Verstuur jij kerstkaarten? - Gera Raakt
TOP
Kerstkaarten versturen
Lifestyle Persoonlijk

Verstuur jij kerstkaarten?

Na de zomervakantie begin ik stiekem af te tellen tot de gezellige decembermaand eindelijk begint. Een vraag, die ik mezelf ieder jaar opnieuw stel: kerstkaarten versturen, begin ik er weer aan? Zo ja, maken we ze dit keer zelf of kopen we gewoon een mooie set kaarten? En hoe zit het eigenlijk met die decemberzegels?

 

Decembermaand

Goed, er staat ons, als ik de weerberichten mag geloven, aankomende week heerlijk nazomerweer te wachten. Toch is het al bijna oktober. De herfst nadert echt met rasse schreden, de dagen worden al merkbaar korter. Langzaam maar zeker wordt het tijd om na te gaan denken over de decembermaand. Een cadeautje verzinnen voor de verjaardag van onze puber, lijstjes maken met cadeaus voor Sinterklaas en zoals ik al zei, ieder jaar weer die terugkerende vraag: versturen we dit jaar kerstkaarten?

 

Lees ook: Column | Demonstreren bij de landelijke intocht van Sinterklaas

 

Traditie

Het versturen van kerstkaarten vind ik een mooie traditie. Oké, ik geef het toe, dat is pas een aantal jaren zo. Volgens mij sinds mijn oudste rond moest gaan met de Kinderpostzegels. Toen kocht ik steeds de set kaarten voor de feestdagen en hoefde ik dus niet lang na te denken over welke kaarten ik nu weer zou gaan versturen. Aangezien mijn puber inmiddels allang op de middelbare school zit, koop ik eigenlijk nog zelden van de Kinderpostzegels.

Het versturen van kerstkaarten vind ik vooral leuk om als activiteit te doen met de kinderen. Ieder jaar neem ik me dan ook weer voor om zelf kerstkaarten te maken, en ieder jaar eindig ik toch weer met een set gekochte kaarten. Gemak dient de mens, toch? Naast het versturen van kerstkaarten naar onze vrienden en familie, zal ik waarschijnlijk ook kaarten (en misschien wel een kleinigheidje?) versturen naar de mensen met wie ik veel en nauw samenwerk. Want zeg nou zelf, iedereen vindt het toch leuk om verrast te worden?

 

Decemberzegels

Kerstkaarten versturen is extra leuk door het voordelige tarief waarmee je dat kunt doen. Met de decemberzegels van Sandd kun je je kaarten al versturen voor maar €0,50 per stuk. Je koopt ze per vel van 20 zegels en je steunt hiermee ook nog eens het goede doel. Van ieder verkocht vel wordt namelijk €0,25 gedoneerd aan Pink Ribbon. De decemberzegels koop je eenvoudig in de Sandd webshop of in de winkel.

 

Lees ook: Column | Culturele assimilatie en Zwarte Piet

 

Levering

Verstuur jij je kerstpost graag last-minute, dan is het wel goed om er rekening mee te houden dat Sandd alleen op dinsdag en vrijdag post bezorgt, ook met kerst. Verstuur jij je kaarten net als ik vlak na Sinterklaas, dan is er niks aan de hand en is Sandd een mooi, en vooral goedkoop, alternatief, in een toch al dure maand.

Verstuur jij nog, lekker oldskool, kerstkaarten via de post?

 

 

 

Kerstkaarten versturen

 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.