Stadswandeling Arnhem; Langs street art, Eusebius kerk, Sonsbeek
TOP
Dagje uit Uitjes

Stadswandeling Arnhem

De laatste jaren zijn we als gezin steeds op vakantie geweest in Nederland. En eerlijk gezegd vind ik het echt fantastisch. Want laten we eerlijk zijn: Nederland heeft echt alles! Omdat ik niet overal tegelijk kan zijn vroeg ik bloggers naar hun favoriete uitjes in de breedste zin van het woord. Vandaag heeft Ivonne een mooie stadswandeling in Arnhem voor je!

Arnhem

Arnhem is één van mijn favoriete steden in Nederland. Ik woonde er jaren in de buurt en werkte in de binnenstad daardoor ken ik het op mijn duimpje. Een fijne, kleinschalige stad. Heerlijk om een paar uur door te slenteren en vol historische panden, groene stadsparken en enorm veel gave Street Art. 

Doordat het centrum redelijk compact is zie je binnen een paar uur wandelen al veel mooie dingen. Onderweg duik je makkelijk even één van de vele winkeltjes in of stop je voor een hapje of drankje op een gezellig terras. Zelf kan ik je Stan en Co aanbevelen maar op een zomerse dag zit je nog beter op één van de terrassen aan de Rijnkade of in Park Sonsbeek. 

In Park Sonsbeek kun je trouwens ook geweldig picknicken op het grote grasveld, een favoriet tijdverdrijf van de inwoners van de stad. Op zonnige dagen zit je goed in Arnhem, niet alleen hier maar ook in één van de andere stadsparken. 

 

Street Art 

Street art tijdens een wandeling in Arnhem

In de binnenstad van Arnhem vind je diverse mooie stukken Street Art. Zelf ben ik grote fan van Street Art en maakte een mooie wandeling vanaf Park Sonsbeek via het centraal station en dwars door de binnenstad. Met deze route kom je niet alleen langs de mooiste plekken van de Arnhemse binnenstad maar ook kun je diverse werken bekijken. Twee vliegen in één klap.

Lees meer over deze mooie stadswandeling Arnhem in dit blog.

 

Bekijk Arnhem van bovenaf

Stadswandeling Arnhem; Sint-Eusebiuskerk

Ik ben een enorme fan om een stad van bovenaf te bekijken en ook in Arnhem kun je het hogerop zoeken. In het hart van de stad wandel  je langs de Markt met de Eusebiuskerk. Hier kun je de toren beklimmen en via een glazen platform over de stad uitkijken. Kom je hier op vrijdagochtend of zaterdag dan kun je gelijk even een rondje over de grote weekmarkt maken. Op deze markt kun je bijna alles kopen dus zorg ervoor dat je nog wat ruimte in je rugzak over hebt.

Het dakterras van Rozet is ook zo’n mooie plek om even te relaxen voor, tijdens of na het wandelen, tijdens het drinken van een drankje. Vergeet zeker niet om even bij het randje te gaan staan en recht naar beneden te kijken voor het enorme beeld van het Feestaardvarken.

Stadswandeling Arnhem; Dakterras Rozet

 

De stadskelders van Arnhem

In het centrum vind je nog diverse oude stadskelders die op speciale tijden met een gids te bezichtigen zijn. Zelf deed ik het nog niet maar het lijkt me heel bijzonder.

 

Nog even een stukje verder wandelen

Voor wandelliefhebbers is Arnhem sowieso een geweldige stad. Vanuit het centrum wandel je namelijk zo het bos in. Arnhem heeft enorm veel mooie landgoederen als bijvoorbeeld Mariëndaal  en stadsparken als Sonsbeek en het Musispark.  

 

Meer uitjes in de regio

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.