Achter de schermen | November 2020: Records, reflectie en verzoening?
TOP
Achter de schermen | November 2020: Records, reflectie en verzoening?
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Achter de schermen | November 2020: Records, reflectie en verzoening?

Dat 2020 een heel bijzonder jaar is ben je vast wel met me eens. De laatste drukke en gezellige maanden van het jaar zijn aangebroken. Tijd om nog een keertje op november terug te kijken! 

Goed, 2020 was voor mij een jaar waarin ik heel veel belangrijke beslissingen heb genomen. Halverwege het jaar besloot ik de regie helemaal terug in eigen hand te nemen. Ik ging in gesprek met een psycholoog, ik besloot te breken met mijn ouders en mijn bedrijf om te gooien naar de versie die ik, sinds ik me in 2017 bij de KvK inschreef, altijd voor ogen heb gehad. Een aantal maanden kabbelden zo voort en ik voelde me helemaal prima. Ik was weer zo goed als helemaal mezelf, heerlijk.

 

Reflectie

Maar nu weet ik niet hoe het jou vergaat als de jaarwisseling nadert, maar aan het einde van het jaar kijk ik graag terug. Hoe hebben al die door mij genomen beslissingen voor me gewerkt? En moet er misschien hier een daar iets bijgeschaafd worden? Nog belangrijker dan de geleerde lessen uit het verleden is de toekomst. Wat wil ik volgend jaar bereiken? En hoe? Wat zijn mijn doelen? Heb ik die überhaupt?

 

Records

Laat ik beginnen met het zakelijke gedeelte, iets waar veel mensen toch altijd nieuwsgierig naar zijn. De zakelijke beslissingen die ik genomen heb hebben me bepaald geen windeieren gelegd. Ik heb deze maand het door mij gestelde omzetdoel bereikt. Iets waar ik toch wel erg trots op ben. Mijn man (die me altijd steunt hoor, daar niet van) constateerde tevreden dat ik me niet langer hoef te bewijzen. Hij hoopt dat dat me ook een beetje rust brengt. De laatste jaren heb ik namelijk kneiterhard gewerkt. Ik verzorgde ons gezin, voedde de kinderen op en werkte aan mijn bedrijf. Rust en vakantie gunde ik mezelf nauwelijks.

Naast het feit dat ik mijn omzetdoel bereikt heb vestigde ik in november 2020 ook nog eens een bezoekersrecord (voor al mijn websites trouwens). Op mijn blog mocht ik maar liefst 4785 unieke bezoekers ontvangen, 747 meer dan oktober. Zou ik dit jaar het door mij gestelde doel van 5000 nog halen? Ik ben benieuwd, maar ben sowieso ook heel erg tevreden over de resultaten.

De overige cijfers vind je in mijn mediakit.

 

Verzoening?

En dan het stukje verzoening. Toen ik eind oktober mijn laatste gesprek bij de psycholoog had besloten we samen om nog een gesprek te voeren met mijn vader erbij. Mijn vader stond daar wel voor open en inmiddels hebben we al een paar gesprekken gehad. Het is ook al duidelijk dat we nog wel een behoorlijk aantal sessies nodig hebben om de vicieuze cirkel waar we nu in zitten te doorbreken. En ja, dat wordt nog een behoorlijk uitdagende weg… Wel tof dat we allebei bereid zijn om deze weg te bewandelen en fijn dat er iemand bij zit die ons af en toe even afremt en kritische vragen durft te stellen.

Voor de mensen die daar nieuwsgierig naar zijn: ja, ook mijn moeder heeft verwoede pogingen gedaan om het contact te herstellen. Helaas voor haar houd ik de boot voorlopig nog even af. De confrontatie aangaan met één ouder tegelijk kost mij energie genoeg…

 

December

De feestmaand is begonnen. Een hectische maand waarin we ook de verjaardagen van mijn man en oudste zoon vieren. Mijn man wordt dit jaar 40, mijn eerste kind wordt 18 jaar. Prachtige mijlpalen die we graag groots wilden vieren. Omdat veel dingen die ik in gedachten had wegens corona niet door konden gaan besloten we een weekendje weg te boeken bij Safari Resort Beekse Bergen.

En eerlijk? Deze maand doe ik een stapje terug en ga volop genieten van alle festiviteiten. En natuurlijk nadenken over mijn doelen voor 2021!

 

Hoe was november voor jou? Heb jij al doelen gesteld voor volgend jaar?

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

4 COMMENTS
 • Lieuwkje talstra
  3 jaar ago

  Groot respect voor je Gera!
  Moedige keuzes die je hebt gemaakt dit jaar,
  Laat 2021 nog een mooier jaar worden met je mooie gezin 😘

  • Gera
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je wel Lieuwkje, wat een lieve woorden. Ik wens jou en je gezin ook alle goeds voor 2021 😘

 • Anita Stockschen
  3 jaar ago

  Wat een goede berichten!!! Met name de verzoening raakt mij. Hopelijk komt het weer goed. Dat verdienen jullie beiden. Sterkte en dikke knuffel.

  • Gera
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ach Anita, wat lief dat je een reactie achterlaat! Het is spannend allemaal, de gesprekken zijn nodig maar zwaar en we moeten hard werken aan het herstel. Hopelijk weten we elkaar weer te vinden. Liefs xx

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.