Theetuin Blotevoetenhof in Opende; Blotevoetenpad, wandelingen en meer
TOP
Struuntocht bij theetuin blotevoetenhof te Opende op de grens van Friesland en Groningen;
Dagje uit Uitjes

Theetuin Blotevoetenhof in Opende (Groningen)

De laatste jaren zijn we als gezin steeds op vakantie geweest in Nederland. En eerlijk gezegd vind ik het echt fantastisch. Want laten we eerlijk zijn: Nederland heeft echt alles! Omdat ik niet overal tegelijk kan zijn vroeg ik bloggers naar hun favoriete uitjes in de breedste zin van het woord. Vandaag vertelt Yvonne over ‘Theetuin Blotevoetenhof’!

Leuke uitjes en wandelingen gezocht in Nederland! Deze oproep van Gera op Facebook trok mijn aandacht. Ik klom dan ook direct in de digitale pen om te vertellen over een geweldige theetuin: ‘Theetuin Blotevoetenhof’ in Opende. Waar?? Opende, een dorp op de grens van Groningen en Friesland. Een plek waar zoveel mooie natuur en activiteiten zijn.

 

Er gaat niets boven Groningen

Wie kent deze slogan ter promotie van Groningen niet? Leuk verzonnen, maar wat is er echt te beleven? Welke uitjes in Groningen zijn er? Op mijn eigen site OverYvonne schrijf ik regelmatig over wandelroutes en meer in Groningen en Friesland. Want wonende op de grens van deze twee prachtige provincies, deel ik graag al het moois wat er te beleven en te doen is.  Speciaal voor Geraraakt.nl deze blog over de theetuin ‘Blotevoetenhof’. 

 

 

‘Theetuin Blotevoetenhof’

Rennen. Vies worden. Klimmen. Klauteren. De wensenlijst van kinderen voor een top uitje. Genieten. Natuur. Rust. Koffie en thee. Dat is wat ouders willen op hun vrije dag. En laat ‘Theetuin Blotevoetenhof’ in het Groninger Opende nou juist deze ingrediënten gemixt hebben tot een succesvolle combinatie. 

 

Vakantie oase in het Westerkwartier

Zodra je uit de auto stapt, heb je een instant vakantiegevoel. Ben je in Frankrijk? Groningen? Drenthe? Geen idee. Het maakt ook niet uit. Je bent een dagje vrij. Dit wordt genieten! 

 

Staatsbosbeheer helpt je op pad

‘Theetuin Blotevoetenhof’ is een initiatief van Staatsbosbeheer. Door heel Nederland zijn activiteiten en wandelroutes van Staatsbosbeheer te vinden. Allemaal in onze prachtige natuur. En nu we door het coronavirus de grens niet over mogen, zoeken we massaal leuke en veilige uitjes die wel kunnen. Op de site van Staatsbosbeheer vind je genoeg inspiratie voor een coronaproof dagje uit. 

Wandelingen blotevoetenhof

 

Moeras en trillend veengrond

Vanaf ‘Theetuin Blotevoetenhof’ kun je meerdere wandelroutes lopen. Voor de beginnende en de ervaren wandelaar, voor volwassenen en kinderen. Zo kun je kiezen voor wandelroute ‘Het Pettenpad’. Een route van 2.3 kilometer over moeras en trillend veengrond en langs petgaten (gaten ontstaan door het uitbaggeren van veen, red.). Deze petgaten bieden onderdak aan tientallen planten- en diersoorten. Leuk voor kinderen: ontdekken wie er in de natuur wonen. En wanneer het veengrond onder je voeten gaat trillen, dan weet je het zeker: dit wordt een top dag! 

Uitje in Groningen Theetuin Blotevoetenhof; Wandelingen, blote voetenpad en meer

 

Doezumerstruunroute

Wil je echt helemaal opgaan in de natuur? Even weg van alle drukte? Dan is het boswachterspad ‘Doezumerstruun’ echt iets voor jou. Een prachtige wandelroute van net iets meer dan 9 kilometer dwars door de natuur. Al wandelend verandert je ondergrond en je omgeving. Blijf goed letten, voor je het weet mis je al genietend de routepaaltjes. Een uitgebreide beschrijving van de route vind je op mijn eigen site.

Wandelen bij theetuin blotevoetenhof in Opende, Groningen

 

Vieze voeten gegarandeerd

Voor de echte bikkels is er het ‘Blote voetenpad’. Vanaf de theetuin heb je twee opties: de rode route van 1.6 kilometer of de blauwe route van 3.4 kilometer. Schoenen en sokken uit en lopen maar. Een tip: oude kleren aan is niet overbodig. Blubber en nattigheid gegarandeerd. Hou je liever je schoenen aan? Dat kan. Neem dan wel een paar reserve sokken mee. 

Theetuin Blotevoetenhof Opende

 

Theetuin als rustpunt

Ben je moe en uitgehongerd na al deze avonturen? Dan is daar de theetuin. Op koude dagen een warm onthaal door de grote houtkachel. Op zomerse dagen genoeg zitplaats in de gezellige tuin. Bestel wat lekkers bij het vriendelijke personeel. Alles wordt met liefde en aandacht gemaakt. Tip van mij: Bestel de cheesecake. Geen idee wat ze daarmee doen, maar hij is te lekker! 

 

Coronamaatregelen

Ben je geïnspireerd om erop uit te gaan in Groningen? Check dan eerst de website van de theetuin. Daarop vind je alle informatie rondom openingstijden en de activiteiten. Als gevolg van de coronamaatregelen zijn er wellicht aangepaste tijden en mogelijkheden. 

Wie weet tref ik je komende zomer op het blotevoetenpad. Tot aan de knieën toe in de blubber. Met een lach op ons gezicht! 

 

Groetjes Yvonne

www.overyvonne.nl

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

2 COMMENTS
 • Marion
  3 jaar ago

  Erg leuk Yvonne. Je hebt alle prachtige plekken in het Westerkwartier zo enthousiast beschreven dat ik accuut heimwee krijg.

  • Gera
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Het klinkt zeker erg leuk! Als ik in de buurt ben ga ik zeker een bezoekje brengen.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.