Geen nieuwe kerncentrales alsjeblieft... - Gera Raakt
TOP
Geen nieuwe kerncentrales alsjeblieft...
Duurzaamheid Lifestyle Maatschappij

Geen nieuwe kerncentrales alsjeblieft…

Al sinds ik het begrip kerncentrale ken ben ik tegen deze manier van energie opwekken. Ik blijft het namelijk totaal onverantwoord vinden. Daarom vraag ik: bouw geen nieuwe kerncentrales alsjeblieft…

Vorig jaar, na de laatste verkiezingen stond kernenergie ineens weer hoog op de agenda. Ik ben en blijf er pertinent op tegen. Het hoe, wat en waarom kun je lezen in het blog Kernenergie? Alsjeblieft niet zeg!

Een kerncentrale is en blijft gewoon gevaarlijk, denk aan het gevaar van menselijke fouten zoals bij Three Mile Island (dit ongeval was mij tot vandaag onbekend), Tsjernobyl en de impact van natuurrampen zoals bij het Japanse Fukushima. Welke veiligheidsclausules je ook inbouwt, 100% veilig is het nooit.

Gek genoeg zijn veel Nederlandse politieke partijen ineens voor de bouw van een nieuwe kerncentrale. Hier in Nederland, het land wat al jaren een onuitputtelijke strijdt voert met de zeespiegel. En laten we wel wezen, zoals het nu lijkt gaan we die strijd met het water op den duur sowieso verliezen. Dan neem je toch een enorm risico? Een Nederlands drama zoals in Fukushima ligt hier op de loer. Is er dan niemand die daaraan denkt?

Naast het risico van menselijke fouten en natuurrampen hebben we inmiddels ook met eigen ogen kunnen zien dat er nog een enorm gevaar is: oorlog. Sinds die gitzwarte dag in februari jongstleden, toen Rusland Oekraïne binnenviel, hebben we gezien dat ook de kerncentrales in Oekraïne niet gespaard worden. Er schijnt op dit moment weinig tot geen contact te zijn met de kerncentrale in Tsjernobyl, het is dus ook niet duidelijk waar dit allemaal eindigt.

Hoewel de hele wereld verbijsterd op deze aanval reageerde en Rusland (lees: Poetin) de eerste agressor is die ooit een kerncentrale aanviel, heb ik tot nu toe eigenlijk weinig stemmen op horen gaan die zich afvroegen of het wel zo verstandig is om überhaupt nog een nieuwe kerncentrale te bouwen. Waar dan ook ter wereld. Ik zou juist verwachten dat iedereen nu nog sneller op zoek gaat naar een beter, met name veiliger, alternatief voor onze energie.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.