Speeldag Utrecht op tweede pinksterdag - Gera Raakt
TOP
Speeldag Utrecht tweede pinksterdag
Dagje uit Uitjes

Speeldag Utrecht op tweede pinksterdag

Heb jij nog geen plannen voor aankomende maandag, tweede pinksterdag? Kom dan naar de eerste editie van Speeldag Utrecht! Deze dag is onderdeel van het Samen Spelen-plan, dat een initiatief is van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar, dat al bijna 50 jaar het keurmerk is voor Goed Speelgoed. Wat er die dag allemaal te doen is? Dat lees je in dit blog!

Tweede pinksterdag

Aankomende maandag, tweede pinksterdag wordt de binnenstad van Utrecht van 09:30 uur tot 17:30 uur omgetoverd tot een mega grote speeltuin waar iedereen kan spelen. Op deze feestelijke dag verzamelen alle speelgoeduitgevers van Nederland zich voor dé speelgoeddag van het jaar om goed speelgoed onder de aandacht te brengen. Kinderen, families en vrienden zijn allemaal welkom om te spelen met het nieuwste speelgoed, spellen te testen en zich uit te leven op de vele attracties zoals springkussens en stormbanen. Naast heel veel goed speelgoed zullen er ook bekende influencers zijn, wat Speeldag Utrecht het ultieme GRATIS uitje maakt voor gezinnen. En om niets te hoeven missen krijgt iedereen een routekaart mee

 

Activiteiten Speeldag Utrecht

Niemand wordt uitgesloten van het spelen met Goed Speelgoed, dat is één van de belangrijkste punten van het Samen Spelen-plan. Daarom wordt de binnenstad van Utrecht omgetoverd tot een mega grote speeltuin waar iedereen kan spelen. De allerkleinsten kunnen op de foto met Bing, Peppa Pig ontmoeten, verstoppertje spelen met nijntje en heerlijk spelen in het Little Tikes Speelparadijs.

Oudere kinderen kunnen LEGO Master worden op het Vredenburgplein, spelen met reusachtige domino stenen, hun dans skills showen met Just Dance, proberen de DOMunder Escape Room op te lossen of hun Pokémon kaarten te ruilen.

Van al deze activiteiten krijg je vast trek dus kun je lekker popcorn eten en ondertussen veel verschillende spellen uittesten. Heb je na dit alles nog energie over? Dan staat er op het Vredenburgplein een 41 meter lange stormbaan op je te wachten. En spot jij de influencers die ook aanwezig zijn?

Aanmelden voor Speeldag Utrecht is in principe niet nodig, maar als je dat wel doet via de website van Samen Spelen dan maak je kans op een mooi spellenpakket. Aanmelden kan hier. Je vindt hier ook meer informatie over het evenement.

 

Samen Spelen-plan

De Speeldag is een initiatief van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar, in samenwerking met Kidsweek, Ypos, het Spellenspektakel, Kika en Utrecht 900 jaar.

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar en de Nederlandse speelgoeduitgevers hebben het Samen Spelen-plan ontwikkeld. Dit jaarplan bestaat uit verschillende speelgoedprojecten met als doel speelgoed positief onder de aandacht te brengen. Het Samen Spelen-plan staat voor Goed Speelgoed. Goed Speelgoed betekent veilig en getest speelgoed, origineel en geen namaak, kwalitatief, optimaal plezier biedend en zo duurzaam mogelijk. Goed Speelgoed sluit niemand uit. Iedereen doet mee.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.