Burgers Zoo | Wij hebben een abonnement! - Gera Raakt
TOP
Burgers Zoo
Dagje uit Uitjes

Burgers Zoo | Wij hebben een abonnement!

Na een aantal jaren een abonnement te hebben gehad op Ouwehands Dierenpark is het tijd voor afwisseling. Daarom hebben we nu een abonnement op Burgers Zoo!

Dagtrip

Als klein meisje groeide ik op in Friesland. De dichtstbijzijnde dierentuin bevond zich in Emmen. Wanneer we daar heen gingen was het echt een dagtrip, anders was het natuurlijk zonde van het geld. En nu woon ik in Wageningen. Dierentuinen genoeg in de buurt! Om het onszelf makkelijk te maken hebben we een abonnement afgesloten. Wanneer je dan na een uur weer buiten staat is het tenminste niet zo zonde!

 

Rhenen

Ouwehands Dierenpark in Rhenen ligt in principe het dichtste bij ons. Niet echt verrassend dus dat we daar ons eerste abonnement namen! Al met al hebben we drie jaar een abonnement gehad voor dit park. Bijna iedere zondagmorgen, als het weer en de planning het toelieten, waren we daar te vinden. We ontwikkelden zelfs onze eigen strategie! We gingen naar binnen zodra het park open was, liepen tegen de route in en na een uurtje, hooguit twee, verlieten wij de dierentuin alweer. De rijen hadden in de tussentijd een enorme omvang gekregen. Puur genieten dat je daar niet meer in hoeft te staan!

 

Waarom Burgers Zoo?

Ondanks dat Rhenen voor ons de dichtstbijzijnde dierentuin is, hebben we nu toch gekozen voor een abonnement op Burgers Zoo. Waarom? Bij Burgers Zoo zijn kinderen tot en met drie jaar gratis, er is een ruime parkeergelegenheid en het park is groter. En tja, Ouwehands kennen we nu natuurlijk wel zo’n beetje. Daarnaast heb je daar nu die panda’s en dat zorgt voor zoveel extra aanloop dat het parkeren daar de spuigaten uit loopt. Met een beetje pech parkeer je in Wageningen…

 

Online

Het aanvragen van het abonnement heb ik dit keer online gedaan. Leuk dat dat tegenwoordig ook een mogelijkheid is. Je vult je gegevens in en wanneer het jou uitkomt ga je naar de dierentuin om een foto te laten maken, de pasjes af te halen en natuurlijk te betalen. Wij gingen afgelopen zondag (Vaderdag). Helaas voor ons hadden ze net een nieuw systeem. Hierdoor moesten we wat langer wachten bij het afhalen. Maar goed, we hadden natuurlijk geen haast en het weer was prachtig. Geen enkele reden dus om me ergens druk over te maken.

 

Voor dag en dauw

Omstreeks 9.30 uur konden we het park al in. Wat heerst er op dit tijdstip een rust in het park! Je kunt overal op je gemakje kijken en staat met de wandelwagen gelukkig niemand in de weg. Ik had me namelijk stiekem enorm verheugd op de Ocean, maar niet op die drukte daar! We zagen een stokstaartje die met haar bek haar baby droeg, olifanten die water dronken en een zandbad namen en nog heel veel meer. Wat een prachtig park!

Ondanks dat we nog lang niet alles hadden gezien, verlieten we rond 11.00 uur de dierentuin alweer. Jammer? Jazeker, maar dankzij ons abonnement op Burgers Zoo komen we hier gelukkig snel weer terug! Meer info over het park vind je hier.

Heb jij wel eens een abonnement gehad op een dierentuin?

 

 

 

 

 

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

20 COMMENTS
 • Dave
  5 jaar ago

  Moet je dan altijd als gezin gaan? Oud kan je ook alleen gaan?

  • Gera
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Nee hoor, omdat ieder gezinslid een eigen pasje krijgt kun je in iedere samenstelling gaan. Zo kunnen bijvoorbeeld opa en oma de kids meenemen en hoeven ze alleen voor zichzelf entree te betalen,

 • Marloes
  7 jaar ago

  Wij vinden de burgers zoo ook een heerlijk park om heen te gaan. Ook als het regent is er genoeg te doen, al is de ocean altijd druk! Mijn ouders hadden vroeger een abonnement en we hebben toen de hele aanbouw van de ocean gezien omdat we elk weekend even gingen kijken ?

  • Gera
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Wat leuk dat jullie er ook zoveel plezier aan beleven! Tip: ga op zondagmorgen om een uur of tien naar de Ocean, dan is er bijna niemand 😉

 • Els
  7 jaar ago

  Wat leuk! Heel veel plezier ervan :-).

  • Gera
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je wel! Dat gaat zeker lukken!

 • Vlijtig Liesje
  7 jaar ago

  Nee, maar wij wonen er best een eindje vandaan. Anders lijkt het me zeker een hele goede aanschaf zo’n abonnement!

  • Gera
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Met een groot gezin is het zeker erg gunstig om een abonnement af te sluiten.

 • Sheila
  7 jaar ago

  Ik heb al jaren een abo op Burgers’, dus ik ga je er vast eens tegen komen! Bij verlenging krijg je namelijk korting van 5% met een maximale korting van 25% op het abonnementsgeld. Wij zitten dus inmiddels al lang op die 25% waardoor ik dus niet van plan ben om te wisselen van abo met een andere dierentuin. En we wonen in Arnhem. Ik vind het heerlijk om spontaan even deze kant op te gaan en er 2 uurtjes rond te dwalen. Ook vind ik het een dierentuin die erg geschikt is voor de winter of regenachtige dagen, omdat er zo veel binnen is. En kinderen kunnen er ook spelen. Vroeger heb ik er ook een bij baantje gehad (in de Bush horeca), dus ja.. ik heb wel een band met die dierentuin 🙂

  • Gera
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Wat leuk dat je zo’n goede band hebt met Burgers’ Zoo! Zondag gaan we (waarschijnlijk) weer haha. Ik ben benieuwd of ik je ooit tegen het lijf loop, lijkt me erg leuk! Ben ik helemaal de korting vergeten te noemen, bedankt voor je toevoeging.

 • Kreanimo
  7 jaar ago

  Ik ben er nog nooit geweest!
  Toen ik begon met lesgeven op de school waar ik nu werk, gingen ze elk jaar naar daar op uitstap.
  Maar ik ben nooit mee geweest als begeleider. Ik hoorde er altijd veel goeds van.

  • Gera
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Jammer dat je er nog nooit geweest bent. Het is echt de moeite waard om een keer te gaan!

 • Roelina
  7 jaar ago

  Nee nog nooit. Wij twijfelen wel. Ik zou er dan 1 nemen op dierenprak amersfoort denk ik. Dat vind ik echt de mooiste. Dichtsbijzijnde is bij ons de apenheul, die we zelfs zonder abonnement al zo vaak bezochten dat we het uit ons hoofd kennen.

  • Gera
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Dierenpark Amersfoort is ook een erg mooie dierentuin. De Apenheul vind ik ook erg leuk, daar komen we eigenlijk nooit. Misschien binnenkort een keer, met het abonnement krijg je namelijk korting ;).

 • Rachel
  7 jaar ago

  Nadat we in korte tijd er voor de tweede keer in de dierentuin zijn geweest hebben we dezelfde dag een abonnement genomen. Het kaartje van die dag werd eraf getrokken, wat ook erg prettig was. In 4x heb je het eruit, dus het loont echt. En inderdaad gaan we vaak maar een uurtje. Mijn man heeft 1 dag per week een vrije dag, dus als we die dag beide vrij zijn gaan we soms een ochtendje kijken. Vaak is het dan enorm rustig.

  • Gera
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Wat fijn dat jullie ook zo genieten van jullie abonnement! Leuk hè, dat je gewoon kunt gaan wanneer je zin hebt. Dan kun je weggaan als het druk wordt!

 • Michelle
  7 jaar ago

  Wat heerlijk! Lijkt mij fantastisch en ik zou het zo doen als het in de buurt lag. Helaas ligt de dichtstbijzijnde dierentuin (Rottersdam) een uur van ons vandaan.

  • Gera
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Oh wat jammer! Dat had ik vroeger dus ook…

 • Cynthia
  7 jaar ago

  Wat leuk! Eigenlijk nooit. Gewoon omdat wij dachten, dat we het dan na twee x zat zouden zijn.

  • Gera
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Weet je, dat dacht ik vroeger ook altijd. Maar nu hebben we de luxe om gewoon op ons gemakje door de dierentuin te wandelen en na een uurtje weer ongegeneerd naar huis te gaan. Dat maakt een abonnement voor ons erg prettig!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.