Mijn man, weer terug naar de vorige werkgever - Gera Raakt
TOP
Automonteur met laptop; Diagnose specialist
Lifestyle Persoonlijk

Mijn man, weer terug naar de vorige werkgever

Beslissingen nemen horen bij het leven, dat is één ding wat zeker is. Dat de ene beslissing beter uitpakt dan de andere moge ook duidelijk zijn. Ben je niet tevreden over het resultaat? Dan moet je er wat aan doen. Mijn man is dan ook terug naar zijn vorige werkgever.

Mijn man is van oorsprong automonteur. Door zijn ervaringen met het bouwen van rally- en andere raceauto’s heeft hij inmiddels zoveel kennis opgedaan dat hij enorm goed is in zijn werk. Toen hij in 2015 bij Autrans in Lunteren begon, startte hij een compleet nieuw avontuur: hij begon als in- en uitbouwer van automaatbakken. Al snel bleek dat hij ook hier alle kennis weer in zich op nam als een spons en in combinatie met zijn jarenlange ervaring werd hij chef werkplaats.

Intussen kregen we nog twee kinderen (waarmee het totaal op vier kwam) en merkten we dat het fijn zou zijn als mijn man een dag minder zou kunnen werken. Hij nam een dag ouderschapsverlof per week, dat was hartstikke fijn! Twee dagen werken, een dag vrij, weer twee dagen werken en dan weekend, het was fantastisch.

Na een poos was er een ander bedrijf die mijn man graag in dienst wilden nemen. Maar, hoe handig het ook is om het te hebben, geld alleen maakt niet gelukkig. Uiteindelijk werd er een aanbod gedaan wat zowel hij als ik niet kon weigeren: drie dagen werken en er financieel niet op achteruit gaan. En dus ging na lang twijfelen toch de kogel door de kerk en wisselde mijn man van baan. Ik schreef er al eerder een blog over: Leef jij om te werken of werk jij om te leven?

Maar hoe goed en verstandig deze beslissing ook leek, in de praktijk pakte het helaas totaal anders uit. De manier van werken kostte mijn man veel (uiteindelijk ook negatieve) energie. Ik zag het al even en vroeg hem al een aantal keren of hij wel op de juiste plek zat. Of hij toch niet beter terug kon gaan naar Autrans? Helaas duurde het een aantal maanden voordat hij ook eerlijk was tegen zichzelf. Uiteindelijk zag hij zelf ook in dat het beter was als hij terug zou gaan, trok de stoute schoenen aan en sinds deze maand is hij dan weer terug op zijn oude plekkie. Niet alleen is hij weer terug op zijn oude plekkie, hij werkt voorlopig ook weer vijf dagen in de week. Als we een huis hebben gekocht dan gaat hij zo snel mogelijk weer terug naar vier.

Laten we wel wezen, werk is nooit ideaal. Er is altijd iets wat anders of beter kan, maar dat hoeft uiteindelijk geen probleem te zijn. Wat de moraal van het verhaal is? Plezier hebben op en in je werk is een belangrijke voorwaarde om gelukkig te kunnen zijn…

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.