee ochtenden per week mijn handen vrij. Ik denk dat ik er dan bewust voor ga kiezen om minimaal één keer per maand buiten de deur te gaan werken, onder het genot van een kopje koffie en een stuk taart. Gewoon omdat het kan!

 

Waar werk jij het liefst?

 

 

Voor- en nadelen buitenshuis werken als ondernemer

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

2 COMMENTS
 • Joyce
  6 jaar ago

  Dat wordt na de zomervakantie dan toch echt een ochtendje samen werken ergens 😉

  Ik werk meestal thuis, maar wil wel proberen 1 a 2 keer per maand buiten de deur te werken. Gewoon omdat een andere omgeving me enorm inspireert en zorgt voor minder afleiding van de hond/kat, afwas, was en andere troepjes 😉

  • Gera
   6 jaar ago
   AUTHOR

   Leuk, we gaan snel een datum prikken! Eigenlijk had ik verwacht dat jij juist altijd heel gefocust te werk gaat :)!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.