De vreselijke uitlatingen van Johan Derksen - Gera Raakt
TOP
De uitlatingen van Johan Derksen over seksueel grensoverschrijdend gedrag aan tafel van Vandaag Inside
Lifestyle Maatschappij

De vreselijke uitlatingen van Johan Derksen

Na de misstanden bij The Voice of Holland werden we afgelopen dinsdag weer opgeschrikt door de vreselijke uitlatingen van Johan Derksen bij Vandaag Inside. Inmiddels zal hij zich wel achter zijn oren krabben…

Goed, ik ben geen grote fan van Johan Derksen noch van het programma Vandaag Inside. Hoewel ik mijn best doe om het tot een minimum te beperken, hoor ik toch regelmatig over dingen die gezegd zijn in het programma. Bleef het daar maar bij. Gisteren kreeg ik het fragment van Vandaag Inside onder onder ogen en ik moet zeggen dat ik echt flabbergasted was.

Johan Derksen deed in geuren en kleuren uit de doeken hoe hij zich als jongeman misdragen had. Toen een vrouw na het nuttigen van teveel alcohol bewusteloos op de bank lag zou hij een kaars ‘erin’ hebben gestopt. Gelukkig had hij nog wel het fatsoen om er enigszins lacherig aan toe te voegen dat hij er niet trots op was. Maar ja, je weet hoe dat gaat. Iedereen heeft zich op die leeftijd wel eens misdragen.

Minstens zo schokkend als de uitspraken van Johan Derksen was het gedrag van de tafelgasten, inclusief Wilfred Genee. Er was gewoon níemand die het gebeuren veroordeelde. Niemand die zij dat het schandalig was wat hij gedaan had. Nee, het was nog vele malen erger: iedereen zat er om te lachen. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was werden er zelfs nog wat grappen aan toegevoegd.

Uiteraard viel heel Nederland over de uitspraken van Johan Derksen. Onder welke steen leef je als je ook maar serieus denkt om ongeschonden een uitspraak als deze te kunnen doen? En dan ook nog roeptoeteren dat je geen excuses gaat maken over een voorval wat vijftig jaar geleden heeft plaatsgevonden.

Eén van de eerste dingen die in me opkwam was wat de dochters van Johan van deze uitspraken zouden vinden? Tot mijn grote verbazing las ik dit:


Eerlijk gezegd stemt deze reactie me een beetje treurig, maar dat kan aan mij liggen. Je mag me een moraalridder noemen, maar als ik deze bekentenis uit de mond van mijn vader zou horen zou ik toch behoorlijk misselijk worden. Misschien dat ze daarom een griepje heeft?

Vandaag blijkt dat het Openbaar Ministerie meer in mijn richting denkt. Ze hebben besloten om een onderzoek in te stellen:


Hoe dan ook, ergens hoop ik dat Johan inderdaad gewoon een oud mannetje blijkt te zijn met een hele nare fantasie. Of een hele grote duim heeft waaruit de uitlatingen gezogen blijken te zijn. Als na onderzoek van het Openbaar Ministerie blijkt dat het voorval echt heeft plaatsgevonden dan mag ik hopen dat de vrouw die het is overkomen in ieder geval nog de erkenning krijgt die ze, ook vijftig jaar na dato, nog zo verdient. De erkenning die alle slachtoffers van seksueel geweld nodig hebben.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.