TOP
Achter de schermen januari 2019
Lifestyle Persoonlijk

Achter de schermen | Januari 2019

De eerste maand van het jaar zit er alweer op. Veel mensen schijnen januari een lastige maand te vinden. Weinig gezelligheid, veel koude en donkere dagen en ook nog eens het gevoel van falen omdat de goede voornemens niet volgehouden worden, het zorgt voor sombere gedachten. Daar heb ik absoluut geen last van. Gelukkig maar, want daar heb ik ook nog eens helemaal geen tijd voor! Dat januari voorbij is betekent ook dat het weer tijd is voor een nieuwe Achter de schermen. Hoe is januari voor mij verlopen?

Blog

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: januari is voor mij echt enorm lekker begonnen. Mijn blog groeide in december al behoorlijk, maar passeerde in januari eindelijk de magische grens van 1000 unieke bezoekers. Benieuwd naar de nieuwste cijfers? Ga dan naar de pagina Adverteren.

Aangezien mijn huidige blog nog net geen jaar bestaat en ik ook niet altijd even consequent ben in het plaatsen van nieuwe content, ben ik best wel trots op het behalen van dit doel. Tegelijkertijd betekent het halen van dit doel dat ik ook een nieuw doel moet stellen… Het liefst bepaal ik een heel voorzichtig doel, iets van 2000 unieke bezoekers. Ik weet alleen nog heel goed hoe snel mijn oude blog groeide toen ik eenmaal die magische 1000 had bereikt. En een doel mag natuurlijk ook wel uitdagen, me uit mijn comfort zone trekken. Goed, genoeg om de hete brij heen gedraaid, komt ‘ie:

In december 2019 wil ik 5000 unieke bezoekers gehaald hebben.

Dat je het even weet.

 

Samenwerkingen

Voor mijn blog mocht ik afgelopen maand al een paar mooie opdrachten doen via Hulc en Blog Brains. Daarnaast zijn ook mijn taken als Virtueel Assistent verdubbeld. Ik blijf het enorm bijzonder vinden dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken, hoeveel mensen zouden dat stiekem ook niet willen? Hoe dan ook, als deze tendens de rest van het jaar doorzet ben ik een gelukkig mens.

 

Lees ook: Elevator pitch | Pitchen als blogger, hoe doe je dat?

 

Pinterest

Soms duurt het even voor je tot inzichten komt. Ondanks dat ik mijn statistieken dagelijks check wilde het maar niet tot mij doordringen dat Pinterest het social medium is wat mij de meeste bezoekers oplevert. Dat is ook niet zo vreemd eigenlijk, dat is ook gelijk het platform wat ik het leukste vind.

Pinterest was toen ik in 2016 begon met bloggen ook het enige sociale platform waar ik al actief was. Ik was altijd lekker aan het pinnen, met als gevolg dat al mijn borden op dit moment een zooitje ongeregeld zijn. Daarom ben ik nu druk bezig met het ordenen, opschonen en samenvoegen van mijn borden. Tja, al met al een behoorlijke monsterklus.

 

Persoonlijk

Op werkgebied zat ik tot halverwege januari in een heerlijke flow. En toen werden de kinderen ziek… Een paar nachten minder slaap zorgden ervoor dat ik weer even een stapje terug moest doen. Oh ja, en tussendoor bak ik ook alweer 30 weken op onze aanstaande nieuwe baby. Hoe gaat het daar eigenlijk mee? Een update is wel op zijn plaats.

 

Lees ook: Inleiden van de bevalling | Alles wat je moet weten!

 

In verband met zwangerschapsvergiftiging tijdens mijn eerste zwangerschap willen “ze” graag dat we 2 groeiecho’s laten doen. Vorige week was het tijd voor de eerste en alles was, zoals ik had verwacht, keurig in orde. Baby schopt inmiddels ook flink van zich af, wat ook wel weer gezellig is. Verder heb ik in januari, ondanks dat ik grotendeels door zal werken, ook de ZEZ aangevraagd.

 

Lees ook: Prenatale testen | Welke testen kun je laten doen?

 

Vorige week vond ook de telefonische intake met de kraamzorg plaats. Ik ben blij dat ik van tevoren een kraamplan had geschreven. Het gesprek hoefde niet zo lang te duren omdat ik precies kon vertellen hoe ik het een en ander voor me zag en wat wij als gezin nodig hebben. In het kort komt het er op neer dat we een kraamverzorgende hebben gevraagd die niet betuttelend is en ook de protocollen los weet te laten.

 

Plannen voor februari

Mijn moeder wordt in mei 60 jaar (mocht ik dat wel verklappen mama?). Omdat we dan net onze nieuwbakken baby hebben verwelkomd wil ze haar verjaardag alvast in februari met ons gevierd hebben.

Daar blijft het niet bij, want op 5 februari hebben we nog een verjaardag te vieren! Ook een mijlpaal, want onze middelste wordt 4 jaar. Je kunt al goed merken dat hij het allemaal ontzettend spannend vindt. Ik snap het ook wel, er komt in 1 keer natuurlijk ontzettend veel op hem af!

 

Naast het vieren van deze verjaardagen heb ik nog niks bijzonders in de agenda staan. Hoe verliep januari voor jou? En ga jij nog wat leuks doen in februari?

 

Afbeelding Hollandse molen met sneeuw en ijs bij Baambrugge: Dennis van de Water – Shutterstock

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *