TOP
Lifestyle Persoonlijk

Persoonlijk | Herfstvakantie, even heerlijk genieten!

Inmiddels is de herfstvakantie alweer voorbij. Stilzitten was er niet bij. Wat we allemaal gedaan hebben? Van alles en niks. We hebben vooral ontzettend genoten!

Het eerste weekend

Onze weekenden zijn eigenlijk altijd veel tekort voor alles wat we willen en moeten doen. De zaterdag staat in het teken van peutergym en vaak ook in het doen van de wekelijkse boodschappen. Voor ik het wist was de zaterdag al voorbij.

Op zondag bezochten we Burgers Zoo. De dierentuin stond in de herfstvakantie in het teken van dino’s en dat moesten we toch even bekijken! De kleintjes waren diep onder de indruk van de enorme dino’s, die levensechte geluiden maakten.

 

 

Lees ook: Dagje uit in Gelderland | Burgers Mangrove in Burgers Zoo

 

Maandag

Sinds een kleine maand  heb ik weer een auto en ik ben er zó gelukkig mee! Afgelopen maandag ben ik dan ook met de kids op de koffie geweest bij een vriendin in Geldermalsen, en lunchten we aansluitend bij mijn tante in Culemborg. Het plan was om na de lunch ook de kerstshow in het plaatselijke tuincentrum nog even te bekijken, maar dat trok ik zelf niet meer. De zwangerschap begint inmiddels behoorlijk wat invloed op mijn energie te krijgen. Geeft niks, wat in het vat zit verzuurt niet! Gaan we volgende week gewoon nog een keer bij mijn tante op bezoek.

 

Dinsdag

Dinsdagochtend kreeg ik een appje van een andere vriendin. Of we zin hadden om koffie te komen drinken bij haar en de kids? Natuurlijk, hartstikke gezellig! Om 10.30 uur sta ik bij haar op de stoep. De kinderen zijn door het dolle heen in het voor hen onbekende huis. Rustig bijpraten is er voor ons dan ook niet echt bij en we maken daarom ook maar vast een afspraak voor volgende week dinsdag. Even rustig met zijn tweeën koffie drinken terwijl de kids op school zitten klinkt als een goed plan.

Na de koffie, het is ondertussen al lunchtijd, rijd ik met de kinderen naar de supermarkt. De middag staat in het teken van uitgebreid kokkerellen! De herfst begint langzaam maar zeker zijn intrede te doen, en ik besluit daarom hachee met champignons en spaghetti te maken. Aangezien het één groot feest is, en de kinderen het zo leuk vinden om me in de keuken te helpen, nemen we Kloppudding (het vroegere Saroma) mee als toetje, en vooruit, laten we zelf tompouces maken voor bij de thee. Topdag!

 

Lees ook: Landal Esonstad | Ons vakantieverslag

 

Woensdag

Sjonge, de herfstvakantie zit er alweer half op! Vandaag brengen we een bezoek aan het tuincentrum in Wageningen. Zou de kerstshow hier ook al begonnen zijn? Alhoewel er niet echt sprake is van een show, is alles wel degelijk in kerststemming. Ik geniet met volle teugen. Na een klein uur hebben de kinderen het wel gezien en is het tijd om nog even buiten te spelen zodat ze even hun energie kwijt kunnen. Dat het miezert deert hen niks.

 

 

Donderdag

Volgens de weersverwachting gaat het ‘s middags regenen. Daarom maken we ‘s ochtends een boswandeling. Omdat het bij het Kabouterbos erg druk is, gaan we naar een ander stuk bos. Ik sta in dubio: redden de kleintjes het om 3,5 kilometer te lopen? In overleg met de oudste besluiten we het erop te wagen.

Het gaat erg lang goed, tot de laatste kilometer. Verdraaid, waren we toch iets te enthousiast…Stom genoeg ligt de wandelwagen achter in de auto, maar ja, aan die wetenschap heb ik nu totaal niks. Gelukkig is puber bereid om de jongste, zonder morren, te dragen, terwijl ik de middelste aan zijn hand neem en bemoedigend toespreek. Ondanks dat het wel erg gezellig was, zijn we allemaal blij en opgelucht wanneer we de auto in het vizier krijgen. De rest van de dag doen we maar rustig aan…Dat hebben we meer dan verdiend, toch?

 

 

Lees ook: Natuurhuisje | Boek een vakantiehuis in de natuur 

 

Vrijdag

Omdat de middelste ‘s middags met opa en oma op pad gaat (voor het eerst met de bus en de trein naar Utrecht!) doen we het ‘s ochtends maar rustig aan. Zodra de middelste de deur uit is stap ik met de jongste op de fiets en rijden we naar de computerwinkel. Ik erger me namelijk al tijden aan mijn laptop. Vorig jaar zomer heb ik een nieuw toetsenbord gekregen nadat er water overheen was gegaan. Toch is het nooit meer helemaal goed geweest…Tijd dus voor een andere! Ik slaag gelukkig meteen, en de rest van de dag staat dan ook in het gebruiksklaar maken van het ding. Dat vind ik altijd weer een groot nadeel van een andere laptop. Gelukkig staat mijn werk grotendeels in de cloud!

 

Weer weekend

Je snapt wel dat met het doen van zoveel leuke dingen er van werken weinig terechtgekomen is. Manlief doet daarom op zaterdag een keer alleen de boodschappen, terwijl ik intussen de kinderen in de kleren hijs. Als manlief weer terug is neemt hij ze mee op pad zodat ik ongestoord aan de slag kan. Heerlijk! Hoewel ik echt van afgelopen week genoten heb, kijk ik ook uit naar de nieuwe week die komen gaat. Ook die week brengt weer ontzettend veel leuke en gezellige dingen met zich mee, maar ook ritme.

Heb jij ook zo’n heerlijke vakantie gehad?

 

Afbeelding Herfstbos: Shiarei Dzmitryienka – Shutterstock

 

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

1 COMMENT
  • Kimberly
    1 jaar ago

    Leuk! Heerlijk relaxt. Wij gingen naar de dierentuin, hebben pannenkoeken gebakken en gaan morgen nog even lekker naar het bos. Maandag begint hier de school weer?

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *