TOP
Vrijwilligerswerk
Lifestyle Persoonlijk

Vrijwilligerswerk | Ook ik draag mijn steentje bij

Mijn oudste zoon zit al een aantal jaren, met heel veel plezier, op de Wageningse waterscouting Musinga Rijn. Ook de jongste kids staan al een aantal jaren op de wachtlijst, je kunt er immers niet vroeg genoeg bij zijn. Nu bestaat iedere vereniging natuurlijk bij de gratie van vrijwilligers, dat geldt dus ook voor Musinga Rijn. De meeste taken van het benodigde vrijwilligerswerk lagen vaak buiten mijn expertise, maar daar is nu verandering in gekomen!

Vrijwilligerswerk

Bij de waterscouting zijn verschillende vrijwilligers actief. Naast het geven van leiding aan de verschillende speltakken, zijn er ook de nodige technische zaken die ondersteuning nodig hebben. Eerlijk is eerlijk, leiding geven aan een stel pubers zie ik niet zitten en, ondanks dat ik wel een beetje handig ben, zou ik de techneuten alleen maar van de wal in de sloot helpen.

Een paar weken geleden kwam er een mailtje voorbij met een vraag waar ik wél wat mee kon. Of er iemand misschien kon helpen met het updaten van de website, social media en het schrijven van nieuwsbrieven. Dat is natuurlijk een kolfje naar mijn hand! Ik was enthousiast en meldde mij aan.

 

Bijeenkomst

Voordat we bijeen zouden komen om de pijnpunten te bespreken bekeek ik de website eens even goed. Die was duidelijk toe aan een complete make-over! Nadat we de overige problemen hadden vastgesteld hebben we een plan van aanpak gemaakt waarin het aanpakken van de website, zowel teksten als uiterlijk, echt prioriteit nummer 1 is. Ontzettend leuk, leerzaam en veelzijdig werk om te doen dus, en als het af is heb ik echt eer van mijn werk. Ik heb er heel veel zin in!

 

Betrokken

Dit is voor zover ik me kan herinneren de eerste keer dat ik me vrijwillig inzet voor een vereniging. Grappig om te zien wat dat met me doet en welk effect het meteen al op me heeft. Toen ik thuiskwam en mijn man over de vergadering vertelde sprak ik namelijk al over “we” in plaats van “ze”. Ik vind het ook echt leuk om actief betrokken te zijn bij de waterscouting en mee te denken. Zeker gezien het feit dat onze kleintjes ook allemaal lid zullen worden en ik daar dus de komende 18 jaar rond zal lopen.

Doe jij vrijwilligerswerk?

 

Kun jij ook hulp gebruiken bij het updaten van je webteksten? Kijk voor meer informatie op Tekst & VA of stuur een mail met je wensen naar info@gerastockschen.nl.

 

Lees meer in de categorie Lifestyle

 

Afbeelding Groep kinderen in zeilwedstrijd op zee: YanLev – Shutterstock

Vrijwilligerswerk

Gera Stockschen

In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger, tekstschrijver. Bovenal vrouw van de liefste, moeder van drie lieve kinderen en in verwachting van de vierde. Ook nog eens gek op eten en een echte levensgenieter die moeilijk stil kan zitten.

«

»

1 COMMENT
  • Nathalie
    6 maanden ago

    Leuk!! Vrijwilligerwerk? Al zolang ik me kan herinneren.. bij ons thuis hoorde dat bij de opvoeding, dat doe je gewoon en hoort bij het leven.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *