Een nieuwe tafel kopen, tips - Gera Raakt
TOP
Een nieuwe tafel kopen, tips
Lifestyle Shoppen

Een nieuwe tafel kopen, tips

Een nieuwe tafel kopen kan soms een hele opgaaf zijn. Om je op weg te helpen delen we daarom een aantal tips waar je op kunt letten zodat je uiteindelijk de juiste tafel voor jouw persoonlijke situatie koopt. 

De tafel vormt vaak het hart in een woning en is dé plek om gezellig samen te komen met familie, vrienden en kennissen. We willen dan ook maar al te graag een tafel die sfeer ademt, maar ook erg praktisch is. Mooi en sfeervol is voor iedereen anders. Wat jij sfeervol vindt, kan iemand anders helemaal niet mooi vinden. Hou je van industrieel design, modern of heb je toch liever een klassieke uitstraling? Hoe dan ook, een tafel kopen is vaak geen gemakkelijke opgave. Om die felbegeerde tafel te kunnen shoppen en hiermee een positieve impuls te geven aan jouw inrichting, kunnen onderstaande tips jou alvast een beetje op weg helpen!

 

De basis: welke vorm tafel?

Laten we beginnen met het belangrijkste punt: de afmetingen van de tafel. En dan hebben we het specifiek over de vorm van de tafel, want de grootte van de ruimte heeft veel invloed bij het maken van deze keuze. Waar een tafel er op een plaatje op het internet nog zo fraai uit kan zien, hoeft deze tafel misschien helemaal niet tot zijn recht te komen in de kamer waar jij het meubelstuk wil gaan plaatsen.

Een rechthoekige tafel is misschien een voor de hand liggende keuze, maar overweeg ook eens om naar een tafel met organische vorm te kijken. Het brengt direct meer speelsheid in je interieur en je kunt op een relatief eenvoudige manier de rechte lijnen doorbreken. Verder zijn ronde en ovale tafels ideaal voor kleinere en smalle ruimtes. Extra pluspunt is dat er makkelijk extra stoelen bijgeschoven kunnen worden.

Hoewel een rechthoekige tafel een echte eyecatcher kan zijn neemt hij ten opzichte van andere tafels wel meer ruimte in beslag. Daarnaast kunnen kinderen zich makkelijker bezeren aan de hoeken van de tafel. Daarom scoren ronde en ovale tafels hoger op het gebied van kindvriendelijkheid.

 

Het materiaal van de tafel

De volgende stap is het bepalen van welk materiaal de tafel gemaakt moet zijn. Over smaak valt niet te twisten, maar op dit moment zijn verschillende materiaalcombinaties of een houten eettafel nog steeds erg populair. Probeer zoveel mogelijk rekening te houden met de rest van je interieur.

Heb je een industrieel interieur? Dan vormen staal, onbewerkt houten en beton de basis van je interieur. In dat geval kan een industriële eettafel zonder priegelige details een goede keuze zijn. Strak en modern gaan natuurlijk goed samen in een moderne interieurstijl, terwijl je bij een Scandinavische interieurstijl voornamelijk lichte kleuren en natuurlijke tinten gebruikt.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kun je nu de juiste tafel kopen. Wat voor soort tafel heb jij in huis?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.