Roompot Bospark Lunsbergen - Op vakantie naar Drenthe - Gera Raakt
TOP
Roompot Bospark Lunsbergen - Op vakantie naar Drenthe
Vakanties

Roompot Bospark Lunsbergen – Op vakantie naar Drenthe

Nu we eindelijk geland zijn in onze nieuwe omgeving werd het tijd om weer eens een vakantie te boeken. Iets waar ik naar uitkijk, maar tegelijkertijd toch ook wel tegen opzie, omdat een vakantie met ons gezin naast heel erg leuk ook een uitdaging is. Daarom kiezen we vaak voor een vakantie in Nederland, dat kan namelijk net zo leuk zijn als een reis naar het buitenland! Dit keer gaan we naar Roompot Bospark Lunsbergen, gelegen in het hart van Drenthe.

Thuisonderwijs

Het geven van thuisonderwijs vraagt natuurlijk wel wat van ouder(s). Wij zijn nu zelf verantwoordelijk voor hetgeen onze kinderen leren, en dat nemen we ontzettend serieus. Op dit moment werken aan het thema Nederland. De oudsten kennen de provincies en zijn bezig met het leren van de hoofdsteden. Over een paar weken gaan we verder met het verkennen van Nederland per provincie. En hoe doe je dat beter dan een provincie te ervaren?

Roompot Bospark Lunsbergen

Na Nederland gaan we verder met de provincie Drenthe. Tijdens de zomervakantie maken we een start door eerst theoretisch kennis te maken met deze prachtige provincie. Daarna is het tijd voor de praktijk en gaan we Drenthe ontdekken door te doen! Tijdens deze vakantie zullen we verblijven op Roompot Bospark Lunsbergen in Borger.

Bezienswaardigheden Drenthe

Geef je thuisonderwijs en wil je een start maken met geschiedenis? Dan is de provincie Drenthe misschien toch wel de place to be. Op dit moment heb ik al een lijstje met bezienswaardigheden die we zeker (nog een keer) aan zullen doen:

Orvelte

Het brinkdorp Orvelte is een monumentendorp waar de tijd heeft stilgestaan. Toen de kinderen klein waren, de jongste was nog niet eens geboren, verbleven we in een natuurhuisje. Ook toen brachten we een bezoek aan dit bijzondere dorp. Inmiddels zijn ze een stuk ouder en lijkt het ons erg leuk om er nog een keertje heen te gaan.

Westerbork

Ook rond Westerbork is er genoeg te zien en beleven. De kans is erg groot dat je meteen denkt aan Kamp Westerbork, maar de Radiosterrenwacht is ook zeker een bezoekje waard. Een wandelroute van Staatsbosbeheer leidt je langs beide.

Industrieel Smalspoor Museum

Kinderen en treinen is vaak een uitstekende combinatie. Daarom wil ik graag een bezoek brengen aan het Industrieel Smalspoor Museum in Erica. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het ziet er erg leuk uit! In dit museum kun je meer leren over het ontginnen van de hoogveengebieden. Waarschijnlijk brengen we ter voorbereiding eerst nog een bezoek aan het Veenkoloniaal Museum in Veendam.

Een midweek is helaas zo voorbij…

Want ik weet nog veel meer leuke dingen om te doen en te bekijken! Het openluchtmuseum Ellert en Brammert, Nationaal Park Drentsche Aa, het Drents museum, het boomkroonpad en Drouwenerzand om maar een paar te noemen. Ook het Hunebedcentrum is natuurlijk een bezoek waard, maar daar zijn we al een paar keer geweest en nu is het tijd voor iets nieuws! En ga je met kleine kinderen? Ga dan eens naar Kabouterland Exloo.

Ben je er ook aan toe om er even tussenuit te gaan? Ga dan snel naar de website van Roompot Bospark Lunsbergen.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op FacebookTwitterInstagram of Pinterest!

Gerelateerd

Deze pagina bevat mogelijk affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.