Belmonte Arboretum - Wageningen - Gera Raakt
TOP
Belmonte Arboretum Wageningen
Dagje uit Uitjes

Belmonte Arboretum – Wageningen

Wageningen ligt in een prachtige omgeving en heeft een enorme schat aan historische waarde. Daarom neem ik je mee naar de mooiste plekjes en leukste uitjes die er in Wageningen en omgeving te zien en te doen zijn. Vandaag in de spotlight: het Belmonte Arboretum. 

Historie

Het Belmonte (letterlijk: mooie berg) Arboretum is een botanische tuin, gelegen op de Wageningse Berg. In 2012 nam de Stichting Belmonte Arboretum de zorg voor deze bijzondere plantenverzameling over van Wageningen University. Het Belmonte Arboretum kent een rijke historie. De Wageningse Berg, de trots van vele Wageningers, is ontstaan in de derde ijstijd. Het landgoed ontstond in de negentiende eeuw en was in de tweede wereldoorlog tot twee keer toe onderdeel van zware gevechten. In 1954 kocht de Wageningen University het landgoed en het herstel begon.

Lees ook: Kunst en cultuur | LEEFfestival Wageningen

 

Belmonte Arboretum Wageningen

Ieder jaargetijde

In de collectie van het Belmonte Arboretum vinden we maar liefst 6000 verschillende soorten bomen en planten. Al met al staat het arboretum vooral bekend om zijn schitterende rododendrons en de rozencollectie. En hoewel de meeste soorten in het voorjaar tot aan de herfst bloeien, is het arboretum toch een echte aanrader voor ieder jaargetijde.

Naast bomen, planten en uitgestrekte gazons (die je gewoon mag betreden) heeft het arboretum twee uitkijkpunten. Vanaf deze plekken kun je prachtig uitkijken over de Betuwe. Zeker met het hoge water van laatst is dat goed voor prachtige vergezichten. Begrijpelijk dus dat er ontzettend veel mensen even een kijkje kwamen nemen!

En heeft het gesneeuwd? Dan werkt het glooiende landschap van het Belmonte Arboretum als een magneet op alle gezinnen, die er massaal komen sleeën. Of je er nu komt in de zomer of hartje winter, het arboretum is echt een heerlijke plek om te verblijven. Voor jong en oud.

 

Lees ook: Uit in Drenthe | Kabouterland Exloo

 

Bijzonderheden en voorzieningen Belmonte Arboretum:

 • Vrij toegankelijk (mogelijkheid tot doneren aan het begin van het park).
 • Toegankelijk voor rolstoelen en rollators.
 • Mits aangelijnd zijn honden toegestaan.
 • Toiletten aanwezig.
 • Tappunt om flesjes water te vullen.
 • Veel bankjes om even uit te rusten.

 

Overnachten

Wanneer je van ver komt of meerdere mooie plekjes in Wageningen en omstreken wil ontdekken, dan is het aan te raden om een overnachting te boeken. Breng bijvoorbeeld ook eens een bezoek aan: Natuurgebied Blauwe Kamer of Hotel de Wereld, het alom bekende hotel waar in 1945 de vrede werd getekend.

Direct naast het Belmonte Arboretum ligt het Fletcher Hotel de Wageningsche Berg, maar er zijn meer mooie logeeradresjes! Meer informatie over overnachtingen in Wageningen vind je daarom hier.

 

Bron

 

 

 

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

2 COMMENTS
 • Yvonne
  3 jaar ago

  Bedankt voor de tip. Mijn zus woont in Wageningen. Wellicht leuk om een bezoekje zo te combineren

  • Gera
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Wat leuk dat je zus in Wageningen woont. Als je in de gelegenheid bent om het arboretum te bezoeken zou ik dat zeker doen!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.