Persoonlijke update | De laatste loodjes - Gera Raakt
TOP
De laatste loodjes
Lifestyle Persoonlijk

Persoonlijke update | De laatste loodjes

Hoogmoed komt zoals altijd voor de val. Sinds ik een paar jaar geleden begon met bloggen was ik ervan overtuigd dat een writers block mij nooit en te nimmer zou overkomen. Jazeker, daar was ik oprecht van overtuigd, omdat ik nou eenmaal altijd wel iets te vertellen heb. En ook al loopt mijn hoofd over van alle onderwerpen waar ik nog over wil schijven (ik heb zelfs geen idee waar ik moet beginnen met schrijven), het lukt me maar niet om ook maar een letter op papier te krijgen…

Zwangerschap

Zoals je in de Achter de schermen van januari kon lezen zat ik toen in een heerlijke flow. De blogcijfers waren prachtig, ik kreeg ontzettend veel geschreven én ook nog eens gepubliceerd en, niet geheel onbelangrijk, mijn omzet was top. Zoals ik er nu op terugkijk moet ik helaas de conclusie trekken dat het mijn laatste opleving voor de bevalling was.

Aankomende dinsdag ben ik namelijk alweer 33 weken zwanger. Zou ik in loondienst zijn dan was ik allang aan het aftellen naar het moment dat ik met zwangerschapsverlof zou gaan. En hoewel ik wel een ZEZ (zwanger en zelfstandig) uitkering krijg, zal ik mijn werkzaamheden toch niet helemaal neerleggen. Dat is een bewuste keuze, want stel je voor dat ik me zou gaan vervelen. Alleen ik merk nu dat ik toch op het punt ben gekomen dat ik wel van alles wil, maar het eenvoudigweg niet meer allemaal kan. De concentratie mist gewoon.

Veranderingen

Daarnaast is er sinds februari ook een hoop in ons leven veranderd. Levi werd 4 jaar en gaat nu naar de kleuterklas. Dat klinkt heel mooi, alleen waren de juffen helaas ziek waardoor Levi op dit moment meer thuis is geweest dan op school. Er is wel de mogelijkheid om Levi bij een andere kleuterklas te voegen, maar ach, hij is net 4. Laat hem eerst maar eens wennen aan zijn eigen klas.

Lisa gaat op dit moment nog 2 dagen in de week naar de peuterspeelzaal. In haar eentje, zonder Levi. En ook al speelden ze op de peuterspeelzaal nauwelijks samen, we merken dat ze het wel lastig vinden om van elkaar gescheiden te zijn. Desalniettemin heeft ze het wel prima naar haar zin op de peuterspeelzaal hoor. Mocht Levi over een poosje 4 of 5 dagen naar school gaan dan ga ik voor Lisa een derde ochtend regelen.

Voorbereiden op de bevalling

Hoe dan ook, al die veranderingen zorgen voor veel vermoeidheid. Zowel bij de kids, als bij mij/ons. Ik merk dat ik de behoefte krijg om me in mijn eigen coconnetje terug te trekken. Me stilaan aan het voorbereiden ben op de bevalling, en alles wat daar bij komt kijken. Dus ja, het is weer eens rustig op mijn blog, maar je weet nu wel waardoor het komt.

Afbeelding Zwangere vrouw aan het werk op de laptop: g-stockstudio – Shutterstock

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

4 COMMENTS
 • Roelina
  5 jaar ago

  Aftellen wauw! Natuurlijk doe je een stapje terug. Dat zal iedereen begrijpen! Focus op de kleine spruit!

  • Gera
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, zeg dat: wauw! De weken zijn, hoe cliché, echt omgevlogen…

 • Anita Willems
  5 jaar ago

  Hier een beetje dezelfde gemoedstoestand: wel inspiratie, maar er komt niets uit mijn handen. En ik ben niet eens zwanger.
  Al met al heb je toch weer een stukje op papier kunnen zetten 🙂
  Ik wens een paar goeie, gezonde laatste weken toe.

  • Gera
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Hihi kun je nagaan! Dan zal het wel aan de tijd van het jaar liggen denk ik… Dank je wel Anita!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.