Achter de schermen | Juni 2019 - Gera Raakt
TOP
Achter de schermen juni 2019; Wat gebeurde er bij Gera Raakt?
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Achter de schermen | Juni 2019

Heb jij dat ook? Dat je denkt dat je zeeën van tijd hebt en je dan ineens realiseert dat juni al ten einde , dus het jaar alweer halverwege is? Ik wel… Het schooljaar is nu bijna ten einde, Sint Jan is gevierd. De kinderen zijn overprikkeld en afgedraaid, oververhit door de hoge temperaturen en gewoon toe aan rust. Weer tijd om een momentje stil te staan en tijd te nemen voor reflectie, wat gebeurde er in juni allemaal Achter de schermen?

Interview RIVM

Afgelopen maand werd ik telefonisch geïnterviewd door een onderzoeker van het RIVM. De reden hiervoor is de discussie van het afgelopen jaar over vaccineren die je bijna niet ontgaan kan zijn. In de media hoor je vaak dat de roep om vaccineren verplicht te stellen groeit en dat de weigeraars onder andere op de Vrije School te vinden zijn. De zogenaamde geitenwollen-bakfietsmoeders. Maar klopt dat beeld wat geschetst wordt wel? 

Die vraag werd een tijdje geleden gesteld in een enquête die bij de nieuwsbrief van onze Vrije School zat. Natuurlijk vulde ik, als twijfelaar die wel voor vaccineren volgens het rijksvaccinatieprogramma kiest, die enquête met plezier in. Zoals zoveel enquêtes eindigde ook deze met de vraag of ze bij eventuele vragen contact met je op mocht nemen. Aangezien het onderwerp vaccineren me mateloos fascineert ging ik daar natuurlijk mee akkoord. 

En, eigenlijk was het geen grote verrassing, ik werd benaderd. We hebben ongeveer een uur met elkaar gesproken aan de telefoon en ik ben benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek. Als extraatje stuurde ik haar nog een blog toe (Brief aan het RIVM) die ik in het verleden heb geschreven, maar inmiddels offline is, en wees ik haar op het interview wat ik ooit over mijn twijfels gaf voor de Ouders van Nu, editie het Grote Prik Dilemma.

Achter de schermen juni 2019; Wat gebeurde er allemaal bij Gera Raakt?

Consultatiebureau

Het hoogtepunt van deze maand was toch wel het bezoek aan het consultatiebureau met mijn beide dochters (sarcasme uit). Oudste dochter mocht voor het driejarigen consult, en alles was prima. De ogentest was wel grappig, op de onderste rij riep ze bij alles wat aangewezen werd heel enthousiast: “Poes!”. Ik werd toch een tikje nerveus en zag het al voor me dat ik binnenkort terug mocht komen, maar toen ineens had ze de geest en zag ze alles prima en benoemde ze alles goed. Hoera!

Wat wel grappig/frustrerend is: oudste dochter werd altijd te licht bevonden (net als jongste zoon overigens). Nou klopte dat volgens de grafieken ook wel, maar ze ontwikkelde zich verder prima. Nu is de groei in de lengte afgenomen en de groei in de breedte toegenomen en is ze perfect in balans. Zie je wel, ik zei het altijd al tegen het consultatiebureau, allemaal drukte geweest om niks.

Jongste dochter doet het verder ook helemaal prima. Geen bijzonderheden, geen vragen, dus stonden we zo weer buiten. Ik ga pas weer met haar als ze vier maanden is, ze doet het prima.  

 

Herinneringen maken

Nu ik lichamelijk hersteld ben van mijn vierde bevalling ben ik begonnen met het opschrijven van mijn verhaal. Het zwangerschapsverhaal en bevallingsverhaal staan inmiddels online. En aangezien ik nu lichamelijk hersteld ben en dus weer uit de voeten kan, voel ik een enorme drang om herinneringen buiten de deur te gaan maken. Natuurlijk deden we al vaak leuke dingen, maar toch vaak rondom huis en ik wil er op uit, dingen zien! Het eerste uitje wat ik in juni met de kids ondernam was naar Kinderboerderij de Oude Hofstede

Achter de schermen juni 2019; Wat gebeurde er allemaal bij Gera Raakt?

Herinnering cadeau

Verder zijn mijn oudste dochter en mijn vader in juli jarig. Omdat mijn vader wegens omstandigheden vorig jaar zijn 60ste verjaardag niet gevierd heeft besloten we om hem en mijn stiefmoeder mee te nemen uit eten. Herinneringen zijn immers ontzettend waardevol en ook leuk om cadeau te geven aan een ander. Het werden pannenkoeken bij de Panorama Hoeve in Bennekom. Altijd een feestje om op deze plek een pannenkoek te mogen eten.

Achter de schermen juni 2019; Wat gebeurde er bij Gera Raakt?

Vakantietijd

De zomervakantie staat voor de deur en eerlijk gezegd hebben we nog geen plannen gemaakt. De oudste wel, die is aardig volgeboekt met een zeilkamp van waterscouting en op familiebezoek naar Oostenrijk met opa en oma. Aangezien ik herinneringen wil maken en er op uit wil, begint het bij mij nu ook enorm te kriebelen en wil ik dit jaar toch ook op vakantie. Vorig jaar zaten we in het hoogseizoen in een natuurhuisje, dit jaar wil ik denk ik iets van Center Parcs. Toch wel prettig als je met een kleine baby veel faciliteiten op een park hebt.

Dit jaar doen we het wel anders en gaan we, aangezien onze jongste zoon nog niet leerplichtig is, in het naseizoen. Extra prettig voor onze portemonnee en gelijk een oefening voor onze puber van 16 jaar. Die mag dan alleen thuis blijven onder “opa-toezicht”. Opa en oma wonen, heel erg fijn, aan de overkant van de straat. Kan hij daar ook gelijk een hapje mee eten!

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws én geen enkele blog missen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

 

Gerelateerd:

 

Afbeelding Jonge koffiedrinkende moeder aan het werk met baby op schoot: Maria Sbytova – Shutterstock

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.