Mooi veelzijdig plakband om in huis te hebben - Gera Raakt
TOP
Verschillende soorten plakband om in huis te hebben
Lifestyle Shoppen

Mooi veelzijdig plakband om in huis te hebben

Plakband kent iedereen, maar masking tape is onder deze naam minder bekend. In feite is het markeer tape, maar het wordt ook wel schilder tape genoemd. Het bekende gele afplakband wat gebruikt wordt bij het schilderen.

Papiertape

Masking tape is gemaakt van papier in plaats van kunstof. Het is beschrijfbaar en laat geen sporen na bij het verwijderen. In tegenstelling tot ducttape is het scheurbaar. Speciaal is de Washi tape gemaakt door het Japanse bedrijf Kamoi Kakoshi. De tape heeft dan een decoratieve functie omdat het verkrijgbaar is in verschillende prints, formaten en kleuren.

 

Speciaal schildertape

Afplakband van het merk Kip 309 is een paarse tape gemaakt van Washi. Het wordt gebruikt door schilders om kwetsbare ondergrond toch te kunnen afplakken. Het zorgt voor scherpe verfranden wat vooral gebruikt wordt bij decoratieve schilderwerken. De tape is op rol verkrijgbaar, maar ook als hoekjes tape om hoeken perfect te kunnen afplakken.

 

Verzegeltape

Er zijn vele soorten plakband waarbij het doorzichtig plakband wat eenzijdig plakt in menig keukenla ligt. Ook voor op kantoor is het een veelgebruikt product om enveloppen extra te beschermen of om zaken goed te kunnen verpakken. Kwaliteitstape is beschrijfbaar en is onzichtbaar bij kopiëren. Voor verzending van bepaalde stukken wordt ook wel verzegeltape gebruikt. Het is een zeer sterke tape die niet zonder scheuren is te verwijderen. Het vormt een bewijs dat bepaalde documenten wel of niet gelezen zijn.

 

Reparatieplakband

Textielplakband wordt ook wel pantsertape genoemd. Het plakband is gemaakt van viscozevezel, katoen, polyamide of glasvezel. Het wordt vooral gebruikt om producten te repareren. Filamenttape is een nog sterkere variant. Het is een tape met draadwapening. De draden zijn meestal geproduceerd van kunststof, maar kan ook gemaakt zijn van textiel of glasvezel.

 

Medical taping

Voor verschillende aandoeningen wordt Kinesiotape toegepast onder andere bij rugklachten, hooikoorts, ontstekingen en vochtophopingen. Het is een elastische katoenen tape met een acryl lijmlaag. De tape heeft dezelfde eigenschappen als de huid waardoor het de natuurlijke bewegingen volgt. De medical taping wordt vooral gebruikt om spieren te ondersteunen.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.