Dit moet je weten over PVC vloeren - Gera Raakt
TOP
De voordelen van laminaat PVC vloeren
Lifestyle Shoppen

Dit moet je weten over PVC vloeren

Als je oude vloer toe is aan vervanging of je simpelweg een nieuwe vloer wilt, zal je al snel merken dat het aanbod vloeren breed is. Dat maakt een keuze maken niet altijd gemakkelijker. Ga je voor een PVC vloer, laminaatvloer, tapijttegels, stenen vloer of misschien wel parket? Als het tijd wordt voor een vloerrenovatie, springen PVC vloeren op meerdere vlakken boven de rest uit. We zetten in dit artikel niet alleen de belangrijkste trends op het gebied van vloeren voor je op een rijtje, maar ook de belangrijkste voordelen om te kiezen voor een laminaat PVC vloer. Lees snel verder!

Een duurzame vloer

Een PVC vloer wordt niet zonder reden één van de populairste vloersoorten van dit moment genoemd. Maar wat maakt een PVC vloer zo interessant? Ze staan in de eerste plaats bekend om hun duurzaamheid. Dit heeft een PVC vloer met name te danken aan de ijzersterke toplaag boven op de kunststoflagen. Hoe sterker de toplaag, hoe sterker de vloer. Hierdoor is een PVC vloer ook sterker dan een vinylvloer, tapijt en laminaatvloer.

 

Onderhoudsvriendelijk

Een ander groot voordeel van een PVC vloer is dat het materiaal zeer makkelijk te onderhouden is. De vloer heeft namelijk een glad oppervlak en is zeer slijtvast. Van grove beschadigingen zal je dus niet snel last hebben. Dat maakt deze vloer ook erg kindvriendelijk. Is er gemorst op de vloer? Met een dweil is het plekje als sneeuw voor de zon verdwenen.

 

Geschikt voor vloerverwarming

Daarnaast kan het materiaal van PVC zich ook nog zeer eenvoudig aanpassen aan zijn omgeving. Hierdoor is een PVC vloer ook goed te combineren met vloerverwarming. Kortom, met een PVC vloer gecombineerd met vloerverwarming krijg je geen koude voetjes meer in de winter. Dat is wel zo prettig!

 

Geluiddempend

Nog een ander fijn kenmerk van een PVC vloer is dat deze vloersoort een geluiddempend vermogen heeft. Ze worden daarom ook wel ‘een goede akoestische vloer’ genoemd. Een PVC vloer is dus lekker stil, zeker in vergelijking met een houten vloer. Hierdoor zullen voetstappen en spelende kinderen minder hoorbaar zijn.

Welke soort vloerbedekking heb jij?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.