Caravanverzekering afsluiten? - Gera Raakt
TOP
Caravanverzekering afsluiten: waarom? En waar? Wat zijn de kosten?
Financiën Lifestyle

Caravanverzekering afsluiten?

Heb jij een caravan? Op dit moment hebben meer mensen dan ooit eentje in hun bezit. De kans is dan ook groot dat jij er (binnenkort) ook een hebt. Vraag je jezelf af of het zinvol is om een caravanverzekering te nemen? In dit blog zal ik een antwoord proberen te geven op deze vraag.

Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er is wel een verzekering voor af te sluiten. Soms is het je al snel duidelijk of het al dan niet zinvol is om ergens een verzekering voor af te sluiten. Maar vraag jij je ook af hoe het eigenlijk zit met het afsluiten van een caravanverzekering? Welke schade wordt er eigenlijk door de verzekeraar vergoed? En welke verzekeraars bieden eigenlijk allemaal een caravanverzekering aan? Allemaal belangrijke en terechte vragen!

 

Waarom zou je een caravanverzekering afsluiten?

Om maar gelijk heel helder te zijn: het afsluiten van een verzekering voor je caravan is niet verplicht. Schade die je met je caravan aan anderen toebrengt wordt meestal vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (niet verplicht) of de wel verplichte WA-verzekering van je auto. Maar ja, die laatste geldt dan weer alleen op het moment dat jouw caravan achter je auto hangt… en daarbij, de schade aan derden wordt dan wel vergoed, maar de schade aan je caravan zelf sowieso niet.

Goed, het afsluiten van een caravanverzekering is dus vrijwillig, maar het kan wel degelijk erg verstandig zijn om er eentje te hebben. Schade aan je caravan die vaak door een basisverzekering gedekt worden zijn bijvoorbeeld: brand, diefstal en storm. Kortom, je bent verzekerd tegen allerlei vervelende zaken die, als ze je overkomen, toch vaak tot hele hoge kosten en vervelende situaties kunnen leiden.

 

Dekking caravanverzekering

Aangezien de premie wordt bepaald door de aankoopprijs en niet op de nieuwprijs, maakt het voor het afsluiten van de juiste caravanverzekering niet uit of je een nieuwe of een tweedehands caravan hebt. Ook kun je bij de meeste aanbieders een verzekering afsluiten die helemaal aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Zo kun je ervoor kiezen om, naast de al eerder genoemde basisverzekering, aanvullende verzekeringen af te sluiten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het meeverzekeren van schade aan de inboedel of hagelschade.

Wil je niet voor verrassingen komen te staan dan is het wel belangrijk dat je altijd goed leest wat er wel en niet gedekt wordt door de caravanverzekering. Daarnaast kunnen ook de vergoedingen per verzekeraar verschillen.

 

Maar welke aanbieder kies ik?

Zoals je ziet zijn er dus diverse factoren die meespelen bij het al dan niet afsluiten van een caravanverzekering. Vraag je je af welke aanbieders er allemaal zijn? Kijk dan vooral eens bij: caravanverzekering vergelijken. Je vindt hier zeker een verzekeraar, die de juiste verzekering voor je heeft!

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Advertorial

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.