TOP
Originele uitjes en activiteiten in Wageningen en omgeving
Dagje uit Uitjes

Voorjaarsvakantie 2020 | Originele uitjes en activiteiten in Wageningen en omgeving

Door de redactie. Ben je op zoek naar originele uitjes en activiteiten in Wageningen en omgeving om tijdens de voorjaarsvakantie te bezoeken of te doen? Hieronder volgt een overzicht met uitjes en activiteiten die geschikt zijn voor kleuters en kinderen in de basisschoolleeftijd. 

Aangezien we de ‘extra mile’ willen gaan op uitjes-gebied hebben we besloten om de standaard uitjes zoals bij Theater Junushoff, Heerenstraat Theater, Ouwehands dierenpark of Monkey Town in Ede, niet te noemen, want wie kent die niet. Mis je nog een uitje of activiteit die absoluut aan dit overzicht zou moeten worden toegevoegd laat het dan vooral weten!

 

Gelders Geologisch Museum

Waar: Parkstraat 32, Velp 

Wanneer: Dinsdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur 

Leeftijd 4 t/m 12 jaar: € 4,00

Volwassenen: €7,00

Lichtgevende stenen in het Gelders Geologisch Museum. Geen stenen die nog even nagloeien als je het licht uitdoet, maar stenen die spectaculair kleuren onder speciale lampen, met een moeilijk woord heet dat fluorescentie. Verder vind je er schitterende mineralen, fossielen, gesteente en een tijdelijke expositie over agaten. Een steentje slijpen is ook mogelijk (tegen betaling) als je het van tevoren even aanmeldt. Met een quiz over mineralen of fossielen of kijken door een echte microscoop ben je zo een uurtje zoet. In onze winkel kun je bijvoorbeeld fossiele haaientanden kopen.

Meer informatie vind je hier.

 

Museum Bronbeek

Waar: Velperweg 147, Arnhem 

Wanneer: 22, 23, 26, 28, 29 februari, 1 maart   

Aanvang: 13.00 – 16.00 uur

 Leeftijd: 4 t/m 12 jaar

 Entree: Gratis t/m 5 jaar, € 3,00 voor kinderen vanaf 6 jaar en € 6,00 voor volwassenen. 

De workshop zelf is gratis. Museumjaarkaart is geldig.

Het is weer voorjaarsvakantie. Dan is ook Landgoed Bronbeek bijna klaar voor de mooie kleuren van het voorjaar. In deze workshop zoek je daar de mooiste materialen en maak je ermee een kleurrijk en magisch Indonesisch landschap op canvas. Met blaadjes, bloemetjes en andere dingen breng je je schilderij op jouw eigen manier tot leven. 

Meer informatie vind je hier.

 

Boetseren

Waar: De boetseerwagen op het plein voor De Kerk van Museum Arnhem (Walburgiskerk, Sint Walburgisplein 1)

Wanneer: Woensdag 26 februari

Aanvang: 14.30 – 16.00 uur

Leeftijd: 9 t/m 12 jaar

Opmerking: Reserveren via evenbrite.nl

Dit project is onderdeel van de tentoonstelling City Life Mensen en de urbane realiteit. Kijk op museumarnhem.nl voor meer informatie over de tentoonstelling 

Mirthe Dokter, Arnhemmer, beeldend kunstenaar en theatermaker, maakt een heel groot introvert volk tijdens de nieuwe tentoonstelling City Life van Museum Arnhem in De Kerk. Daarvoor heeft ze extra handen nodig, want zoiets kun je niet alleen. Mirthe nodigt je daarom uit om samen hoofdjes te kleien. Jouw gekleide hoofdje wordt onderdeel van de tentoonstelling in De Kerk. Als dank voor jouw bijdrage krijg je een piepklein souvenir gemaakt door Mirthe, als bewijs dat jij onderdeel bent geworden van ‘het Volk der Introverten’. Je bent in de boetseerwagen in goede handen, net als de klei in de jouwe.

Meer informatie en tickets vind je hier.

 

Poppentheater

Waar: Informatiecentrum Renkums Beekdal. Nieuwe Keijenbergseweg 170. Renkum

Wanneer: Woensdag 26 februari

Aanvang: 13.45 – 14.15 uur

Kosten: €4. Kinderen die ook meedoen aan de kinderactiviteit betalen €6 voor beide activiteiten samen.

Opgave: via aanmelden@renkumsbeekdal.nl onder vermelding van het aantal kinderen. 

Poppentheater Popsop presenteert op 26 februari een poppenvoorstelling met als titel: ‘Kabouter Jacob helpt de dieren’. Er worden twee avonturen verteld, waarbij Kabouter Jacob dieren in nood helpt. De verhalen spelen zich af op mooi, sfeervol aangeklede tafels.

De voorstelling is een vorm van ‘Tafeltheater’. De verhalen met Jacob de kabouter worden op de mooi aangeklede tafels gespeeld, terwijl iemand de verhalen voorleest. De verhalen spelen zich af in het Beekdal. Het eerste verhaal gaat over een merel die gewond is geraakt en naar het dierenziekenhuis moet worden gebracht. Jacob moet opschieten want de poes ligt op de loer. Het tweede verhaal gaat over een pas geboren reekalfje dat helemaal alleen is. Kan Jacob het diertje redden? Heb je na de verhalen zin om te knutselen? Dan kun je meedoen met het maken van uilenmaskers en betaal je in totaal €6,-.

Meer informatie vind je hier.

 

Uilenmasker maken

Waar: Stichting Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum

Wanneer: Woensdag 26 februari

Aanvang: 14:30 – 16:00

Leeftijd: vanaf 4 jaar

€ 4,- per kind inclusief materiaal

Tijdens de voorjaarsvakantie op woensdagmiddag 26 februari kun je een mooi uilenmasker maken bij Stichting Renkums Beekdal. Het masker dat je tijdens de workshop maakt, kun je echt dragen, hoe leuk is dat!? Is je masker helemaal versierd? Dan mag je het mee naar huis nemen. Al het materiaal is aanwezig, heb je thuis iets dat je graag wilt gebruiken? Neem het dan mee!

Meer informatie vind je hier.

 

Naaien

Waar: Het Naaicafe, Rosendaalsestraat 153, Arnhem

Wanneer: Woensdag 26 en donderdag 27 februari

 Aanvang: Van 10.00 – 11.00 uur en 11.30 – 12.30 uur

 Leeftijd: 6 t/m 12 jaar

Entree: € 8,00

Opmerking: Opgeven via Info@hetnaaicafe.nl o.v.v. naam en leeftijd. Na een bevestiging ben je aangemeld.

We gaan met allerlei stofjes zoveel mogelijk scrunchies maken! Leuk voor in je haar of om je pols. Je mag naaien met de naaimachine (vanaf 8 jr.) of met de hand. Kies je stofjes en gaan!

Meer informatie vind je hier.

 

Vitesse

Gelredome, Batavierenweg 25, 6841 HN Arnhem

€8,95 p.p

Vanaf 7 jaar

In de voorjaarsvakantie is het mogelijk om jezelf in te schrijven voor een rondleiding! Tijdens deze rondleiding word je meegenomen in de historie van Vitesse, krijg je een exclusief kijkje achter de schermen in GelreDome en kun jij een keer door de spelerstunnel lopen! Er zijn diverse rondleidingen per dagdeel. Een rondleiding duurt 1.5 uur.
Gelredome is een uniek stadion met een uitschuifbaar veld. Het is onder andere de thuisbasis van Vitesse maar er worden ook EK-voetbal wedstrijden gespeeld. Verschillende beroemdheden hebben hier al eens een concert gegeven, zoals Shakira en Marco Borsato.

Meer informatie vind je hier.

 

Klimmen/boulderen

Waar Klimmen: Olympus 27, naast zwembad de Grote Koppel

Boulderen: Olympus 3, naast Decathlon in de oude Rijnhal

Wanneer: Dagelijks, zie website voor data en tijden.

Leeftijd: Vanaf 7 jaar (onder begeleiding van een volwassene)

 Entree € 15,00

Opmerking: Opgeven verplicht.

In de voorjaarsvakantie kun je dagelijks komen klimmen bij Mountain Network Arnhem of RijnBoulder! Durf jij de uitdaging aan? Hoogtevrees of niet? Kan jij klimmen als een aap? Schrijf je dan in en neem je sportschoenen mee. Je kan klimmen in de klimhal, of boulderen in de boulderhal. Een superleuk en gewaagd uitje voor kinderen vanaf 7 jaar.

Meer informatie vind je hier.

 

Wil je nog een eindeloze hoeveelheid meer uitjes zien met een goed georganiseerde kalender? Kijk dan even hier. Wie even zoekt, wordt overspoeld door een keur aan uitjes en krijgt absoluut last van keuzestress en pijn aan de portemonnee. Mis je nog een uitje dat er absoluut bij zou moeten staan, laat het dan vooral weten!

 

Gerelateerd:

 

Uitgelichte afbeelding: 123RF.com

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *