Achter de schermen | Juli 2019 - Gera Raakt
TOP
Wat gebeurde er achter de schermen juli 2019; zomervakantie, hittegolf
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Achter de schermen | Juli 2019

Inmiddels is augustus aangebroken. We zitten midden in de zomer en dat is wat betreft de temperatuur goed te merken. Nederland doet niet onder voor Frankrijk! Maar wat beleefden we achter de schermen, naast een hittegolf, in juli 2019 nog meer?

Verjaardagen

Zoals ik in de achter de schermen van juni vertelde vierden we in juli 2 verjaardagen. Mijn vader werd 61 jaar en daarom namen we hem en mijn stiefmoeder mee uit eten naar pannenkoekenhuis de Panorama-Hoeve in Bennekom. Naast de geweldige speeltuin, het kinderboerderijtje en bosrijke omgeving hebben ze er ook nog eens heerlijke pannenkoeken. 

Onze dochter vierde begin juli alweer haar derde verjaardag. Het was die dag prachtig weer en daarom vierden we het buiten. We hadden een prachtige roze cijfertaart, stokbroden, salades en hapjes gehaald. Na het avondeten ging iedereen weer naar huis. Zo schattig om te zien hoe ze genoot van het jarig zijn. Op een gegeven moment stond ze stil en zei, terwijl ze me aankeek: “Allemaal mensen en cadeautjes, allemaal voor mij!” En ze zag er op dat moment zo verbaasd, en oh zo gelukkig uit, echt fantastisch om te zien! Ze had mij geen groter cadeau kunnen geven.

 

Ontwikkeling jongste dochter

En hoewel onze jongste dochter aan het einde van juli pas 3 maanden was is het “baby” er eerlijk gezegd wel vanaf. Halverwege juli draaide ze zich namelijk ineens om van rug naar buik. En nee, dat was niet eens per ongeluk. Nog een week later draaide ze ook van buik naar rug. Inmiddels is ze zo ver dat ze de beentjes onder haar buik probeert te krijgen en het liefst zo weg zou lopen… Stop de tijd! Zonder gekheid, het is natuurlijk prachtig om te zien dat ze zich zo goed ontwikkelt. Liever zo dan anders.

 

Nieuwe telefoon

Vreugde en blijdschap, ik heb eindelijk een nieuwe telefoon! Mijn oude Samsung Galaxy S3 was echt heel erg aan het einde van zijn Latijn en ik heb hem vervangen door een Samsung Galaxy S6 die ik van mijn ouders kreeg. In combinatie met onbeperkt data abonnement (van Tele2) begrijp ik ineens waarom iedereen social media zo leuk vindt. Ik vind zelfs Instagram leuker dan ooit, al ben ik er nog steeds niet heel erg actief. 

 

Nieuwe kleding

Je gelooft het misschien niet, maar dankzij mijn nieuwe telefoon heb ik een nieuwe garderobe. Hoe dat zit? Ik wil al een tijdje op zoek naar nieuwe kleding, maar ik kom niet zo vaak in de stad. Daarbij houd ik ook helemaal niet zo van shoppen… 

Toen ik op een avond in mijn eentje op de bank zat besloot ik eens te kijken naar een app om nieuwe kleding aan te schaffen. Na 3 kinderen in 5 jaar tijd was ik namelijk wel toe aan nieuwe goedzittende kleding… Ondanks dat ik er nog nooit geshopt had, werd het uiteindelijk de app van BonPrix. Voorlopig ben ik met een aantal nieuwe broeken, shirts, zelfs een zwempak en schoenen weer even voorzien! 

 

Zomervakantie

Op 19 juli vond dan ein-de-lijk de laatste schooldag van de kinderen plaats. Allemachtig, wat moet je lang wachten als je als laatste van het land aan de beurt bent! En hoewel ik het ergens wel lekker vond dat ik 3 dagen per week ongestoord een ochtend kon werken, de kids waren toch echt duidelijk aan vakantie toe. Helaas had onze jongste zoon die dag koorts en heeft hij alleen afscheid kunnen nemen om daarna weer mee terug naar huis te gaan. Als bedankje kregen de juffen van ieder kind een zelfgemaakt theezakje die in de klas in een mooi versierde weckpot werden gestopt. Zo zijn de juffen de hele vakantie voorzien van heerlijke thee.

 

Hittegolf

De eerste maandag van de vakantie vertrok onze oudste zoon op zomerkamp met waterscouting en ging ik met de kleintjes op zoek naar weer een nieuw werkbaar (werk)ritme. De hittegolf van vorige week zorgde er ook meteen voor dat het te heet was om ook maar iets te doen. Het enige wat nog zo’n beetje haalbaar was waren een bezoek aan de supermarkt en een duik in het halsoverkop aangeschafte zwembad

Na een paar jaar trouwe dienst was onze piraten watertafel aan vervanging toe. Omdat het vakantie is, en ik de oudste ook wat extra geld had toegestopt voor zijn zomerkamp, kocht ik voor de kleintjes een waterbaan. En ik kan je verklappen: het is een groot succes!

 

Lees ook: Review | De Little Tikes Watertafel

 

Plannen augustus

Aangezien mijn man al 3 weken vakantie gehad heeft na de geboorte van onze jongste dochter zal ik het grootste gedeelte alleen zijn met de kinderen. De oudste gaat nog een weekje met opa en oma op familiebezoek in Oostenrijk. Ik heb dus al de nodige ideeën opgeschreven die me erg leuk lijken om met de kleintjes te doen en me niet iedere keer een rib uit mijn lijf kosten. Hopelijk werkt het weer mee, al vinden ze het erg leuk om met hun paraplu’s te lopen.

Ergens halverwege of eind augustus zal ik ons vakantieverblijf voor september boeken. Misschien zelfs nog wel iets later… Als het weerbericht een beetje gunstig lijkt voor september gaan we naar Vakantiepark Kijkduin. In februari maakten de kleintjes al kennis met de zee en binnen 5 minuten lag jongste zoon al gestrekt in de zee. Toegegeven, dat was in lijn der verwachting, maar de kinderen (en papa en mama ook) zouden het erg fijn vinden om een keertje wat langer op het strand te kunnen verblijven!

Wat zijn jouw plannen voor augustus?

Wil je maandelijks de Achter de schermen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

 

Uitgelichte afbeelding: 123RF.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.