Tea Topic #11: Naar welke dag in de geschiedenis zou je terug willen? - Gera Raakt
TOP
Tea Topic #11: Naar welke dag in de geschiedenis zou je terug willen?
Tea Topics

Tea Topic #11: Naar welke dag in de geschiedenis zou je terug willen?

Eén van de dingen die ik altijd wel erg leuk vond om te schrijven was de Tea Topics. Voor wie niet bekend is met Tea Topics even een korte uitleg: dit zijn gespreksonderwerpen die je aan het theelabeltje van het bekende merk Pickwick vindt. Vandaag kies ik voor de vraag Naar welke dag in de geschiedenis zou je terug willen?

Theeleut

Goed, ik geef het niet graag toe, maar ik ben tegenwoordig wel een vrouw van routines en gewoonten. In de ochtend ben ik nergens zonder mijn twee koppen koffie. De rest van de dag drink ik graag rooibosthee of water. Als ik ga koken neem ik een glas cola. Liggen de kinderen eenmaal in bed en is de rust wedergekeerd? Dan komt mijn genietmoment en zet ik een lekkere kop earl grey thee voor mezelf.

TEAmwork zag dat ik op mijn website een aantal Tea Topics had staan en vroegen of ik interesse had in een lekker en eerlijk theepakket. Biologisch en handgeplukt. En het leuke is dat je kunt kiezen uit losse thee of theezakjes (maar dat maakt mij dan weer helemaal niets uit). Nou, zo’n theepakket met drie verschillende smaken zag ik natuurlijk wel zitten! En dat was voor mij een goede reden om de Tea Topics-categorie weer eens aan te vullen met een nieuw onderwerp.

Naar welke dag in de geschiedenis zou je terug willen?

Eerlijk gezegd vond ik dit gelijk wel een moeilijke en uitdagende vraag. Je kunt hier ook alle kanten mee op natuurlijk. Want wil je iets gewoon nog een keertje meemaken of wil je juist liever iets veranderen? Aangezien mijn verleden en mijn ervaringen me ook gemaakt hebben tot wie ik nu ben, wil ik dat maar zo laten. Al heb ik niet specifiek momenten die ik graag nog een keer zou willen ervaren…

Een specifieke dag in de geschiedenis vind ik erg lastig. Daarom denk ik ervoor kies om liever naar een bepaalde periode in de geschiedenis terug te willen. Naar de tijd dat we nog met de natuur samenleefden. Ik denk dat veel mensen deze verbinding erg missen en het belang hiervan onderschatten.

Persoonlijk mis ik het dat ik weinig weet van eetbare en geneeskrachtige planten en kruiden, terwijl ze overal om ons heen zijn. Zelfs in de stad! Het kookboek, plantengids en herbarium Van Boven in het wild heeft me wat dat betreft ook de ogen geopend. En in mijn beleving, maar nu romantiseer ik de boel vast enorm, was de saamhorigheid en de algemene kennisoverdracht in die tijd veel groter.

Ook baal ik er regelmatig van dat je in deze ‘moderne’ tijd niet gewoon in het hier en nu kunt ‘zijn’. Zo ben ik het helemaal verleerd om ‘niks’ te doen. En dat is wel iets waar ik me zorgen over maak en waar ik op dit moment bewust aandacht voor probeer te hebben. Af en toe niks doen is oké. Ik ben er ook van overtuigd dat ons brein al die moderne prikkels ook helemaal niet kan verwerken…

Burn out

Dat ons brein moeite heeft met het verwerken van alle prikkels leidt er in mijn ogen ook toe dat er zoveel mensen, zowel volwassenen als kinderen, op dit moment vastlopen in het leven. Hoe duidelijk moet het signaal zijn? Maar vervolgens stel ik me de vraag: waarom accepteren we, en daarmee bedoel ik de maatschappij, de toenames van burn out en uitval? Waarom leggen we met z’n allen de lat zo enorm hoog voor iedereen, inclusief onszelf? En waarom veroordelen we mensen die bewust voor een ander leven durven te kiezen? Is dat angst of afgunst omdat ze het zelf ook graag zouden willen durven?

Leven met de natuur

Wat is er mis met leven met de natuur? Bij wijze van spreken opstaan als de zon opkomt, naar bed als hij ondergaat? Na de verhuizing van Wageningen naar de provincie Groningen kan ik vertellen dat ik nu aan den lijve heb ondervonden hoe ongezond de stress en het lawaai is waar je in de stad dagelijks aan wordt blootgesteld.

Hier genieten we van alle verschillende groene kleuren, de vogels en wanneer heb jij voor het laatst de sterrenhemel gezien? Hier hebben we al een stuk minder lichtvervuiling en de nachtelijke hemel is echt fantastisch! En weet je hoe heerlijk het is om ver te kunnen kijken zonder kolossen van gebouwen te zien? Of een regenbui aan te zien komen?

Heb jij wel een specifieke dag in de geschiedenis waar je naar terug zou willen?

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op FacebookTwitterInstagram of Pinterest!

Deze pagina bevat mogelijk affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.