Dit kun je doen in je vrije tijd met het gezin - Gera Raakt
TOP
Dit kun je doen in je vrije tijd met het gezin
Gezin Uitjes

Dit kun je doen in je vrije tijd met het gezin

Hebben jouw kinderen binnenkort vakantie en hebben jij en jouw partner daarom ook vrij genomen? Dan is dat hét ultieme moment om als gezin van elkaar te kunnen genieten. Hoe je deze vrije tijd invulling kan geven, zetten we hieronder voor je op een rij.

Bedenk een leuk uitje

Een week vol vrije tijd moet natuurlijk goed besteed worden. Zo kun je op zoek gaan naar leuke uitjes die jullie kunnen ondernemen met het gezin. Er bestaan verschillende soorten uitjes voor het gezin. Denk daarbij aan het bezoeken van een pretpark bij jullie in de buurt, maar jullie kunnen bijvoorbeeld ook met z’n allen gaan zwemmen. Er bestaan verscheidene uitjes die variëren tussen actieve, ontspannende en verkennende uitjes. 

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je, om verschillende redenen, zonder partner op pad gaat met jouw kind(eren). Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg vader-dochter uitjes die leuk zijn voor jullie beide. Denk daarbij aan lekker samen knutselen, wandelen of skeeleren.

Ga op bezoek bij familie

Nu jullie met het gezin tijd genoeg hebben om leuke activiteiten te ondernemen is het wellicht ook leuk om met het gezin familie te bezoeken. Vooral als familie wat verder weg woont, is dit het perfecte moment om tijd met elkaar door te brengen. Bovendien is een familiedag natuurlijk altijd een goed idee. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld samen gaan barbecueën, picknicken of gewoon lekker bijkletsen.

Een familiespel spelen

Op een zwoele zomeravond lekker buiten zitten terwijl jullie ondertussen een familiespel spelen: klinkt als dé perfecte avond! Houd daarom een avondje in jullie vakantie vrij en organiseer voor dit moment een spelletjesavond. Zo kunnen jullie bordspellen gaan spelen, maar kaartspellen zijn ook altijd een goed idee.

Spelen in de tuin

Komt het mooie weer eraan? Dan is het leuk om jouw kinderen aan te moedigen om lekker in de tuin te gaan spelen. Jullie kunnen hier zelf invulling aan geven: zo kun je bijvoorbeeld leuke waterspelletjes regelen, maar je kunt ook een springkussen huren voor een middagje. Jouw kids zullen hier gegarandeerd blij van worden terwijl je als ouder lekker van een afstandje kunt toekijken – of lekker met de kinderen gaat meespelen.

Op vakantie

De vrije dagen kunnen ook worden opgevuld door een paar nachtjes met elkaar weg te gaan. Jullie kunnen op vakantie gaan naar Nederland, maar natuurlijk ook naar het buitenland. Door een paar nachtjes weg te gaan krijgen jullie pas écht het gevoel van vakantie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op FacebookTwitterInstagram of Pinterest!

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.