Tea Topic #7: Wat kun je makkelijk uren achter elkaar doen? - Gera Raakt
TOP
Tea Topic #7: Wat kun je makkelijk uren achter elkaar doen?
Lifestyle Persoonlijk Tea Topics

Tea Topic #7: Wat kun je makkelijk uren achter elkaar doen?

Wie mij al wat langer kent/volgt weet het: ik heb vele interesses. Maar wat kan ik makkelijk uren achter elkaar doen? Ik moest zelf ook even goed nadenken over mijn antwoord op Tea Topic #7, maar ik ben eruit. 

Er zijn een aantal dingen die ik uren achter elkaar doen. Zelf kwam ik op werken en lezen, mijn man kwam ter aanvulling nog op eten en kletsen. Dus. Je begrijpt dat de toon meteen gezet was. Of had hij stiekem toch een punt? Want ja, zet me bij een lopend buffet en ik maak zo een paar uur vol. Wie kan er nou de verleiding van lekker eten weerstaan? Maar goed, dat ik dat zo lang vol kan houden komt ook omdat ik sporadisch bij een lopend buffet in de buurt kom. Dat kletsen klopt ook wel aardig. Hangt er trouwens wel erg van af wie mijn gesprekspartner is, maar dat geldt neem ik aan voor iedereen?

Terug naar mijn eigen punten. Werken dus. En lezen. Toegegeven, al werk ik officieel parttime en red ik op het moment amper om 24 uur per week te maken, ik ben wel een beetje een workaholic. Uren kan ik achter mijn laptop zitten, informatie opzoekend, ordenend, typend, het maakt me allemaal niet uit. De reden daarvan is ook vrij eenvoudig: mijn ADHD-hoofd komt daar van tot rust. Kan ik door omstandigheden een poosje niet achter mijn laptop kruipen, dan wordt ik chagrijnig. Bloedchagrijnig.

Zit ik trouwens achter mijn laptop en ben ik écht in gedachten met iets bezig, vraag me dan ook maar niet teveel. Ik kan dan echt behoorlijk knorrig uit de hoek komen. Hmm, dat klinkt vooralsnog niet erg gezellig hè. Gelukkig heb ik ook vele andere kwaliteiten.

Lezen, dat is nog zo’n grote hobby van me. Brengt ook dat ADHD-hoofd tot rust. Pre-kindertijdperk kon ik dan ook uren in een boek verdwijnen. Zelfs het genre maakte me niet zoveel uit, als het maar letters bevatte. Dat kon dus ook de verpakking van een pak melk of hagelslag zijn. Praatte je in die tijd tegen me, dan was de kans aanwezig dat ik je gewoon niet hoorde. Tegenwoordig is het lezen van een boek een luxe. Kinderboeken verslind ik op het moment trouwens wel bij bosjes, dat is dan weer het voordeel van kleine kinderen. Om mezelf af en toe tot lezen te zetten begon ik een paar jaar geleden de website Leesboekenenmeer.nl.

Nou ja, als ik deze vier dingen een hele dag mag doen, uren achter elkaar, dan heb ik inderdaad een topdag. Kent mijn man me toch wel een beetje!

Wat kan jij makkelijk uren achter elkaar doen?

 

Bekijk ook eens het Tea Topics overzicht. Vind je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter en Pinterest.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.