Dagje uit met kinderen | Villa Zebra in Rotterdam - Gera Raakt
TOP
Villa Zebra
Dagje uit Uitjes

Dagje uit met kinderen | Villa Zebra in Rotterdam

Villa Zebra heeft drie nieuwe kunstinstallaties geopend! Heb je aankomende week vakantie, kinderen in de leeftijd van drie tot zes jaar en hou je niet van carnaval? Dan zou ik zeker een bezoekje brengen. Wat is er allemaal te beleven in Villa Zebra?

Villa Zebra

Ben je niet bekend met Villa Zebra? Villa Zebra is een kindermuseum waar kinderen op een speelse manier kennis kunnen maken met kunst. De kunstinstallaties stimuleren de verbeelding, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

 • In Het Eiland van Peter de Boer stap je zo in een compleet nieuwe wereld. Vind er samen met je kind je weg door de jungle, rust daarna lekker uit op het strand en ontdek samen wat jullie ideale vakantiebestemming is.
 • Houdt je kind meer van het geven van een wervelende show? Zoek dan in de kleurrijke artiesteningang de beste outfit voor een act en pak het podium in het nieuwe Circus Gibra van Kwannie Tang & Man-Yee Mok van Studio MAKY.
 • Of ga je liever samen lezen en alles leren over tangram- elementen in Tangramkat? Tangramkat is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Maranke Rinck & Martijn van der Linden van Uitgeverij Lemniscaat.

 

ZELF!

De tentoonstelling ZELF! is ontworpen om kinderen de kans te geven om dingen zelf te doen en te ontdekken. Dit draagt bij aan een goede ontwikkeling van hun zelfvertrouwen. Wanneer je als ouders met je kind een bezoek brengt aan de tentoonstelling, is het dan ook van belang dat je je kind de tijd en ruimte geeft om zelf ontdekkingen te doen. Ook is er alle tijd en ruimte om complimentjes aan je kind te geven, gesprekken te voeren, verhalen te vertellen en elkaar het hemd van het lijf te vragen. In ZELF! krijgen de kinderen de ruimte om (kleine) keuzes te maken. Kiezen is niet makkelijk! Maar door ze de gelegenheid te geven om een keuze te maken, leren ze hoe je moet kiezen. Zo voelen ze ook dat hun mening ertoe doet.

Vast onderdeel van een bezoek aan de tentoonstelling is een deelname aan twee workshops. De workshops wisselen regelmatig, maar sluiten altijd aan bij één van de installaties.

Ook aan de oudere kinderen is gedacht. Kinderen van 7 – 12 jaar kunnen namelijk terecht in de mysterieuze en spannende tentoonstelling ‘Diep in het bos’. Kijk voor meer informatie even op de website van Villa Zebra.

 

Praktisch

Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 uur tot 17:00 uur. In de voorjaarsvakantie (regio midden) is Villa Zebra geopend van dinsdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Kaarten, ook online te bestellen, kosten voor kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen 7,00 euro per stuk.

Villa Zebra wordt structureel gesteund door de gemeente Rotterdam. ZELF! is mede mogelijk gemaakt door: Mondriaan Fonds, Snickers- de Bruijn Stichting, Uitgeverij Lemniscaat, Van Cappellen Stichting en VSBfonds.

 

Bron uitgelichte afbeelding: Hester Blankestijn

 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

2 COMMENTS
 • Charel
  7 jaar ago

  Super leuk! Ben er vroeger zelf vaak geweest en ik vond het top!

  • Gera
   7 jaar ago
   AUTHOR

   Wat leuk om te horen dat je er zulke goede ervaringen mee hebt, dank je wel!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.