Achter de schermen | November 2018 - Gera Raakt
TOP
Achter de schermen november 2018
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Achter de schermen | November 2018

Na een veelbewogen, succesvolle, november is de laatste maand van het jaar alweer aangebroken. Waarom november zo succesvol was? Dat vertel ik je vandaag!

Balans

Voor het eerst dit jaar heb ik het gevoel dat ik een goede balans heb gevonden. Alsof ik het spelletje begrijp. Ik heb de afgelopen maand genoten van mijn gezin, prachtige opdrachten mogen doen voor verschillende opdrachtgevers en bovenal rust in mijn hoofd gecreëerd.

Die rust in mijn hoofd heb ik voor elkaar gekregen door het maken van een plan. Nu weet ik voor de aankomende maand wat er wanneer online komt. In de loop van december wil ik ook een globale planning voor 2019 gemaakt hebben. Hierdoor hou ik uiteindelijk meer tijd en rust over om nieuwe content te schrijven en andere opdrachten aan te nemen. 

 

Uitjes

In november ging ik ook twee keer op pad voor het bloggen. Ik mocht voor Mamaliefde naar Sanadome voor een zwangerschapsmassage en samen met mijn kleuterzoon bracht ik een bezoek aan de Kleuterbios van Kinepolis. Tot nu toe liet ik dat soort uitjes aan me voorbij gaan. Ergens vond ik het namelijk ook wel erg spannend om er (alleen) op uit te trekken. Maar nu ik die drempel over ben is dat gelukkig verleden tijd! 

 

Winacties

In november organiseerde ik, in samenwerking met KAYA sieraden, een winactie. Ik mocht een cadeaubon weggeven van maar liefst €50,-! De winactie is inmiddels gesloten, maar ik vond het erg leuk om iets weg te geven. Omdat ik jou als lezer erg waardeer ben ik al druk aan het nadenken over volgende winacties die ik zou willen organiseren. Hou de blog dus vooral in gaten als je een kansje wil wagen.

 

Social media groei

Eindelijk zag ik op al mijn social media kanalen groei. Ja, zelfs op Instagram groeide ik! Niet met honderden volgers tegelijk ofzo, maar er is een stijgende lijn te zien waar ik erg blij mee ben. Vreemd genoeg is deze groei mede te danken aan het kijken naar de documentaire #followme. Heb jij hem gezien? De docu gaat over de wondere wereld van Instagram: het kopen van volgers en likes is aan de orde van de dag. Zelfs schoolkinderen kopen en/of krijgen likes en volgers. Ik snap eigenlijk niet zo goed dat ouders daar aan mee werken, maar dat is voer voor een apart blog.

Hoe weet je op Instagram nog wat echt is en wat niet? Het zorgde er lange tijd voor dat het mijn minst favoriete social was. Wonderlijk genoeg kwam er halverwege de docu nog een verborgen tip voorbij om organische (onbetaalde) groei te stimuleren. En het toepassen van die tip werpt gelukkig zijn vruchten af! Hierdoor heb ik inmiddels ook meer plezier in het platform gekregen, iets wat ik eigenlijk dus niet voor mogelijk had gehouden.

 

Training

Omdat ik als professioneel blogger bovenmatig geïnteresseerd ben in SEO (zoekmachine optimalisatie) ben ik begonnen met een training van Yoast. Die had ik al aangeschaft in de week na mijn bezoek aan het Blogger By Nature event, maar ik was er nog niet aan toegekomen. Ik heb er veel plezier in, dus zodra ik deze training af heb hoop ik een andere te gaan doen!

 

December

Na een voor mij succesvolle november is het de beurt aan december, de laatste maand van 2018. Afgelopen donderdag vierden we al Sinterklaas bij mijn man op het werk. Op 3 december vieren we de verjaardagen van mijn man en mijn oudste zoon, op 5 december vieren we Sinterklaas bij ons thuis en dan begint het grote aftellen naar Kerstmis en oud en nieuw. Voor je het weet is het alweer januari…

Hoe was jouw november? En weet jij al hoe je de feestdagen doorbrengt?

 

Afbeelding Decemberkalender op tafel: Anastasiia Holubieva – Shutterstock.

Achter de schermen november 2018

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

3 COMMENTS
 • nicole orriens
  2 jaar ago

  Ik ben altijd weer onder de indruk als mensen winacties leuk vinden om te organiseren. Ik vind ze echt een enorm gedoe en rompslomp. Soms doe ik ze, maar als ik heel eerlijk ben, liever niet. Ik heb er nu eentje lopen, en ik heb al een paar gedacht: ‘Nou weet ik weer waarom ik dit niet leuk vind!’

  Fijn dat je een goede balans hebt gevonden trouwens.

 • Anita
  2 jaar ago

  Heerlijk gevoel, om in een goeie flow te zitten!

  • Gera
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Echt heel erg fijn! Hopelijk houdt die goeie flow nog even aan ☺.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *