Tips voor het organiseren van een babyshower - Gera Raakt
TOP
Tips voor het organiseren van een babyshower
Zwangerschap

Tips voor het organiseren van een babyshower

Heb je een zwangere in je omgeving en wil je haar verrassen? Organiseer dan een babyshower. Waarom? Het organiseren van een babyshower is een geweldige manier om de aanstaande moeder (of ouders) te vieren en te omringen met liefde en steun. Er zijn talloze manieren om deze speciale gelegenheid memorabel te maken. Hoe? Daar vertel ik je graag meer over.

Babyshower thema

Zoals met veel feesten kan ook bij een babyshower een specifiek thema de toon zetten. Er zijn veel populaire thema’s, maar het leukst is het natuurlijk wel om een thema te kiezen dat past bij de aanstaande moeder en haar wensen voor de baby. Kun je wel wat thema-inspiratie gebruiken? Dan is Pinterest je beste vriend!

Heb je eenmaal een thema, dan is het tijd om op zoek te gaan naar bijpassende decoraties om de sfeer van het gekozen thema tot leven te brengen. Denk aan ballonnen, slingers, tafelkleden, servetten en themagerichte centerpieces (middelpunten, red.). Ben je creatief dan kun je natuurlijk ook DIY-versieringen maken, zoals zelfgemaakte banners en gepersonaliseerde fotolijstjes.

Maak vooral ook een checklist met taken zoals het verzenden van uitnodigingen, het bestellen van eten en decoraties en het plannen van spelletjes en activiteiten.

Locatie en uitnodigingen

Een babyshower vraagt ook om een goede locatie. Voorwaarde is wel dat die comfortabel is voor zowel de aanstaande moeder als de gasten. Thuis is vaak een erg geschikte plek, maar ook de tuin, een zaal of misschien wel in een park. Zorg ervoor dat de ruimte voldoende zitplaatsen heeft (want geloof me, veel zwangeren willen graag kunnen zitten) en geschikt is voor de geplande activiteiten.

Stuur de uitnodigingen, fysiek of digitaal, ruim van tevoren. Denk hierbij aan 4-6 weken voor de datum van de babyshower. Vermeld op de uitnodigingen duidelijk alle details zoals datum, tijd, locatie, RSVP-informatie en eventuele speciale instructies.

Tips voor de planning: houd de gastlijst bij en zorg ervoor dat je een goed beeld hebt van het aantal gasten dat je kunt verwachten. Dit helpt bij het bepalen van de hoeveelheid eten, drinken en zitplaatsen die je nodig hebt.

Babyshower spelletjes en cadeautjes

Babyshowers staan bekend om leuke en interactieve spelletjes. De populairste? Het raden van de omtrek van de buik van de aanstaande moeder, babybingo en luiertaarten maken. Is dit niet wat je zoekt? Ook dan is Pinterest weer je beste vriend! Zorg er in ieder geval voor dat de spelletjes aansluiten bij de interesses van de gasten en de zwangere.

Aangezien een babyshower een feestje voor de zwangere is, zijn er ook cadeautjes nodig! Vraag de aanstaande moeder om een cadeaulijst op te stellen om ervoor te zorgen dat ze nuttige en gewenste spullen ontvangen. Dit kan variëren van babykleertjes en speelgoed tot praktische zaken zoals luiers en verzorgingsproducten. Ook leuk is een babyshower invulboek!

Eten en drinken

Natuurlijk past het geserveerde eten en drinken ook bij het babyshower thema! Bied een gevarieerd menu aan met hapjes en snacks. Denk aan sandwiches, salades, fruit, kaasplankjes en eventueel warme gerechten. Zorg ook voor vegetarische en allergie-vriendelijke opties.

Voor het drinken geldt dat je er goed aan doet om een mix van alcoholische en non-alcoholische dranken te serveren. Mocktails, vruchtensappen en kruidentheeën zijn geweldige keuzes voor de aanstaande moeder en andere gasten die geen alcohol drinken.

En laten we wel wezen, een babyshower is niet compleet zonder een prachtige taart! Overweeg een themataart te laten maken die bij de rest van de decoraties past. Cupcakes en cakepops zijn ook leuke en handige alternatieven.

Stel een budget vast

Eén van de beste tips die ik je kan geven: stel een budget vast en houd je eraan. Je kunt een babyshower namelijk zo duur maken als je zelf wilt. Heb je na het regelen van bovenstaande nog budget over? Overweeg dan een fotograaf te huren, regel een band, fotohoek enz. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar ook zonder alle extra’s heb je met bovenstaande tips al een fantastische babyshower georganiseerd!

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op FacebookTwitterInstagram of Pinterest!

Uitgelichte afbeelding: Unsplash.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.