De uitzet | Wat heb je allemaal nodig? - Gera Raakt
TOP
Uitzet
Lifestyle Shoppen

De uitzet | Wat heb je allemaal nodig?

De uitzet, wat heb je allemaal nodig? Want vroeg of laat betrek je een eigen woning en verhuizen is een dure aangelegenheid, zeker als het de eerste keer is. 

Eerste huisje

Net voor mijn 20ste verjaardag betrok ik mijn eerste eigen huisje. Met mijn nieuwbakken baby en toenmalige partner. En allemachtig, wat heb je een hoop spullen nodig als je een huis moet inrichten zeg! Gelukkig was ik tijdens mijn zwangerschap al begonnen met het verzamelen van spullen. Mijn moeder waarschuwde me toen al: “De grote dingen zijn duur om aan te schaffen, maar de totale kosten van al die kleine dingetjes die je tussendoor ook nog even snel aanschaft zullen je nog gaan verbazen!”

 

Kledingkast vol

Mijn hele kast puilde al snel uit met allerlei spullen die ik nodig zou gaan hebben. Theedoeken, handdoeken, bestek, ja, zelfs een enorme doos met servies wist ik allemaal in die ieniemienie kledingkast van me te proppen. Nu ik er zoveel jaren later eens over nadenk was het eigenlijk best knap. Wel probeerde ik alles een beetje low-budget in te slaan. Na te denken of ik bepaalde spullen wel écht nodig had. Mijn budget liet immers nog wel wat te wensen over en de waarschuwing van mijn moeder galmde nog van links naar rechts na in mijn hoofd.

 

Grote dingen

De echt grote dingen pasten uiteraard niet in mijn kledingkast. Ik zorgde er wel voor dat ik voldoende geld spaarde om een nieuw bankstel, salontafeltje en een televisiemeubel aan te schaffen. De eettafel inclusief vier stoelen kreeg ik van mijn vader. Tja, toen was mijn woonkamer al vol. Onderhandelen is zó niet mijn ding, dus ging mijn vader mee om de koelkast, de wasmachine, het gasfornuis en de televisie te kopen. Bonustip van mij: een tv lijkt in de winkel altijd klein! Toen ik hem eenmaal in huis had bleek hij enorm te zijn…Ook nog zo’n ouderwetse beeldbuis, het ding was niet te tillen!

 

Die kleine dingen?

Ach, met de spullen die ik verder al had was ik nu aardig rond. Maar wil je je huisje ook nog een beetje opknappen met een likje verf en een kek vloertje, dan heb je nog veel meer spullen (lees: budget) nodig. Poetsdoeken hier, kwastjes en schoonmaakmiddelen daar, voor je het weet ben je inderdaad een fortuin verder. Dat zijn dingen waar je vaak geen rekening mee houdt. Kreeg mijn moeder toch nog gelijk!

 

Alles nieuw?

Natuurlijk hoef je je inboedel niet helemaal nieuw aan te schaffen. Je kunt ook kiezen voor tweedehands spullen. Naast dat het beter is voor je portemonnee, is het ook nog eens beter voor het milieu. Als ik me niet vergis is het tegenwoordig ontzettend hip om bij de kringloop te gaan shoppen. En al kom ik persoonlijk te weinig bij de kringloopwinkel (iets met kleine grijpgrage handjes die dan ook mee moeten) ik snap wel waarom de kringloop weer meer gewaardeerd wordt. Als je goed zoekt vind je allerlei leuke spullen voor een schijntje van de nieuwprijs.

 

De uitzet, wat heb je allemaal nodig?

Ga je binnenkort het ouderlijk nest voor het eerst verlaten en wil je een overzichtelijke lijst met alle benodigdheden? Dat snap ik helemaal. Kijk dan eens hier. Hier vind je alles wat je moet weten over het bij elkaar sprokkelen van je uitzet.

Heel veel geluk met je nieuwe woning!

 

Afbeelding Gelukkig stel pakt dozen uit: Photographee.eu – Shutterstock.

Je uitzet, wat heb je allemaal nodig?

 

 

 

Uitzet

 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

2 COMMENTS
 • Kreanimo
  7 jaar ago

  De hele zolder bij mijn mama stond al vol!
  Ik had werkelijk ALLES! Behalve poetsgerief – dat zijn mijn man en ik moeten gaan kopen!

 • Roelina
  7 jaar ago

  oeh, die uitzet… dat is lang geleden. Ik sprokkelde deze 20 jaar geleden bij elkaar 🙂

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.