Regenton kopen, met deze tips kies je de beste - Gera Raakt
TOP
Tips regenton kopen
Duurzaamheid Lifestyle Moestuin

Regenton kopen, met deze tips kies je de beste

Wil je graag een regenton kopen? Met deze tips kies je de beste regenton voor jouw persoonlijke situatie! Een goed gevulde regenton is immers ideaal wanneer je tijdens droge periodes jouw (moes)tuin mooi wil houden.

Hoewel Nederland al jaren de strijd aangaat met het water hebben we hier ook steeds vaker te maken met extreem droge periodes. Tijdens die periodes wordt dan vaak opgeroepen om bijvoorbeeld de auto niet te wassen en de tuin niet te besproeien. Niet erg handig wanneer jouw (moes)tuin ook enorme dorst heeft! Daarom is het verstandig om ervoor te zorgen dat wanneer er regen valt dit water op te vangen voor later gebruik. Er zijn diverse soorten regentonnen en systemen om regenwater op te vangen en op te slaan.

 

Regenton kopen

Goed, je wil graag een regenton kopen zodat je het regenwater nuttig kunt gaan gebruiken. Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een regenton? Welke regenton geschikt is in jouw situatie hangt van meerdere factoren af.

Inhoud

Laten we beginnen bij de inhoud van de regenton. Er zijn regentonnen die vrij smal zijn en niet veel ruimte innemen. Deze zijn geschikt voor de kleine tuin en balkons. Hierbij moet je denken aan een regenton met een inhoud van maximaal 150 liter.

Heb je een grote tuin die veel water nodig heeft, dan wil je graag een grotere regenton kopen. Dan hebben we het over regentonnen met een inhoud van minimaal 150 liter of meer.

 

Materiaal

Grofweg kun je kiezen voor een regenton die gemaakt is van kunststof, hout of zink. Wil je graag een bijzondere regenton kopen die ook mooi is om naar te kijken? Of een regenton waarvan je op het eerste oog misschien niet eens in de gaten hebt dat het een regenton is? Kijk dan vooral eens naar een design regenton!

 

Regentonaccessoires

Als laatste is het ook wel goed om even stil te staan bij de regentonaccessoires. Wil je bijvoorbeeld je regenton wat hoger hebben staan zodat je makkelijker een gieter kunt vullen? Denk dan eens aan een regentonstandaard. Ook zijn er diverse vulkoppelingen, overloopsets en bladvangers verkrijgbaar.

 

Meer tips

Hopelijk heb je nu voldoende tips en kun je de juiste regenton kopen! Hieronder nog wat linkjes die leuk zijn om te lezen wanneer je een (moes)tuin aan wil leggen of op zoek bent naar meer tips.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.