Gender reveal: wil jij het geslacht weten? - Gera Raakt
TOP
Gender reveal
Gezin Zwangerschap

Gender reveal: wil jij het geslacht weten?

Gender reveal: wil jij het geslacht weten van je ongeboren kindje? Al toen ik in verwachting was van mijn oudste, dus op het moment van schrijven alweer dertien jaar geleden, vroegen mensen mij of ik wist of ik een jongen of een meisje zou krijgen. Nee, ik wilde het niet weten… Tot ik in het ziekenhuis lag en ik door de vele echo’s mijn nieuwsgierigheid niet langer kon beteugelen.

Pretecho

Dertien jaar geleden was er ook ineens de mogelijkheid om een pretecho te laten doen. Ik had er nog nooit van gehoord, ik vond het veel te duur en eerlijk gezegd onnodig. Ook bij nummer twee en drie heb ik geen pretecho laten maken. In de loop der jaren is er wel heel veel veranderd, tegenwoordig kun je zelfs 3D echo’s laten maken! Mijn vriendin heeft dat laten doen en ik vond het wel heel bijzonder om het resultaat te zien.

 

Twintig weken echo

Tegenwoordig krijg je standaard rond de twintig weken zwangerschap een zogenaamde twintig weken echo aangeboden. Natuurlijk maakten wij hier bij nummer twee en drie dankbaar gebruik van. Gelukkig waren er in beide gevallen geen afwijkingen te zien.

 

Persoonlijk

Tijdens mijn tweede zwangerschap keek ik, het is echt waar, graag naar het programma ‘One born every minute‘. Iedere keer werd daar de vraag gesteld of de aanstaande ouders wisten wat het geslacht van de baby was. Vaak waren de ouders dat en vertelden ze zonder te verblikken of te verblozen zowel het geslacht als de naam. Heel apart vond ik dat…

Ook bij zowel baby nummer twee als baby nummer drie kregen we regelmatig de vraag of we wisten wat het geslacht was. En er was bijna niemand die ons geloofde als we zeiden van niet. Natuurlijk moet ieder voor zichzelf de keuze maken of je van tevoren wel of niet het geslacht van de baby wil weten. Wij riepen bij iedere echo die gemaakt werd in ieder geval dat we het geslacht niet wisten en dat we dat graag zo wilden houden. Al waren we bij nummer drie wel zo nieuwsgierig dat we ons bijna niet in konden houden…

 

Bij de oudste had ik er achteraf spijt van dat ik het gevraagd heb. Er zijn nog maar zo weinig mooie positieve verrassingen in een volwassen leven. En bijkomend voordeel? Door mijn nieuwsgierigheid naar het geslacht was ik extra gemotiveerd om hard te persen!

Wat was jouw motivatie om het geslacht van de baby wel of juist niet te willen weten? 

 

Lees ook

 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

11 COMMENTS
 • Lodi
  6 jaar ago

  Wij wisten het beide keren niet, is nooit discussie geweest ook. We wilde het allebei dat het een verrassing bleef, waarom ik zou het niet weten, maar zou het zo weer doen. Ik kocht unisex en toen ze er waren kreeg ik vanzelf heel veel jongens kleding.

 • Patricia
  7 jaar ago

  Ik wist het bij beide zwangerschappen wel. Was ook een bewuste keuze. Wij waren te nieuwsgierig en het is ook gelijk wel makkelijk om te weten ivm kamertjes en kleding.

  • Gera
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Tegenwoordig kun je inderdaad bijna niks meer vinden wat uniseks is. Wat dat betreft is het zeker praktisch als je weet wat het geslacht is!

 • Liselotte
  7 jaar ago

  Bij mijn eerste dochter wisten we het niet. Er werd mij verteld over het magische moment dat je je kindje op je borst had en je dan pas na een minuut of 10 bedacht dat je wel eens kon bekijken wat het geslacht eigenlijk was. Dat het er zo niet toe doet. Nou terwijl mijn dochter in de lucht zweefde om op mijn buik gelegd te worden keek ik onmiddellijk wat het was hoor, was zó nieuwsgierig! Bij de andere 3 wisten wij het wel. Bij de tweede heb ik het niet aan de buitenwereld verteld en bij de tweeling wist iedereen het. De namen heb ik nóóit voor de geboorte gezegd.

  • Gera
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, mijn manlief zag bij de eerste binnen no time dat het een jongetje was. Bij dochterlief zag ik het zelf eigenlijk gelijk! Als ik het geslacht van tevoren zou weten zou ik het zelf ook aan iedereen vertellen denk ik. Ik snap heel goed dat je de namen nooit voor de geboorte hebt vertelt. Dan is de verrassing er helemaal wel een beetje af 😉

 • Cynthia
  7 jaar ago

  Bij beide kids wisten wij het niet en was het een complete verrassing. Waarom niet? Omdat wij de kosten voor een echo zo hoog vonden..

  • Gera
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Ik snap precies wat je bedoelt! Man, wat waren die echo’s vroeger duur zeg!

 • Els
  8 jaar ago

  Ik merk dat het tegenwoordig juist helemaal geen geheim meer is, ik wist het van al mijn vriendinnen :-). Vond dat wel erg leuk om te weten.

  • Gera
   8 jaar ago
   AUTHOR

   Dat is juist mijn punt, het is tegenwoordig geen geheim meer. Tuurlijk is het leuk om het te weten, maar is de verrassing juist niet de charme van een zwangerschap?

 • Charel
  8 jaar ago

  Leuk zeg! Als ik ooit zwanger zal zijn weet ik niet wat ik doen moet! Het lijkt me erg leuk om op zo’n manier verrast te worden maar weet niet goed of ik dat kan hebben! Ik ben zo iemand die alles tot in de puntjes wilt regelen en hier heb je dan weinig vat op! Je bent sowieso al blij als het gezond is en beiden is leuk natuurlijk!

  • Gera
   8 jaar ago
   AUTHOR

   Het is zeker leuk om verrast te worden! Dat maakt het ook zo’n lastige beslissing. Als je het eenmaal weet kun je het niet meer ongedaan maken…

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.