Calm Down | Anti-stress thee van Tastea - Gera Raakt
TOP
Anti stress thee
Lifestyle Review Shoppen

Calm Down | Anti-stress thee van Tastea

Ontspannen, ik doe het de laatste jaren eigenlijk te weinig. Op de een of andere manier gaat ontspannen niet zo goed samen met kleine kinderen. Door alle drukte vliegt de ene na de andere dag voorbij. Hoog tijd dus voor anti stress thee: de Calm Down van Tastea, inclusief  unieke Tastea beker! 

Stoppen met koffie

In het kader van ontspannen was ik al bewust gestopt met het drinken van koffie. Ik moet zeggen dat ik me vanaf dat moment ook echt minder gejaagd voelde. Niet dat ik nu nooit meer koffie zal drinken hoor, maar het voelt wel bevrijdend om na het opstaan niet direct naar het koffiezetapparaat te rennen. Daarvoor in de plaats heb ik nu dus de Calm Down thee. Er zit geen limiet op het aantal kopjes wat je van deze anti stress thee mag drinken. Omdat ik nog borstvoeding geef heb ik de keuze gemaakt om de thee vooral ‘s avonds voor het naar bed gaan te drinken. Het blijft immers een kruidenthee die invloed zou kunnen hebben op de melkproductie. Mocht ik een drukke dag voor de boeg hebben dan wil ik ’s ochtends ook nog wel eens een kopje anti stress thee zetten.

 

Ingrediënten Calm Down

Allemaal leuk en aardig, maar wat zijn de ingrediënten van de thee? De Calm Down thee is samengesteld uit de volgende natuurlijke ingrediënten:

 

Groene thee

De groene theesoort China Chun Mee vermindert stress en vermoeidheid.

 

Witte thee

Witte thee Pai Mu Tan. Vermindert ook stress en vermoeidheid.

 

Rozemarijn

Rozemarijn stimuleert de hersenen zodat je je beter kunt concentreren.

 

Lavendel

Lavendel staat bekend om zijn ontspannende en slaapbevorderende werking.

 

Blauwe korenbloem

Heeft een versterkende en opwekkende werking

 

Natuurlijke smaakstof

Nieuwsgierig als ik was heb ik nagevraagd hoe natuurlijke smaakstoffen precies werken. In het geval van de Calm Down thee hebben ze de theeblaadjes tussen de lavendel en blauwe korenbloem gelegd. Op deze manier neemt de thee die smaak over!

 

 

Waar is de thee goed voor?

Thee, getrokken van deze natuurlijke ingrediënten is goed voor:

 • Het ontspannen van je lichaam
 • Het ondersteunen van de geest bij stress
 • Het bevorderen van het geheugen
 • Verlaging van een verhoogde bloeddruk door stress
 • De thee doet dienst als milde anti-depressiva

 

Werkt het?

Volgens mijn manlief doet ‘mijn’ anti stress thee zeker wat hij belooft en werkt het als een trein. Ik ben volgens hem een stuk relaxter. Daarnaast schijn ik ook nog eens een stuk minder te kibbelen. Jaja, je zal het maar te horen krijgen van je steun en toeverlaat! Maar goed, eerlijk is eerlijk, ik voel zelf ook wel dat hij gelijk heeft. Als ik de thee drink voel ik mijn schouders ontspannen en mijn ademhaling wordt dieper. Voor de sceptici onder ons: dit is puur toeval omdat ik verwacht dat dit moet gebeuren? Misschien wel. Maar ik weet wel dat als ik ’s avonds mijn anti stress thee gedronken heb, ik dan wel erg lekker slaap! Ik geloof er dus wel in.

 

Unieke Tastea beker

De thee bereid ik altijd in de unieke Tastea beker die ik bij de Calm Down thee ontving. Dit is een dubbelwandige beker die je kunt gebruiken voor verschillende, zowel warme als koude, dranken. Voor het gemak is hij voorzien van een theezeef. Op deze manier kun je makkelijk en snel genieten van een vers getrokken kopje thee, zonder eerst te hoeven klungelen met een thee-ei! Oh ja, hij heeft ook een dubbele bodem zodat je zoetstof of een extra portie thee mee kunt nemen. Ik ontdekte de dubbele bodem natuurlijk pas toen ik mijn huiswerk deed voor het schrijven van deze review…Hoezo spuit elf?!

 

Hoe bevalt de smaak?

Oké, je weet nu al dat ik overtuigd ben van de werking van de Calm Down thee, maar hoe smaakt hij? Dat is natuurlijk niet onbelangrijk! De eerste keer was het even zoeken naar de goede verhouding thee en water. Per kopje heb je maar 2,5 gram thee nodig. Ik deed dit keurig in mijn hippe, nieuwe beker, schonk er water op (maar tot de helft, want ik bedoel, die hoeveelheid thee is voor een kopje) en bah, ik vond hem veel te sterk! Tegenwoordig doe ik een volle theelepel Calm Down thee in de beker, vul hem helemaal aan met water en laat hem niet te lang trekken (2 à 3 minuten). Op deze manier vind ik hem erg lekker. En persoonlijk gaat het me meer om de positieve werking van de thee dan om de smaak. De smaak duurt immers maar even?

Ben je nu net zo enthousiast geworden over deze thee als ik? Je koopt hem hier.

Anti stress thee

 

 

 

 

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

2 COMMENTS
 • Patricia
  6 jaar ago

  Oh dat is ook wel iets voor mij. Ben ook snel stressie zeker als ik weer eens klungel met mijn hormonen. Leuk die korting. Ga er even naar kijken. Fijn dat de thee zo goed zijn werk doet.

  • Gera
   6 jaar ago
   AUTHOR

   Ik weet zeker dat jij ook veel plezier zult hebben van de Stress Less.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.