Anti-abortuswet? Baas in eigen buik! - Gera Raakt
TOP
Anti-abortuswet Texas. Scholiere gaat viraal met speech
Lifestyle Maatschappij

Anti-abortuswet? Baas in eigen buik!

Paxon Smith, een Amerikaanse scholiere, is viraal gegaan met haar afstudeerspeech. De school had haar speech die eigenlijk over media zou gaan goedgekeurd. Op het laatste moment besloot ze echter om haar toespraak te houden over een omstreden anti-abortuswet in Texas die in september ingaat. 

Anti-abortuswet

De nieuwe anti-abortuswet werd nota bene goedgekeurd door de Republikeinse gouverneur Greg Abott. Volgens deze man zou vrouwen geen abortus meer mogen ondergaan vanaf het moment dat er een hartslag waarneembaar is. Kortom, na zes weken zwangerschap, is het niet meer terug te draaien. In de praktijk weten veel vrouwen dan nog niet eens dat ze überhaupt zwanger zijn!

Aangezien ik de laatste jaren dit soort nieuws, het aanscherpen van het abortusbeleid, helaas iets te vaak naar mijn zin hoor wordt het tijd van actie van mijn kant. Want ja, als vrouw vind ik daar wat van. Waarom zijn andere, vreemde mensen (vaak ook nog eens mannen) van mening dat ze het recht hebben om een zwangere vrouw te dwingen om een ongewenste zwangerschap te voldragen? Want wie kan nou beter bepalen of een kind ter wereld kan komen dan de zwangere vrouw in kwestie? 

 

Alternatief?

Is een abortus de enige uitweg? Nee, er zijn natuurlijk alternatieven zoals het ter adoptie afstaan van de baby. Maar om dat nou actief aan te moedigen? Want naast het voldragen van een niet gewenste zwangerschap en/of het ondergaan van een abortus, heeft ook het afstaan van een baby grote psychische gevolgen. Niet alleen voor de moeder, maar vaak ook voor het kind. Ik vind het ontzettend vreemd dat daar zo licht over wordt gedacht.

Daarom heb ik ook groot respect voor deze 18-jarige scholiere die haar moment op het podium aangreep om mensen bewust te maken. Bewust van het feit dat deze wet er komt, en om niet te vergeten welke impact dit op vrouwen heeft. Dat deze wet betekent dat dromen, hoop en ambities van vrouwen worden weggevaagd. Vreselijk…

Wat ik minstens net zo schokkend vond is dat haar school serieus overwogen schijnt te hebben om haar het diploma niet te overhandigen. Ze heeft hem uiteindelijk wel gekregen, maar de school laat weten aan protocollen te werken zodat deze situatie zich in de toekomst niet meer voor kan doen. Als je het mij vraagt zou de school ontzettend trots moeten zijn op de jonge vrouw, zij hebben immers meegewerkt aan haar vorming!

Benieuwd naar de toespraak? Die vind je hier.

 

Voor velen is abortus een heel gevoelig onderwerp. Hier heb ik zeker begrip voor. Maar mocht je je mening willen geven over deze anti-abortuswet wil ik je wel vragen om het netjes en respectvol te houden.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.