Brief aan Mark Rutte - Gera Raakt
TOP
Mark Rutte corona virus
Lifestyle Maatschappij

Brief aan Mark Rutte

Geachte minister president, beste Mark Rutte,

Hoe gaat het met u? Het begrijpelijke vertrek van Bruno Bruins zal ook wel de nodige stress veroorzaakt hebben, en dat in deze tijd… Gelukkig hebt u snel een goede opvolger kunnen vinden!

Weet u, ik ben geen fan van uw partij. Maar u merkt terecht op dat er in de strijd tegen het coronavirus geen partijkleur is. We willen allemaal maar één ding: dat er zo min mogelijk slachtoffers vallen door deze ellendige ziekte. Uw boodschap was wat mij betreft ook helemaal helder: blijf zoveel mogelijk binnen en houdt 1,5 meter afstand van elkaar. Je zou toch van de gemiddelde Nederlander ook verwachten dat ze zich aan dit advies zouden houden, maar blijkbaar bestaat de gemiddelde Nederlander niet. Het lijkt erop dat er op dit moment twee partijen in Nederland zijn: mensen die zich keurig aan de adviezen (proberen) te houden en mensen die letterlijk overal schijt aan hebben.

Dat proberen heb ik trouwens tussen haakjes gezet, want zoals u zelf gisteren in de supermarkt ondervond, men heeft geen idee hoeveel 1,5 meter is. Geldt overigens ook voor al die mensen die voor onze flat in de speeltuin spelen. Het lijkt wel vakantie, zoveel gezelligheid en drukte. Iedereen lacht en geniet van het mooie weer. Ook kinderen met snot, ook hoestende mannen en niezende vrouwen. Dat zijn die mensen die overal schijt aan hebben en geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Die lijken te denken: laten we de besmetting maar achter de rug hebben, dan kunnen we door met ons leven. Best egoïstisch als je het mij vraagt. En mensen erop aanspreken? Ik heb het geprobeerd, maar het is vrij (lees: compleet) zinloos.

Om het even te verduidelijken: ik had op Facebook zojuist een discussie met een kapster. Ze reageerde onder een bericht van het Ministerie van Volksgezondheid en Sport over 1,5 meter afstand houden. Mevrouw zei doodleuk voorstander te zijn van deze regel, maar vertelde in dezelfde zin, haar zaak open te houden zodat mensen, zolang er nog geen lockdown is, “een leuk uitje hebben”. Ondanks dat het advies is om te sluiten. Ze is niet overtuigd van de noodzaak… Tja, eerlijk is eerlijk, tegen zoveel domheid kan ik niet op. Mevrouw was overigens wel beledigd toen ik dat tegen haar zei, maar goed.

Overigens las ik vandaag nog een bericht van een andere kapper dat zijn klanten het ook niet eens waren met de sluiting. Hij is daarom maar weer open gegaan. Echt, ik kan er met de kop niet bij. Zeker niet in een tijd dat verzorgings- en verpleeghuizen tot nader order geen bezoek toe laten. Nog afgezien van het feit of je als kapper zulke klanten moet willen hebben trouwens.

Afgelopen week heb ik trouwens bij het ziekenhuis mijn hulp aangeboden in de strijd tegen het coronavirus. Gelukkig is mijn hulp nog niet nodig en ik hoop met heel mijn hart dat mijn hulp ook niet nodig zal zijn. Maar hoe krijgen we de curve platter als mensen zich gewoon willens en wetens niet aan de adviezen willen houden? Dat straks in zo’n modern land als Nederland misschien ook onmenselijke keuzes moeten worden gemaakt over wie er recht heeft op een plekje op de intensive care? Keuzes die niemand ooit zou moeten hoeven maken…

Beste Mark, ik had me enorm voorgenomen om mijn mond te houden over corona en het bestrijden ervan. Over alle ellende die wij als wereld over ons heen krijgen. Over alle maatregelen die genomen worden. Want de beste stuurlui, en dat zijn er op dit moment heel veel, staan nog altijd aan wal. Maar blijkbaar is Nederland zo tot op het bot verwend, zo enorm gewend aan de luxe die vrijheid heet, dat haar bevolking zich niet meer in laat perken. Wachtend op een lockdown omdat een advies om thuis te blijven en anders 1,5 meter afstand te houden te vrijblijvend is. Of is het gewoon de domheid die de overhand heeft gekregen?

Hoe dan ook, ik wilde deze gebeurtenissen uit de maatschappij graag even met u delen. Ik wens u heel veel sterkte met het nemen van alle beslissingen in deze moeilijke tijd, ik zou niet graag in uw schoenen staan.

Met vriendelijke groet,

Gera Stockschen

 

Uitgelichte afbeelding: 123RF.com

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van vier lieve kinderen. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die mede mogelijk gemaakt door ADHD moeilijk stil kan zitten.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.