Broodpudding uit de multicooker, ook lekker met appel, rozijnen en kaneel!
TOP
Broodpudding met appel en rozijnen, ook lekker met ander fruit als cranberry's en kersen
Lifestyle Recepten

Broodpudding uit de multicooker

Heb je een multicooker? Maak dan eens dit recept voor een heerlijke broodpudding! Hartstikke makkelijk, snel klaar en ontzettend lekker. 

Een tijdje geleden kocht ik na lang twijfelen toch een multicooker waar ik goede verhalen over hoorde: de Tefal 45 in 1. Ik vind koken vaak wel leuk om te doen, doe het graag en vroeg me daarom lang af of de multicooker wel een waardevolle toevoeging zou zijn. Het experimenteren met de multicooker vond ik wel wat spannend, maar deze broodpudding is een enorm succes!

 

Broodpudding

Broodpudding uit de multicooker met appel en rozijnen, ook lekker met ander fruit zoals cranberry's en kersen

Het maken van een broodpudding is ideaal voor het opmaken van restjes brood. Vaak wordt er specifiek gesproken over witbrood, zelfs brioche, maar volgens mij kan bruin brood (gewoon tarwe, zonder pitten en zaden) ook prima. Ik ga het binnenkort tenminste een keer proberen. De paar keer dat ik het nu gemaakt heb maakte ik gebruik van wit stokbrood.

 

Benodigdheden

Voor het maken van een heerlijke broodpudding heb je niet eens zoveel ingrediënten nodig:

 • 300 gram brood
 • 4 eieren
 • 1/2 tl kaneel
 • 4 el suiker
 • 4 el boter
 • 500 ml verwarmde melk (niet te heet!)

Optioneel:

 • Handje rozijnen
 • 1 appel of ander fruit (cranberry’s, kersen etc.) in stukjes

 

Bereidingswijze

 • Vet de kom van de multicooker in
 • Scheur (of snijd) het brood in kleine stukjes
 • Meng de stukjes brood met de rozijnen (en eventueel een stuk fruit) en doe het in de multicooker
 • Klop de eieren los met het suiker, de kaneel, de boter en roer de melk erdoor
 • Schenk het mengsel over het brood in de multicooker en meng het even door elkaar
 • Kies in het menu voor Dessert en laat ongeveer 45 minuten bakken

Ook lekker met een bolletje ijs!

Heb je geen multicooker? Geen probleem! Deze broodpudding kan namelijk ook prima 45 minuten in de oven, op 175 C.

Maak jij wel eens broodpudding? Ik ben benieuwd hoe jij hem maakt! Laat je het recept achter in de reacties?

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.