Een nieuw bed kopen, maar met welke afmeting? - Gera Raakt
TOP
Een nieuw bed kopen, maar welke afmeting?
Lifestyle Shoppen

Een nieuw bed kopen, maar met welke afmeting?

Een nieuw bed kopen, voor de één is dat appeltje eitje, voor de ander heeft het wat meer voeten in de aarde. Mijn man en ik waren het bijvoorbeeld niet eens over de afmeting van ons nieuwe bed… 

Toen mijn man en ik zo’n tien jaar geleden een nieuw bed wilden kopen waren we het over een aantal zaken roerend eens. Op twee punten verschilden we van mening: wel of niet elektrisch verstelbaar en de afmeting. Aangezien we op het formaat twijfelaar sliepen vond ik een boxspring met een topdekmatras 140×200 meer dan prima. Mijn man wilde graag een boxspring van 200×200.

 

Boxspring

We maakten tijdens een weekendje weg kennis met de boxspring. Wat voelde dat bed heerlijk zacht en het slapen was feestelijk. Aangezien mijn man werkte als automonteur en ik als verzorgende IG, fysiek zwaar werk dus, waren we het er al snel over eens dat we een boxspring wilden hebben. So far so good. En toen kwamen we bij het volgende punt: hij had altijd al graag een elektrisch verstelbare boxspring willen hebben, want dan kon je zo lekker televisie kijken… Ondanks het feit dat we geen televisie meer op de slaapkamer hebben (voorwaarde van mij), is het toch een elektrisch verstelbare boxspring geworden.

 

Afmeting

Maar goed, toen moesten we het nog eens worden over de gewenste afmeting van ons nieuwe bed. De slaapkamer was groot genoeg voor een bed van 200×200, maar wat moesten we in vredesnaam met zo’n gigantisch bed? We sliepen er toch maar met z’n tweeën in, je zou elkaar nog kwijtraken. Misschien een feestje voor sommigen, maar niet voor mij. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een boxspring met topdekmatras 180×200.

Wil jij nou precies weten welke afmeting jouw nieuwe bed minimaal nodig heeft? Meet dan je schouderbreedte en tel daar 20 centimeter bij op. Neem deze maat altijd liever iets ruimer dan te krap.

 

En toen…

Als je het zo leest dan snap je misschien het nut van dit verhaal niet zo. We zijn volledig harmonieus tot een overeenkomst gekomen, iedereen is blij, gelukkig en tevree. Maar toen werd in 2015 ons eerste gezamenlijke kind geboren. En die was toch zeker niet van plan om in dat schattige familiewiegje te gaan liggen. Nee, alleen tussen ons in sliep hij (dus iedereen). De keuze was snel gemaakt! We zijn nu zes jaar verder en nog altijd ligt er een kind tussen ons in te slapen. Overigens heeft niemand van ons hier een probleem mee hoor, maar dat terzijde, maar moest ik nu opnieuw kiezen dan zou ik toch wel voor een bed van 200×200 gaan denk ik.

Nu ben ik wel benieuwd: welke afmeting heeft jouw bed?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Sponsored story

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.