Tomaten-groentesoep maakte ik eigenlijk nooit. Ik koos óf tomatensoep, óf groentesoep. Tot ik op een dag besloot om van twee verschillende soepen één soep te maken. En dit is het recept!
Soepliefhebbers
Hier in huis eten we graag soep. Het staat dan ook regelmatig op het menu. Hoewel zoon en ik altijd dol zijn op tomatensoep, heeft de rest toch liever groentesoep… Nu ben ik niet echt een moeilijke eter, maar groentesoep vind ik dan weer minder. De combinatie tomaten-groentesoep vond ik daarentegen wél erg lekker, en de rest van het gezin overigens ook!
Voorraad
Heb jij ook altijd een volle agenda? Dan noem ik nog een groot voordeel van soep: je kunt er eenvoudig meer van maken en een voorraad in de vriezer aanleggen. Op die manier heb je op drukke dagen toch snel een gezonde maaltijd op tafel. Dit recept is dan ook voldoende voor ruim 2 liter.
Recept tomaten-groentesoep
Voor een lekkere en goedgevulde tomaten-groentesoep heb je bovendien helemaal niet veel ingrediënten nodig.
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes
- 2 winterpenen
- 2 preien
- 2 stengels bleekselderij
- 2 rode paprika
- 2 stengels rozemarijn
- 4 groentebouillonblokjes
- 10 tomaten
Snijd eerst deze groenten en zet even apart:
- Snipper de ui en pers de knoflookteentjes uit.
- Maak de winterpenen schoon, snijd ze doormidden en in halve ringen.
- Was de prei, snijd doormidden en in halve ringen.
- Bleekselderij wassen en in stukjes snijden.
Doe in een andere kom de in blokjes gesneden paprika, in stukken gesneden tomaten en geriste en fijngehakte blaadjes van de rozemarijn.
- Zet een grote pan op het fornuis en doe er een scheut olie in. Fruit hierin de ui, winterpenen, prei en bleekselderij vijf minuten aan.
- Als de groenten wat zachter zijn voeg je de paprika, tomaten en rozemarijn toe en bak deze ook een paar minuten mee.
- Voeg vervolgens de bouillonblokjes en twee liter water toe en laat het geheel koken tot het gaar is (zo’n 10 minuten).
- Pureer de tomaten-groentesoep met een staafmixer.
Serveren
De tomaten-groentesoep is lekker met stokbrood of wat geroosterd brood met kruidenboter. Daarnaast kun je er natuurlijk nog meer in kommetjes op tafels bij serveren. Dan kan iedereen zijn eigen soep ‘aankleden’.
- gebakken gehaktballetjes
- gekookte vermicelli
- crème fraiche
- geraspte kaas
- bosui in ringetjes
- …..
Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete soep?
Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest!
Uitgelichte afbeelding: Pixabay.com
what do you think?