Wasnoten | Onze ervaring lees je in deze review - Gera Raakt
TOP
Wasnoten; Wat zijn het, hoe werkt het + onze ervaring in deze review
Duurzaamheid Lifestyle Review

Wasnoten | Onze ervaring lees je in deze review

Wasnoten! Wat moet ik me daar nou bij voorstellen? Een setje walnoten die als een soort tennisballen door je wasmachine stuiteren? Een handvol hazelnoten die door je kleding rollen? Tot voor kort wist ik het eigenlijk niet. In deze review lees je alles over onze ervaring met wasnoten.

Ik kreeg een paar maanden geleden een probeersetje, goed voor 2 of 3 wasbeurten. En het probeersetje belandde op het kastje met wasmiddelen. En bleef daar liggen. Ze haalden het nooit om gebruikt te worden. Tot vorige week, toen ik de vraag kreeg om er dan ook meteen een review over te schrijven. Blijkbaar was dat het duwtje wat ik nodig had om de wasnoten te proberen.

 

Wat zijn wasnoten?

Eigenlijk zijn het niet echt de noten waar je mee wast. Het ziet er een beetje uit als dadels vond ik. Volgens de productbeschrijving van Seepje zijn het schillen van de Sapindus mukorossi vrucht. Deze schillen bevatten een natuurlijke vorm van zeep, die vrijkomt wanneer ze met water in aanraking komen. Klinkt allemaal prima natuurlijk, maar hoe werkt dit en wordt mijn was daar echt schoon van?

 

Hoe werken wasnoten?

Wassen met wasnoten is net een beetje anders dan met gewoon waspoeder of vloeibaar wasmiddel. In plaats van zeep in een bakje, doe je nu wat noten in een zakje. Dit katoenen zakje wordt netjes meegeleverd als je het koopt.

Het zakje met wat noten (schillen dus eigenlijk) doe je bij de was in de trommel. Verder draai je de was zoals je gewend bent en op het programma dat je wilt. Klinkt makkelijk!

Om de noten meer dan 1x te kunnen gebruiken kan je ze na een wasbeurt laten drogen en als ze droog zijn gewoon weer gebruiken. Zo zou je ze 2 of 3 wasbeurten moeten kunnen gebruiken.

 

De test!

Als mama van 3 jonge kinderen en veel regen de afgelopen tijd, was voldoende en echt vuile was volop aanwezig voor de test. Modderbroeken, knoeivlekken en andere viezigheid genoeg, in elk geval voor twee wasjes met de Seepje wasnoten.

De eerste wasbeurt leverde een goed schone was op. Ook de vieze modderbroek was weer helemaal schoon. Wat me wel direct opviel was dat de was geen geur had. Niet de bekende zeep-geur die ik gewend ben van regulier wasmiddel. Maar gelukkig ook niet meer de blubbergeur of andere nare luchtjes. Het wasgoed rook gewoon naar niks eigenlijk.

Na de eerste wasbeurt heb ik de wasnoten ongeveer een dag gegeven om te laten drogen. Ik heb ze uit het zakje gehaald en op de wasmachine gelegd om te drogen. De noten waren iets uit elkaar gevallen, maar nog steeds in redelijke stukken.

De volgende dag was het tijd voor de tweede wasbeurt. Helaas waren de noten niet helemaal droog. Ik heb besloten dat ik ze toch gewoon weer ging gebruiken om te wassen en deed alles weer in het bijgeleverde zakje.

Ook de tweede wasbeurt was vergelijkbaar vies met de eerste en ook net als de eerste keurig schoon. Wel waren de noten nog verder uit elkaar gevallen en niet allemaal in het zakje gebleven. Er zaten dus her en der wat stukjes tussen de was en in de machine. 

 

Andere pluspunten

Seepje wasnoten is een duurzaam product. Het is een natuurlijk product, waar geen chemische middelen aan toegevoegd worden. De schillen kunnen daarom na gebruik veilig in bij het gft afval. Voordeel van geen geur en andere chemische stoffen, is dat het daardoor ook geschikt is voor mensen met allergieën voor bijvoorbeeld parfum.

De wasnoten zijn geschikt voor alle soorten wasjes. Handwas, machinewas, witte was, bonte was, fijne was en ook wolwas. Dit scheelt dus een hoop verschillende soorten wasmiddel op de plank.

 

Seepje wasnoten kopen

Seepje is verkrijgbaar in supermarkt, maar ook in diverse buitensportwinkels. De verkoopprijs is ongeveer 7,99 per verpakking. Volgens de verpakking kan je er 30 wasbeurten mee doen. Acht euro vind ik duur klinken, maar als ik het dan vergelijk met een ander A-merk wasmiddel, dan zijn die verpakkingen ook vaak rond die prijs en die bevatten minder wasbeurten. Wasmiddelen zijn natuurlijk vaak in de aanbieding in de supermarkt. Zo is ook Seepje daar best wel eens voordeliger te koop. Helaas niet zo vaak als de bekende A-merken.

Doe je liever online boodschappen? Koop ze dan hier.

 

Conclusie Seepje wasnoten

Al met al klinkt het als best wel een tof product. Geschikt voor alle soorten was, wast goed schoon, makkelijk met eventuele allergieën en nog duurzaam ook. Bovendien is de prijs best voordelig en scheelt het ook nog allemaal verschillende soorten wasmiddel aanschaffen.

Maar ik ben er nog niet over uit of ik het zelf vaker ga gebruiken. Ik miste toch wel de geur van fris gewassen was. Om dit op te lossen, heb ik mij laten vertellen, kan je er een paar druppels etherische olie aan toevoegen met een geurtje naar keuze. 

Verder werd ik er niet direct blij van om de losse restjes schillen uit de trommel en tussen de was uit te vissen.

Of ik de wasnoten dus vaker ga gebruiken? Ik ben er nog niet over uit! Gebruik jij het wel of ga jij het nu ook een keer proberen?

 

Meer uit de category Shoppen

 

Uitgelichte afbeelding: 123RF.com

Dit blog bevat een affiliatelink.

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.