1-6-2022, onze trouwdag - Gera Raakt
TOP
1-6-2022 onze trouwdag, gratis en in besloten kring; Het aanzoek, het regelen van de papieren en de trouwdag zelf
Lifestyle Persoonlijk

1-6-2022, onze trouwdag

Wij zijn op 1-6-2022 in besloten kring getrouwd. In dit blog wil ik je daarom meer vertellen over het aanzoek, het regelen van de papieren en onze trouwdag zelf.

Het aanzoek

Als klein meisje keek ik graag naar het programma Love Letters, gepresenteerd door Linda de Mol. Ken je het programma? En ik moet zeggen dat het misschien toch ook wel een klein beetje een meisjesding is, maar ik hoopte ook altijd dat ik redelijk jong zou trouwen en dat het aanzoek ook wel indrukwekkend zou zijn.

Terug naar de realiteit. Inmiddels ben ik 39, dat redelijk jong is er dus wel vanaf. En ook de beslissing om te trouwen werd ergens in februari tussen neus en lippen door besproken. Natuurlijk vinden we elkaar erg leuk, maar gezien de emigratie willen we alles graag goed geregeld. Niet echt het indrukwekkende aanzoek waar ik ooit op hoopte. Daarom heb ik gelijk wel gezegd dat ik toch wel een officieel aanzoek wilde hebben, anders voelde het wel heel kaal voor mij.

En tjonge, mijn man weet het allemaal weer te rekken tot zo’n twee weken voor de trouwdatum. Samen met de kinderen had hij twee mooie planten gekocht en onze jongste dochter vroeg of ik met papa wilde trouwen. Het was echt heel erg schattig! Als klap op de vuurpijl kreeg ik een prachtige zilveren armband met zwart marmer van het merk Holzkern. Kijk, we blijven het allemaal wel anders en tegendraads doen hè.

 

Voorgenomen huwelijk

We hadden onze trouwdag al vaker met elkaar besproken. Hoe zouden we willen dat onze dag eruit zou komen te zien? Helaas liggen de verhoudingen in onze families niet altijd even goed, wat al een dingetje voor ons was. Ik riep regelmatig dat ik het geen probleem vond om op een woensdag gratis te trouwen, omdat het dan allemaal maar geregeld was. Mijn man wilde daar eigenlijk niet aan. Daarbij wilde hij graag dat de kinderen wat groter zouden zijn zodat ze het bewust mee zouden maken. Uiteindelijk hebben we besloten dat het toch een gratis huwelijk op een woensdagochtend zou worden.

Wanneer je wil trouwen moet je dat aangeven bij de gemeente. Je moet dan de papieren Voorgenomen Huwelijk invullen en zorgen dat deze twee weken voor de trouwdatum retour en goedgekeurd zijn (in ieder geval bij onze gemeente, geen idee of dat in iedere gemeente zo is). Hier vul je de persoonlijke gegevens van het bruidspaar in en de gegevens van de getuigen. In ons geval waren dat onze oudste zoon van 19 jaar en mijn vader. Heb je nou om wat voor reden dan ook geen getuigen? Dan kun je die eventueel ook tegen betaling huren bij het gemeentehuis.

 

De trouwdag

Je trouwt met een beetje mazzel maar één keer en ik had eerlijk gezegd geen idee wat we konden verwachten. Ik wist dat we maar een kwartiertje hadden, maar niet echt hoe dat ingevuld zou worden. We mochten ons op onze trouwdag melden bij de infobalie in het gemeentehuis. Vervolgens werden we opgehaald door de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) en gingen we naar een kamertje.

De ambtenaar begon met vertellen dat ze normaal gesproken een interview heeft met het bruidspaar, maar dat was nu natuurlijk niet aan de orde. En ondanks dat we in besloten kring trouwden dat het niet minder bijzonder maakte, want uiteindelijk zouden we als man en vrouw weer naar buiten lopen. Na een korte toespraak en het zetten van de handtekeningen kijk ik terug op een zeer geslaagd moment. Dit paste precies bij ons.

 

Koffie en taart

We trouwden om 9.00 en in principe konden we om 9.15 weer overgaan tot de orde van de dag. Dat zou zelfs voor ons een beetje saai en gewoontjes zijn. Daarom hebben we eerst met z’n vijven (onze jongste dochter was er ook bij) koffie gedronken en taart gegeten in de stad. ’s Middags zijn we met ons hele gezin naar Pannenkoekenhuis de Panorama-Hoeve geweest, wat een fijne afsluiting was van een heerlijke dag!

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.