Halloween op het Muiderslot - Gera Raakt
TOP
Halloween op het Muiderslot 2020
Feestdagen Halloween Lifestyle

Halloween op het Muiderslot

Het is nog even spannend welke maatregelen het kabinet gaat nemen om de coronabesmettingen weer naar beneden te krijgen. Toch kan ik me voorstellen dat je ondanks dat toch plannen wil maken voor Halloween. Hou je van kastelen? Vier dan eens Halloween op het Muiderslot. Griezelen gegarandeerd!

Op 30 en 31 oktober zijn er spannende rondleidingen door een donker Muiderslot. De schaduwzijde van het kasteel en duistere gebeurtenissen uit het verleden worden tijdens deze avonden onthuld. De verhalen zijn doodeng en dus alleen geschikt voor mensen met een sterke maag, niet voor kinderen.

 

Het spookt hier

Aan de geschiedenis van het Muiderslot kleeft bloed, moord, doodslag en kwelling. In de Naargeestige Nachttours worden bezoekers mee genomen naar donkere kerkers, over krakende zolders en door het duistere verleden. Sinds het kasteel is gebouwd door graaf Floris de Vijfde, gebeuren er onverklaarbare dingen….

In 1296 werd Floris vermoord, nadat hij op zijn eigen Muiderslot gevangen had gezeten.  Regelmatig keert zijn geest terug naar de plek waar hij zijn laatste dagen sleet. Zo zag de dichter Constantijn Huijgens hem toen hij in de 17e eeuw logeerde bij schrijver en kasteelheer P.C. Hooft.

En… er komen meer gasten uit het verleden op bezoek. Medewerkers en bezoekers maken soms vreemde dingen mee. Een lachende Engelsman in de Ridderzaal, galmende voetstappen van mensen die er niet zijn. In een nachttour wordt het uit de doeken gedaan en wie weet wat het gebouw met jou doet…

 

Praktische informatie en kaartjes

Het kasteel is op deze avonden alleen onder leiding van een gids te bezoeken en vooraf reserveren is noodzakelijk. Ben je benieuwd naar het duistere verleden van het Muiderslot? Reserveer dan hier je plek (vanaf half oktober).

Op deze avonden geldt een toeslag van 5,00 euro p.p. op de reguliere entreeprijzen. Het Muiderslot is op 30 en 31 oktober open van 19:00 tot 22:30 uur. Neem ook je mondkapje mee, want dat is verplicht in het kasteel. De coronamaatregelen worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Wat doe jij met Halloween?

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.