Meer tijd voor mezelf nemen - Gera Raakt
TOP
Zelfzorg; Meer tijd voor mezelf nemen
Lifestyle Persoonlijk

Meer tijd voor mezelf nemen

Meer tijd voor mezelf nemen, dat is toch wel een beetje een doel geworden nu mijn man naar drie dagen werken is gegaan in plaats van vier. Gelukkig helpt hij me daar een handje bij! 

Mijn man en ik zijn dit jaar alweer tien jaar samen. De tijd vliegt voorbij, het voelt alsof we al een leven lang samen zijn. Van de tien jaar die we samen zijn staan er zes, bijna zeven als je de zwangerschap meetelt, in het kader van het stichten van en zorgen voor een gezin. Aangezien ik vanuit huis werk maken we geen gebruik van kinderopvang en verder hebben we niet zo vaak oppas nodig. Ondanks dat het onze eigen keuze is om het op deze manier te doen, is het al met al best wel intensief dus. Toch zou ik het ook echt niet anders willen!

Ondanks dat ik het echt niet anders zou willen merk ik wel dat de afgelopen jaren de nodige tol geëist hebben. Mijn spieren in mijn nek en schouders hebben zich behoorlijk vastgezet. Ik weet wat het woord ontspannen betekent, maar daar blijft het dan ook wel bij. Ontspannen in de praktijk brengen, hoe doe je dat?

Wie mij al langer kent/volgt weet dat we het een aantal jaren geleden, toen ons eerste kindje samen geboren werd in 2015, niet breed hadden. Toen ik zwanger werd besloten we namelijk dat ik voor ons kindje zou gaan zorgen en daarom zou stoppen met werken. Maar mijn man kreeg in datzelfde jaar een andere baan en het inkomen nam gelijk al een beetje toe. Weer wat later werd hij chef werkplaats en aangezien hij erg goed is in wat hij doet, nam zijn inkomen jaarlijks met grote sprongen toe.

Toegegeven, het werk vergde ook het nodige van mijn man. En aangezien geld alleen niet zaligmakend is besloot hij (alweer twee jaar geleden?) een dag minder te gaan werken onder het mom van vaderschapsverlof. Laten we maar gelijk eerlijk zijn, die vrije dag smaakte al snel naar meer. Hij was altijd de woensdag vrij en alles wat niet in het weekend geregeld kon worden werd op deze dag gepland. De woensdag werd eigenlijk al snel te vol… En toen kreeg hij een andere baan aangeboden. Lang verhaal kort: hij werkt nu nog maar drie dagen!

Dat mijn man nu drie dagen werkt betekent voor mij automatisch al dat ik niet meer alleen de avonden en weekenden heb om te werken. Dit gegeven alleen zorgt al voor zoveel meer rust. Ik heb tegenwoordig weer momenten dat ik ook een keertje ‘uit’ mag staan in plaats van alleen maar ‘aan’.

En aangezien we nu meer vrije tijd en financieel niets te klagen hebben wordt het tijd om ons leven anders in te gaan richten. Rustiger. Het liefst ook met een beetje meer ontspanning. Ik was hier toevallig al mee begonnen door met mijn eerste winstuitkering een massage te boeken. Het was zo’n groot succes dat ik mijn man voor Vaderdag ook een massage cadeau heb gedaan. Naderhand was ook mijn man zó enthousiast dat hij om de week een massage van een uur wilde plannen. De ene keer mag ik, de andere keer mag hij. En laat ik nou morgen weer mogen naar Lief voor mezelf mogen, ik kijk er al weken naar uit!

Hoewel we beiden altijd kneiterhard werken en veel van onszelf vragen voelt het wel een beetje onwennig om meer tijd voor mezelf te nemen moet ik zeggen. Beter nog, ik neem niet alleen tijd voor mezelf, maar ik doe ook echt iets met die tijd waardoor ik weer helemaal oplaad.

Neem jij voldoende tijd voor jezelf? Hoe zorg jij dat je weer helemaal oplaadt?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.