Tea Topic #4: Kook je liever zelf of bestel je liever eten? - Gera Raakt
TOP
Tea Topics van Pickwick: kook je liever zelf of bestel je liever eten?
Lifestyle Persoonlijk Tea Topics

Tea Topic #4: Kook je liever zelf of bestel je liever eten?

Tea Topics, ik vind het vaak hartstikke leuke en originele vragen. Daarnaast zijn het vaak ook nog eens hele leuke onderwerpen om op mijn blog te bespreken. Vandaag is Tea Topic #4 aan de beurt: kook je liever zelf of bestel je liever eten? Vind je het leuk om mijn antwoorden te lezen, bekijk dan ook eens mijn Tea Topics overzicht.

Eten, ik ben er gek op. Het is zelfs één van mijn grotere hobby’s als ik eerlijk ben. Lekker eten, gezellig samen aan tafel, misschien zelfs een kaarsje erbij aan, ik vind het een feest. Maar kook ik dan ook liever zelf of bestel ik liever eten?

 

Zelf koken

Zelf koken is iets wat ik graag doe. Ik vind het vooral leuk als ik er de rust en tijd voor heb. Dan zoek ik een lekker recept uit, regel de ingrediënten en bereid het vervolgens. Bijkomend voordeel is dat ik goed en lekker kan koken. Gaat er wel eens iets mis in de keuken? Gelukkig niet zo vaak, dat zou ik erg demotiverend vinden. Maar goed, soms pakt iets wel eens wat minder lekker uit dan ik van tevoren had gedacht. Shit happens.

Bekijk ook eens mijn categorie met recepten, dan heb je een beetje een indruk wat ik erg leuk vind om te bereiden.

Nog een groot voordeel van zelf koken is het feit dat ik de kinderen kan betrekken bij het kookproces. Dit doe ik al vanaf het moment dat ze als baby de eerste hapjes mochten, en ze lussen dan ook heel erg veel. Op verjaardagen eten ze zelfs vaak liever komkommer, paprika, worteltjes enzo. dan de chips die op tafel staat. Mijn ouders kunnen zich daar best wel eens over verbazen.

Het grootste voordeel van zelf koken is misschien wel dat je precies weet wat er allemaal in het eten zit en hoe vers de gebruikte ingrediënten zijn.

 

Eten bestellen

Zoals gezegd vind ik zelf koken helemaal het einde als ik er de rust en tijd voor heb. Helaas ontbreekt het me tegenwoordig aan het einde van de dag regelmatig de fut om zelf aan de slag te gaan in de keuken… Niet iets waar ik echt trots op ben, maar hé, niks menselijks is mij vreemd.

Maar nu komt het, hoe vaak bestellen wij dan eten? En wat bestellen we dan? Met het schaamrood op de kaken moet ik dan toch eerlijk bekennen dat ik (minimaal) 1x in de week mijn bestelkaart trek. Hoewel de kinderen gek zijn op pizza (wat dus ook wel eens besteld wordt), kies ik in het kader van de bezuinigingen dan toch liever voor eten van de chinees. Daar eten we als vijfkoppig gezin (voor de oplettende lezer: de oudste studeert en is uit huis) tenminste twee keer van… Afgelopen week hebben we helemaal niets besteld. Dan zeg ik al gekscherend tegen mijn man dat de chinees straks wel zal bellen of het wel goed gaat met ons, haha.

Voorheen haalden we ook nog wel eens patat, maar helaas is onze favoriete snackbar er in december jongstleden mee gestopt. Laat dat nou ook, wat ons betreft, de beste snackbar van onze woonplaats zijn geweest. We zijn nog zoekende naar een alternatief. En nee, zelf de vetpan aanslingeren is wat ons betreft ook geen optie. Het voordeel van eten bestellen is immers dat je er zelf nauwelijks tot geen omkijken naar hebt.

 

De conclusie?

Inmiddels ben ik zelf op het punt aangekomen dat ik op zoek ga naar alternatieven voor het bestellen van eten. Ik probeer tegenwoordig altijd iets in huis te hebben wat misschien iets minder gezond is, maar wel makkelijk en snel te bereiden is. Ik moet zeggen dat deze tactiek zijn vruchten begint af te werpen!

Naast zelf koken en eten bestellen kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om uit eten te gaan. Ik merk dat dat iets is dat ik ook graag weer wat vaker zou doen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.