Achter de schermen augustus 2021 - Gera Raakt
TOP
Achter de schermen augustus 2021
Behind the scenes Lifestyle Persoonlijk

Achter de schermen augustus 2021

Het is een tijdje geleden dat ik een Achter de schermen heb geschreven. Na de zomervakantie heb ik in ieder geval weer genoeg te vertellen, vandaar deze update!

Onze zomervakantie in steekwoorden? Ziekte, dierenarts, uitjes en onderzoeken. Dat klinkt niet al te best hè? Gelukkig was het minder erg dan het op het eerste oog lijkt.

 

Ziek

De zomervakantie begon door ziekte een beetje vervelend. We ontkwamen er allemaal niet aan en waren al met al de eerste twee weken aardig zoet. Net toen we allemaal weer fit waren zagen we dat één van onze cavia’s niet lekker was. Hij at niet en klonk een beetje benauwd. Als een cavia niet eet dan moeten alle alarmbellen afgaan, en een rondje dierenarts was dus het gevolg.

 

Dierenarts

Helaas had de dierenarts niet zulk goed nieuws, Stippie bleek een longontsteking te hebben. Hij kreeg een injectie zodat hij hopelijk weer zou gaan eten en ik kreeg een antibioticakuurtje plus pijnstilling mee naar huis. Mocht hij ondanks alles toch niet gaan eten dan zou ik hem ook nog dwangvoeding moeten geven.

Aangezien we er op tijd bij waren had ook de dierenarts goede hoop dat Stippie het zou gaan redden. En eerlijk, het had er ook alle schijn van, totdat het de volgende dag in één keer slechter ging. Ik belde dus de dierenarts maar weer… We konden aan het einde van de middag terecht, maar helaas haalde hij dat niet meer. Op mijn schoot is hij uiteindelijk overleden. Natuurlijk hebben we hem daarna een prachtige begrafenis gegeven. Gelukkig hebben de kinderen het inmiddels een plekje kunnen geven.

Het is alleen wel een beetje sneu dat Knabbel nu alleen over is. We willen er alleen niet een nieuwe cavia bij kopen, als je niet oppast dan blijf je op een gegeven moment aan de gang. Het betekent wel dat Knabbel nu extra door ons verwend wordt!

 

Uitjes

De eerste weken van de zomervakantie zijn echt voorbij gevlogen. Toen kwam het moment waar we met zijn allen reikhalzend naar hadden uitgekeken: ook mijn man kreeg (eindelijk!) vakantie. Tijd om leuke dingen te doen! Aangezien we kittens en een cavia hebben kozen we ervoor om allemaal dagjes uit te gaan. Daarom hebben we bij diverse parken een abonnement genomen, daar hebben we het hele jaar nog plezier van.

 

Onderzoeken

Onze jongste zoon is zijn hele leven al een spring in het veld. Niet te stuiten, zoveel energie. Daarnaast is het ook een erg slim ventje. Na een aantal impulsieve voorvallen in de kleuterklas en meerdere gesprekken met school was het duidelijk dat we, in zijn belang, verder moesten gaan kijken. Hoe kunnen we hem helpen leren omgaan met zijn impulsieve gedrag? En ja, daar is dan wel een labeltje voor nodig. In de zomervakantie zijn we dan ook gestart met de benodigde onderzoeken bij de psychiater. Aan het einde van deze maand vindt het adviesgesprek plaats. Ik ben zelf ook erg benieuwd wat er uitkomt.

 

En je werk dan?

Deze vraag stel ik mezelf ook wel eens. Sowieso werkte ik al parttime aan mijn websites. Ik hoopte met de jaren meer tijd en ruimte te gaan krijgen voor mijn werkzaamheden. Inmiddels ben ik op het punt beland dat ik doe wat ik kan, wat ik leuk vind en vooral wat haalbaar is. In de praktijk betekent dat dat er weken bij zitten dat ik niet verder kom dan het lezen van een goed boek en het schrijven van een recensie. Ik ben nou eenmaal ook maar een mens die niet meer dan 24 uur in een dag heeft (al denk ik soms ten onrechte dat ik er echt véél meer heb).

Hoe was jouw zomervakantie? Heb jij nog leuke dingen gedaan?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.