Achter de Schermen | Augustus 2019 - Gera Raakt
TOP
Achter de schermen augustus 2019; Fruit plukken; Pluktuin de Bosrand
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Achter de Schermen | Augustus 2019

De zomervakantie is ten einde, maandag zijn de scholen overal in Nederland weer begonnen. Dan gaan we weer terug in het dagelijkse ritme van opstaan, ontbijten, naar school, buiten spelen, avondeten en naar bed. Maar eerst blik ik op deze laatste warme zomerse dag nog even terug op augustus. Hoe hebben wij de vakantie doorgebracht?

Logeren

Voordat de oudste met opa en oma een weekje naar Oostenrijk zou gaan mochten de kleintjes een nachtje bij hen logeren. Hoewel ze een hele fijne avond hadden wilde dochterlief toch liever thuis slapen. Dus hup, oma in de auto om haar naar huis te brengen. Toen zijn zusje weg was bedacht zoonlief zich ook. Ook hij wilde liever thuis slapen. Prima hoor, het is geen moeten. Proberen we het logeren over een poosje gewoon nog een keer! 

Spreidbroek  

Als baby heb ik uit voorzorg, om heupdysplasie te voorkomen, ’s nachts een spreidbroek gehad. Om die reden krijgen mijn kinderen standaard een echo aangeboden om de stand van de heupjes te controleren. Helaas bleek uit de echo dat onze jongste dochter een grensgeval is. In Engeland wordt deze graad niet behandeld, in Nederland wel. Hoewel de kans bestaat dat er overbehandeling plaatsvindt adviseren ze hier wél een spreidbroek. 

Hoewel de spreidbroek een bandage is, en babydochter dus veel bewegingsvrijheid heeft, vindt ze het afschuwelijk. Ze draait immers sinds vorige maand al en maakt aanstalten om te kruipen. Gelukkig heb ik een ergonomische draagzak, Ergobaby Adapt, waar ik haar al vanaf haar geboorte meerdere uren per dag in draag. De arts zei dat de houding ongeveer overeenkwam en ik hoop dan ook dat het dragen voldoende blijkt te zijn voor een goede heupontwikkeling. Eind september weet ik meer!

Lezen

De kinderen hebben een bloedhekel aan mijn laptop/telefoon. Zodra ik die erbij pak gaan ze ontzettend lopen vervelen. Het is duidelijk en bovenal begrijpelijk. Handig is echter anders… Het gaf me overigens wel de ruimte voor mijn andere grote hobby: lezen. Dat heb ik dan ook veel gedaan! Zo las ik deze maand Het meisje op de foto van Carina Bergfeldt en Het Italiaanse meisje van Lucinda Riley. 

Augustus stond voor mij dan ook in het teken van genieten. Nou ja, eigenlijk staat mijn hele leven grotendeels in het teken van genieten. Je leeft tenslotte maar één keer, dan kun je dat maar beter goed doen! Barbecueën, buiten eten, gourmetten, naar de markt, alles kwam aan bod… Helaas merkte ik dat ook toen ik op de weegschaal stond, wat dat betreft is het goed dat de vakantie voorbij is.

Pinterest

Sinds begin dit jaar help ik Linda, naast het onderhouden van haar Facebookpagina, met Pinterest. De resultaten zijn echt verbluffend en ik werd een beetje boos op mezelf. Het is mijn lievelingsmedium en ik deed er zelf veel te weinig mee! Hoe stom kun je zijn? Tijd voor actie!

Hoewel ik ergens eind juli pas echt met mijn Pinterest aan de gang ben gegaan zie ik in augustus al een stijging van maar liefst 182% van de bezoekers die via dit kanaal binnenkwamen! Dat smaakt naar meer!

Statistieken 

In januari stelde ik mezelf als doel dat ik aan het einde van dit jaar 5000 unieke bezoekers wilde hebben. Goed, mijn zwangerschap en daarbij horende verlof hebben meer tijd en energie geëist dan ik van tevoren had gedacht. Mijn blog schommelde de afgelopen maanden dan ook steeds tussen de 800 en 900 bezoekers. 

Deze maand kwam ik dan eindelijk weer boven de 1000 uit: 1115 unieke bezoekers! Ik ben blij en aangezien ik nog een paar maanden de tijd heb blijf ik de 5000 voor ogen houden. Op naar september!

Hoe verliep augustus voor jou?

Wil je maandelijks op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Uitgelichte afbeelding: eigen archief

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.