Kunst en cultuur | LEEFfestival Wageningen - Gera Raakt
TOP
Leeffestival Wageningen
Dagje uit Uitjes

Kunst en cultuur | LEEFfestival Wageningen

Op zondag 1 juli bezocht ik met mijn gezin het 36e LEEFfestival in Wageningen. Een vrij toegankelijk en jaarlijks terugkerend evenement vol kunst en cultuur. Het thema van dit jaar was: HôteldeBôtel. In dit blog een sfeerimpressie!

Koopzondag

Vorig jaar besloten we op de koopzondag van juli (in Wageningen is dat dus de eerste zondag van de maand) een verjaardagscadeautje te gaan kopen voor onze bijna jarige dochter. Toen we in de stad aankwamen was het een drukte en gezelligheid van jewelste. Het was mijn eerste kennismaking met het LEEFfestival. 

 

Leeffestival Wageningen

LEEFfestival?

Eind jaren ’70 ging een groep Wageningers naar het Amsterdamse Festival of Fools. Wat ze zagen beviel hen zo goed dat ze besloten om zelf ook een festival te organiseren: het LEEFfestival.  Het festival is een jaarlijks terugkerend en vrij toegankelijk evenement vol kunst en cultuur.  Artiesten, zowel professional als amateur, demonstreren hun kunnen in het centrum van Wageningen. Naast het bijwonen van dans-, zang- en muziekvoorstellingen kun je ook levensgrote spellen spelen. Publieksparticipatie is op deze dag erg belangrijk. Je snapt dat het een gezellige en sfeervolle dag is, met activiteiten voor jong en oud.

 

Leeffestival Wageningen

 

Heet, heter, heetst

Toeval of niet, dit jaar was het net zulk mooi weer als vorig jaar. Dit jaar was het zelfs nog heter! Het was zelfs zo heet dat ik me afvroeg of ik eigenlijk wel wilde gaan. Kon ik niet beter in de schaduw blijven zitten met water binnen handbereik? Na lang twijfelen en overleg met mijn wederhelft, besloten we om toch even te gaan. Dan hadden we immers toch even van de sfeer geproefd! Gelukkig stond er in de stad een verkoelende wind, die het toch enigszins aangenaam maakte.

 

Leeffestival Wageningen

 

Voor wie

Het LEEFfestival draait om het publiek. Er worden workshops gegeven, je kunt je laten schminken, spellen spelen en kennismaken met de scouting. Die hebben zelfs vuurkorven staan zodat je je eigen broodjes kunt bakken aan een stok. Hoe leuk is dat?! Daarna kon je afkoelen op de survivalbaan…

Al die gezellige activiteiten maakt het festival echt een feestje voor het hele gezin!

Leeffestival Wageningen

 

Praktische info

Ben je enthousiast geworden over dit leuke en gezellige evenement? Of wil je volgend jaar zelf ook graag laten zien wat je in huis hebt? Door het LEEFfestival te volgen op Facebook blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes. De website van het LEEFfestival vind je hier.

 

Leeffestival Wageningen

 

 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.