Catsan Natural review - Gera Raakt
TOP
Review catsan natural, biologisch afbreekbare kattenbakvulling kopen
Lifestyle Review Shoppen

Catsan Natural review

Ben je op zoek naar een fijne, biologische kattenbakvulling? Wij probeerden de Catsan Natural. Onze (nou ja, vooral mijn) ervaring lees je in deze review.

Sinds een paar maanden hebben wij kittens, en oh, wat zijn ze leuk! Maar goed, katten hebben een kattenbak nodig. En om al die poep en plas op te vangen heb je kattenbakvulling nodig. Maar welke is nou het beste? Wij zijn overgestapt en ik leg je graag uit waarom.

 

Houtkorrels

Een hele tijd geleden heb ik een keer gehoord dat veel kattenbakvullingen enorm slecht zijn voor het milieu. Daarnaast willen we eigenlijk ook niet zoveel afval produceren en daarom wilden we graag een biologisch afbreekbare kattenbakvulling. We kwamen daarom al snel uit bij houtkorrels.

Houtkorrels hebben echter een paar nadelen, waar ik helaas pas later achter kwam. Ten eerste doen de korrels pijn aan de pootjes. En hoewel ik daar aanvankelijk niet aan had gedacht, vind ik het best wel logisch. Ten tweede vallen de houtkorrels uit elkaar zodra ze nat worden. Aangezien het niet klontert is het dus best lastig om de plas uit de bak te halen. Ten derde bevielen de vrijkomende geuren ons ook niet zo.

Eén van onze katten , ik ben er nog altijd niet achter welke van de twee, vond het al snel echt niet grappig meer en besloot af en toe naast de bak te gaan plassen. Tijd voor actie dus!

 

Catsan Natural

Review Catsan Natural, biologisch afbreekbare kattenbakvulling kopen

Wanneer je graag een biologisch afbreekbare kattenbakvulling wil is de keuze niet enorm. Ik wilde ook geen kattenbakvulling die enorm klontert aangezien dat voor kittens afgeraden wordt. Via mijn zoektocht kwam ik terecht bij Catsan Natural, een kattenbakvulling gemaakt van 100% plantaardige vezels. Hierdoor is de vulling ook 100% afbreekbaar en geschikt om bij het groenafval te doen. Dat wilde ik wel eens proberen!

 

Absorbtie en geur

Laat ik beginnen met de absorptie van de Catsan Natural kattenbakkorrels. Het plantaardige materiaal vormt zoals beloofd al snel een klont. In een aantal andere online reviews lees ik dat sommige mensen deze klonten erg vies, lastig te verwijderen etc. vinden. Waarom? De urine zakt naar beneden waar het dus een klont vormt, maar deze klont blijft een beetje zacht en plakkerig. Sommige mensen vinden het daardoor lastig op te ruimen, maar ik heb er totaal geen problemen mee. Als je het eenmaal weet kun je er rekening mee houden door het schepje goed over de bodem te bewegen. Het overtollige grit valt er makkelijk af waardoor ik het juist een heel zuinige kattenbakvulling vind.

Daarnaast neemt de Catsan Natural ook snel geurtjes op. Iets wat in een kleine ruimte erg prettig is kan ik je verzekeren.

 

Textuur

De kattenbakvulling bestaat uit kleine klontjes en het stuiven is minimaal. Wat ik het belangrijkst van alles vind: onze katten vinden deze kattenbakvulling duidelijk veel prettiger aan de pootjes dan de houtkorrels. De Catsan Natural loopt wel iets meer uit dan de houtkorrels, maar daar heb ik een uitloopmat voor aangeschaft.

 

Dagelijks verschonen

Wat ik ook in een aantal online reviews teruglas was het feit dat de Catsan Natural snel begint te schimmelen als je de kattenbak (een aantal dagen zelfs?) vergeet te verschonen. Tja, ik vind, en dat lees je ook terug op de verpakking, dat je de kattenbak wel dagelijks moet verschonen. Dat lijkt me om een heleboel redenen sowieso erg prettig voor je geliefde huisdier…

Maar het klopt, ik heb in de groenbak wel gezien dat de Catsan Natural inderdaad snel begint te schimmelen. Aangezien dat onderdeel is van het afbraak- en rottingsproces én de kattenbakvulling uit plantaardig materiaal bestaat, lijkt het me ook niet meer dan logisch dat het snel begint te vergaan (lees: schimmelen).

 

Conclusie Catsan Natural

Al met al zijn wij dan ook erg tevreden over de Catsan Natural kattenbakvulling. Wil je graag nog een nadeel horen? Hij is wel iets duurder dan de gemiddelde vulling, namelijk zo’n €10,- per 8 liter. Maar zoals gezegd hebben wij er dat dus wel voor over.

Meer informatie over Catsan Natural vind je hier.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.