Gratis uitje | Kinderboerderij de Oude Hofstede - Gera Raakt
TOP
Kinderboerderij de oude hofstede
Dagje uit Uitjes

Gratis uitje | Kinderboerderij de Oude Hofstede

Nu onze jongste dochter alweer een paar maanden oud is heb ik weer ontzettend veel zin om eropuit te gaan. Ik heb eerst eens een lijstje gemaakt van allemaal gratis of niet al te dure uitjes en activiteiten in Wageningen en omstreken. Het eerste gratis uitje: Kinderboerderij de Oude Hofstede te Ede.

Doordeweekse dag

Sinds kort gaat mijn jongste zoontje maar 4 dagen naar school in plaats van 5. Hoewel hij het erg leuk vindt en naar zijn zin heeft, is het gewoon te vermoeiend voor hem. Daarnaast ben ik zelf enorm blij dat ik na 42 weken zwangerschap weer fatsoenlijkuit de voeten kan. Hoog tijd dus om die ene doordeweekse dag te besteden aan leuke dingen! Een paar jaar geleden, toen onze jongste zoon net kon lopen, hadden we ook al eens een bezoek gebracht aan Kinderboerderij de Oude Hofstede. Het is dan ook hoog tijd om even te checken of een bezoekje nog altijd de moeite waard is!

Kinderboerderij de oude hofstede

Dieren

De Oude Hofstede is een historische boerderij uit 1879. Het is een echte kinderboerderij waar je nog dieren kunt aaien en knuffelen. Deze dieren zijn er allemaal:

 • Pony’s
 • Kalf
 • Varkens
 • Geiten
 • Schapen
 • Cavia’s
 • Kippen
 • Schildpadden
 • Poezen
 • Vogels: eenden, ganzen en parkieten
 • Tropische aquaria met vissen, kikkers en wandelende takken
 • Muizen
 • Eekhoorns

Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Let er dan even op dat het niet verstandig is om geiten, schapen en runderen aan te raken in verband met ziektes die je op kunt lopen. Ook het betreden van de geitenstal en knuffelweide wordt dan sterk afgeraden. Natuurlijk is het uit hygiënisch oogpunt sowieso verstandig om na het aaien van de dieren even je handen te wassen.

Kinderboerderij de oude hofstede

Picknicken

Om het dagje uit helemaal compleet te maken staan op het erf van de kinderboerderij her en der picknicktafels waar je je zelf meegebrachte eten en drinken kunt nuttigen. Kun je blijven zolang je wil. Ik had zelf voldoende water voor ons meegenomen, maar mocht je behoefte hebben aan iets warms dan kun je koffie, thee en chocolademelk (tegen betaling) uit een automaat halen. ‘s Zomers verkoopt de aanwezige beheerder ook pakjes limonade.

 

Speeltuin

Op het erf van de kinderboerderij zijn genoeg mogelijkheden om te spelen, maar als je alles hebt gezien is het ook erg leuk om een bezoekje te brengen aan de naastgelegen speeltuin. Hier is geen toezicht aangezien de gemeente eigendom is. Wij begonnen in de speeltuin en dat was zo leuk dat de kids al bijna waren vergeten dat we naar de kinderboerderij zouden gaan!

Kinderboerderij de oude hofstede

Boerenkraam

Op woensdag en vrijdag is op de kinderboerderij de Boerenkraam geopend. Er worden dan streekproducten verkocht uit het Binnenveld, het agrarische gebied tussen Wageningen, Bennekom en Ede. Het is het resultaat van een mooi samenwerkingsverband: de samenwerking met de Agrarische Natuurvereniging het Binnenveld. Meer informatie vind je hier.

 

Peuteruurtje

Nog een leuke activiteit is het peuteruurtje. Deze wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden tussen 10.30-11.30 uur, in de Schaapskooi. Een vrijwilliger vermaakt de kleintjes met vertellen, voorlezen zingen… en een dier om te knuffelen is er natuurlijk ook bij!

Let op: de kosten voor deelname aan het peuteruurtje zijn €0,50 per kind, inclusief limonade.

 

Openingstijden

Kinderboerderij de Oude Hofstede is iedere dag een paar uur open, maar wegens gebrek aan bezetting niet de hele dag. Meer informatie over de openingstijden vind je hier. De naastgelegen speeltuin is van de gemeente en daarom wél altijd toegankelijk.

 

Gerelateerde berichten:

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.