Texel Zoo | Dierenpark op Texel - Gera Raakt
TOP
Dierenpark Texel Zoo Oosterend Texel
Dagje uit Uitjes

Texel Zoo | Dierenpark op Texel

Tijdens onze vakantie eind januari op het vakantiepark van Roompot Kustpark Texel brachten wij een bezoek aan Texel Zoo in het dorpje Oosterend. Hoe vond ik het? 

Texel Zoo

Voor we op vakantie gingen had ik een lijstje gemaakt van de dingen die ik graag wilde zien op Texel. Eén van die bezienswaardigheden was dierenpark Texel Zoo. Mijn man was hier vroeger al eens geweest toen het nog een tuincentrum was. Ze hebben hier kleine zoogdieren, lori’s en een groot aantal andere vogelsoorten, reptielen en een roofvogelshow. Ik was benieuwd!

 

Slecht weer

Het weer was tijdens onze vakantie in januari verre van optimaal. De dag dat we een bezoek brachten aan Texel Zoo regende en stormde het enorm. Bij de ingang lag, zelfs al een beetje binnen, een enorme plas water. Maar goed, we hadden het droog dankzij een dak boven ons hoofd en binnen hadden we geen last van de wind. We betaalden entree en waren nieuwsgierig naar wat komen ging.

 

Entree

Tijdens ons verblijf op Texel was het overal rustig. Veel gelegenheden waren gesloten en maakten zich op voor de naderende vakanties. Bij Texel Zoo was het niet anders, we waren nagenoeg de enige bezoekers. Er werd ons bij de entree verteld dat de roofvogels elders onder waren gebracht in verband met een verbouwing. De buitenverblijven waren dan ook gesloten. Prima, geen probleem. We betaalden €9,00 per volwassene, voor onze kleuterzoon betaalden we €6,50, peuter en baby waren gratis.

 

Vissen en schildpadden

Vissen en schildpadden Dierenpark Texel Zoo

De entree komt uit in het restaurant. Toen we daar doorheen waren kwamen we uit bij de vissen en de schildpadden. Dat vonden de kleintjes erg leuk om te zien. Het is mogelijk om tegen betaling van €0,50 de vissen een handje voer te geven, maar dat hebben wij niet gedaan. 

In deze ruimte was de eigenaar van Texel Zoo bezig met de verbouwing. Mijn man raakte even met hem aan de praat en hij vertelde dat de verbouwing jammer genoeg allemaal veel langer duurde dan hij had gepland. Iets met de combinatie vergunningen en de gemeente. Tja, dat is natuurlijk ook erg sneu als klein bedrijf zijnde…

 

Stokstaartjes

Stokstaartjes

Na de vissen en de schildpadden kwamen we bij de stokstaartjes! Toch wel één van mijn favoriete dieren. Omdat het winter is hing er een warmtelamp in hun verblijf waar ze allemaal lekker warm onder probeerden te liggen. Er was eentje die erg nieuwsgierig was en ons van dichtbij wilde bekijken. Normaal gesproken ga je hierna naar de buitenverblijven, maar die waren tijdens ons bezoek dus gesloten. 

 

Vogels

Beelden bij dierenpark Texel Zoo in Oosterend

Vervolgens kwamen we in een grote ruimte met allemaal planten en losvliegende vogels in verschillende soorten en maten. Er zijn diverse plekjes gecreëerd om te kunnen zitten en even rustig te kijken naar alles wat langs komt vliegen/hippen. Ik kan je vertellen dat onze kinderen daar toch niet het geduld voor hebben, wij hebben dus een rondje gelopen en gekeken naar de beelden die er ook stonden. Natuurlijk hebben we ze ook gewezen op de schattige en mooie vogels, maar daar was de spanningsboog toch echt te kort voor. 

 

Lori’s voeren

Mocht je het leuk vinden dan is er de mogelijkheid om tegen betaling van €1,00 de lori’s nectar te voeren. Onze peuterdochter was enorm onder de indruk van het geluid die de lori’s maakten, we hebben ze dan ook niet gevoerd. Het was op afstand al indrukwekkend genoeg!

 

Witoorpenseelaapjes

Witoorpenseelaapjes bij bezienswaardigheid dierenpark Texel Zoo in Oosterend

Als laatste kwamen we in een ruimte met Witoorpenseelaapjes. Ze behoren tot de kleinste aapjes ter wereld en hebben klauwen aan hun vingers in plaats van nagels. Erg leuk om ze te hebben gezien.

 

Conclusie over Texel Zoo

Door de verhalen van mijn man waren over zijn bezoek van jaren geleden toen het nog een tuincentrum was, waren mijn verwachtingen best wel hooggespannen eigenlijk. Het weer zat tijdens ons bezoek natuurlijk niet mee, en omdat het januari was waren er ook geen vlinders en bloemen. 

Wat ons erg verbaasde was het feit dat er nergens vermeld werd dat ze aan het verbouwen waren. Niet op de website noch bij de ingang. Je betaalt wel gewoon de volle entreeprijs. Ik snap het ergens wel, het moet toch allemaal betaald worden, maar ik vond het al met al toch een beetje tegenvallen… 

Het is goed dat ze bezig zijn met de verbouwing, ik ben zeker benieuwd naar het eindresultaat. Ik hoop ook dat ze het restaurant en de souvenirs goed onderhanden nemen. Het restaurant was voor mij namelijk niet uitnodigend om even iets te eten of te drinken en de aanwezige souvenirs waren allemaal verkleurd door de zon. Heb je kinderen die gek zijn op dieren dan raad ik je zeker aan om de vissen en lori’s te voeren. 

Heb jij een bezoek gebracht aan dierenpark Texel Zoo? Hoe heb jij het ervaren?

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.